A Sípark is alkalmas a sízésre

Rác BenedekRác Benedek
Vágólapra másolva!
2020.01.10. 16:11
A hóágyúzásnak köszönhetően újabb pályákat nyitottak meg Mátraszentistvánon, így a téli sport szerelmesei a tízből már hét pályát használhatnak, zömében világítás is segíti a szórakozást.

Itthon egyelőre nincs hó, ennek ellenére egyre több helyen lehet síelni, mert a kellőképpen hűvös idő segíti a hóágyúzást, így aztán Eplény vagy Mátraszentistván pályái is várják a sízőket.

„Szerdáig négy, csütörtöktől már hét pályánk van nyitva harmincöt–hatvan centi hóval – kezdte Erbeszkorn Tamás, a Sípark Mátraszentistván szóvivője. – Emellett elkezdtük az egyes, piros és fekete pályát behavazni, s valamennyi felvonónk működik. A következő napokban nulla fok körüli idő várható, ezért akkor nem lehet havat gyártani, viszont jövő hét elejére hűvösebb idő várható, s akkor szeretnénk tovább gyártani a havat az egyes pályára, s azt is megnyitni.”

A Síparkban már működik a technikás és szerpentines piros pálya is, hétvégén pedig esti síeléssel is várják a vendégeket, pénteken és szombaton is 20 óráig lehet használni. A négy kilométeres pályarendszer tíz pályát foglal magában, s ezek közül működik már hét, összesen 2.7 kilométerrel, s ennek a 90 százaléka rendelkezik világítással.

Egyébiránt a hóágyúzásnak köszönhetően az eplényi és mátraszentistváni mellett a visegrádi Nagyvillám Sípálya nagypályája is működik már.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik