M. D.
K. B.
2022.11.02 09:33 Frissítve: 2022.11.02 15:39

Ifi BL: az U19-esek között is megérheti a tavaszt a magyar bajnok

Hazai pályán kell megtartania kétgólos előnyét az MTK Budapest labdarúgócsapatának izraeli ellenfelével szemben, hogy tavasszal is versenyben legyen az UEFA Ifjúsági Ligában.

Egységben az erő: óriási lehetőség előtt áll az európai kupaporondon az MTK U19-es együttese (Fotó: mtkbudapest.hu)

 

Nem volt még magyar csapat olyan közel az ifjúsági Bajnokok Ligája tavaszi szakaszához, mint most az MTK Budapest. Korábban a bajnoki ág második fordulója volt a végállomás a Puskás Akadémiának, a Budapest Honvédnak és tavaly szintén az MTK-nak. Két éve elmaradt a sorozat, pedig a Ferencváros Bajnokok Ligája-csoportköre miatt az U19-es csapat mindenképpen játszhatott volna a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev fiataljai ellen, s az U19-es magyar bajnok ETO FC-t is megfosztották a szereplés lehetőségétől.

Az MTK Budapest együttese az Izraelben rendezett első mérkőzésen nagyszerű egyéni villanásokkal szerzett kétgólos előnyt (2–0) az Asdod ellen, amely a hétvégén 4–0-s vereséget szenvedett hazája U19-es bajnokságában. A magyar csapat teljesítményét csak az ifi BL alapján lehet meghatározni, hiszen egyes játékosok az MTK felnőttgárdáiban (NB II és NB III) vagy az U19-es korosztály kiemelt bajnokságában futballoznak.

Ez alapján azonban kifejezetten könnyű: a lett Jelgava elleni párharccal együtt sorozatban három győzelemnél jár az MTK, a ragyogóan védő Csenterics Adrián még gólt sem kapott, míg elöl Kovács Mátyásra és Molnár Ádinra folyamatosan számíthat Balogh Béla vezetőedző, ha gyors támadásokat kell góllal befejezni.

Extra motivációt jelenthet a magyar együttes fiataljainak, hogy a Sport Televízió közvetítése révén az egész ország szeme láttára harcolhatják ki a továbbjutást. Amennyiben sikerül, első magyar együttesként jutnak főtáblára a sorozatban, s ezzel együtt a második olyan magyar alakulat lehetnek, amely a 2022–2023-as idény tavaszán szerepel a nemzetközi porondon – mint ismert, a Ferencváros csoportelsőként jutott az Európa-liga kieséses szakaszába. 

UEFA IFJÚSÁGI LIGA
BAJNOKI ÁG, 2. FORDULÓ
16.00:
MTK Budapest–FC Asdod (izraeli) (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 2–0

2023.01.19 23:31:04

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az európai fluktuációra jellemző, hogy az akkor a csoportkörben szereplő 16 együttes közül ma csak négy (Buducsnoszt Podgorica, Krim Ljubljana, illetve a két magyar csapat, a Győr, valamint a 2000-ben Herz-FTC néven szereplő Ferencváros) tagja a 2022-2023-as BL elitmezőnyének. Aligha véletlen, hogy a Bajnokok Ligája győzelmi örökrangsorának első három helyén is az ezen négyesből kikerülők osztoznak.

2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.