Varga Csaba és Klein Dávid a csúcs felé

TŐSÉR NORBERTTŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2018.05.11. 16:59
A Kalifa Himalája Expedíció 2018 keretén belül egy időben a Sisapangmára és a Kancsendzöngára próbál feljutni két magyar sportember a Himalájában, az időjárás eddig nem kedvezett nekik.

 

Ugyanazon a napon, május 11-én kezdte meg a csúcstámadást Klein Dávid és Varga Csaba a Kalifa Himalája Expedíció 2018 keretében. Előbbi a 8027 méter magas Sisapangma, utóbbi a 8586 méteres Kancsendzönga tetejére szeretne feljutni, mindketten oxigénpalack használata és magashegyi teherhordók segítsége nélkül.

Klein Dávid a sikeres Mera Peak (6476 méter) előakklimatizációs túrát követően április 20-án érte el a Sisapangma 5600 méteren kialakított alaptáborát, ahol a stratégiai megbeszélések alatt eldőlt, hogy két olasz hegymászóval, Sebastiano Valentinivel és Mario Vielmóval mozog majd a hegyen.

 

Az akklimatizációs túra alatt Klein Dávid megmászta a Mera Peaket
Varga Csaba a Kancsendzönga alaptáborában Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek állított emléket

 

Érdekesség, hogy a nyolcezresek között a Kancsendzöngán a leghosszabb a csúcsmászási szakasz, s mivel szűk az úgynevezett időjárási ablak, a hegyen lévő legtöbb hegymászó ugyanabban az időpontban indult a csúcs felé.

Egyébiránt az emléktábla elhelyezésén kívül Varga Csaba célja, hogy a csúcsmászás során koszorút helyezzen el azon a helyen, ahol Erőss Zsolt és Kiss Péter 2013-ban vélhetően eltűntek.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik