Pokoli élmény marad Arjen Robbennek élete első maratonija

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.14. 17:34
Bár célba ért a rotterdami futóversenyen, elmondása szerint sohasem szenvedett ennyire.

Volt olyan időszak, amikor a Chelsea-ben, a Real Madridban és a Bayern Münchenben is futballozó Arjen Robbent a világ egyik legjobb szélsőjeként tartották számon, és bizony az ellenfelek védőinek gyakran okozott fejfájást a villámgyors holland labdarúgó. Fénykorában talán sprinterként is megállta volna a helyét, nemrég azonban bizonyította, hogy a hosszútávfutásban sem rossz, még ha azt nem is élvezi annyira.

A tavaly nyáron a Groningentől visszavonuló harmincnyolc éves játékos Rotterdamban nemrég lefutotta élete első maratoniját – méghozzá kimondottan jó idővel.

A BL-győztes labdarúgó három óra, tizenhárom perc alatt teljesítette a negyvenkét kilométeres távot, és az 1280. helyen végzett az 9187 tagú mezőnyben.

Más kérdés, hogy nem volt maradéktalanul elégedett, mert szeretett volna három órán belül célba érni, ám az első harminc kilométer után érezhetően elfáradt. Addig körülbelül 4:10-es kilométereket futott, míg utána már öt percre nőtt ez az idő. Szégyenkeznie persze egyáltalán nem kell, mindenesetre azt is elismerte, hogy bizony nem ez volt élete legkellemesebb három órája.

„Egyáltalán nem élveztem, pokoli volt, és sportolói pályafutásom során most először tapasztaltam meg, mit jelent valójában a szenvedés – idézte őt a diariodeltriatlon.es – Volt, hogy fájt mindenem, és alig volt erőm folytatni. A közönség buzdítása rengeteget segített, köszönöm mindenkinek, aki biztatott. Az elején aggódtam, hogy milyen időt futok, de aztán ezt később elengedtem, csak az számított, hogy beérjek. Kemény volt, megfordult a fejemben, hogy feladom, de végigcsináltam, amire nagyon büszke vagyok. Volt, aki nem tartott normálisnak, amikor belevágtam, de imádok sportolni, és ezzel egy újabb célt teljesítettem.”

(Kép: AFP)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik