Lisa Marie Varon: húsz év a ringben

Vágólapra másolva!
2020.06.02. 18:45
Korábbi sorozatunkban bemutattuk a Mr. Olympia győzteseit, most tíz testépítő fitneszmodell következik. Lisa Marie Varon indulhatott volna a Ms. Olympia versenyen, de a pankrációt választotta.

Noha Európában, sőt Magyarországon is megpróbálkoztak a profi birkózással, vagyis a pankrációval, igazából az Egyesült Államokban vált népszerűvé. A tengerentúlon a profi birkózók nagy hírnévnek örvendenek, és a nők is űzik a színpadias, a nézők szórakoztatásán alapuló sportot.

Az elmúlt harminc évben jócskán akadtak csillagok a szakág történetében, köztük Lisa Marie Varon, akit Tara, illetve Victoria becenéven is ismerhetnek, hogy az egyéb, kevésbé szalonképes nevekről ne is beszéljünk.

A visszavonulását tavaly bejelentő 49 esztendős hölgy Kaliforniában született egy Puerto Ricó-i származású, vietnámi veterán édesapától és egy Koreában született török anyától, aki Japánban volt énekesnő. Varonnak korábban három bátyja született, mindhárom birkózott, Bobby Varon 1983-ban meg is nyerte a Pánamerikai Játékokat.

 

 

Lisa Marie Varon a középiskolában a tanulás mellett cheerleaderként villogott, és országos szinten is a legjobbak közé tartozott, 1989-ben például a hetven legjobb lány társaságában lehetett jelen az NFL All Star-mérkőzésén. Az egyetemen biológia szakon végzett, de közben a sporttól sem szakadt el, személyi edzőként is dolgozott, és aerobikot tanított.

 

„Megszállottként edzettem, amikor elkezdtem a fitnesszel foglalkozni, aztán találkoztam Chynával, és mondta, jól állna nekem a birkózás – nyilatkozta a windcityslam.com oldalnak. – Azt mondtam a szüleimnek, hogy három hónap, aztán megunom. Végül húsz évig űztem a sportágat. Bajnoki címet nyerni mindig különleges érzést jelentett, mert az mutatta, hogy jól végeztem a munkámat. A végén azonban a testem már jelezte, hogy elég volt, eljött az ideje a visszavonulásnak. A csúcson akartam abbahagyni, nem szerettem volna az emberek lesajnáló pillantásaitól kísérve távozni a ringből.”

Fotók: Lisa Marie Varon/Facebook/Instagram

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik