UEFA: a szaúdiak szabadkártyával indulnának az európai BL-ben – sajtóhír

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.08.16. 21:10
null
CR ismét az európai BL-ben? (Fotó: Getty Images)
Pénzszórás és sztárigazolások tömkelege után Szaúd-Arábia nem áll le: az olasz Corriere dello Sport szerint a közel-keletiek azt szeretnék, ha 2024 őszétől kezdve egy csapatuk elindulhatna az európai Bajnokok Ligájában.


Cristiano Ronaldo, Sadio Mané, Karim Benzema, N'Golo Kanté, Rijad Mahrez, Roberto Firmino, Fabinho, Kalidou Koulibaly vagy éppen legutóbb Neymar – csak pár sztárjátékos azok közül, aki a közelmúltban Szaúd-Arábiába szerződött, a közel-keleti állam pedig nem áll le, tovább szeretne terjeszkedni. A játékosok vásárlására állítólag több mint 20 milliárd eurós keretet szabó szaúdiak szeretnék, ha az európai Bajnokok Ligájába is beszivároghatnának.

Persze ott van az Ázsiai BL és a CR-ék (Al-Naszr) által nemrég megnyert, jellemzően nyári Arab BL, ám nekik az európai kell, az mégiscsak nívósabb. Legalábbis a Corrierre dello Sport szerint, amely azt állítja, a szaúdi vezetők terve a következő: a 2024–2025-ös, már 36 csapatos BL-idény soránszabadkártyát szeretnének kapni azon csapatuk számára, amelyik megnyeri majd a most zajló bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik