BL: Óriási hiba lenne azt képzelnünk, hogy eldőlt a párharc – Spalletti

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 00:07
null
Spalletti nem akarja, hogy a játékosai lefutottnak gondolják a párharcot (Fotó: AFP)
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Napoli 2–0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurtot idegenben az első mérkőzésen. A lefújás után Luciano Spalletti és Oliver Glasner vezetőedző is értékelt, valamint megszólalt a mérkőzés legjobbja, Hirving Lozano is.

 

„A csapat már a mérkőzés elejétől jól játszott, ráadásul egy taktikailag igencsak felkészült ellenféllel szemben. Fontos volt a labda birtoklása és az ellenfél letámadása. Most higgadtnak és türelmesnek kell maradnunk. Még mindig lesz egy visszavágó. Óriási hiba lenne azt képzelnünk, hogy eldőlt a párharc” – mondta a Napoli vezetőedzője, Luciano Spalletti.

A mérkőzés legjobbjának a gólpasszt adó Hirving Lozanót választották meg. A mexikói válogatott futballista boldogan nyilatkozott a lefújás után.

„Remekül teljesítettünk egy erős csapat ellen. Nem volt könnyű dolgunk, de jó meccset játszottunk. Ugyanilyen keményen kell dolgoznunk, mint eddig is. Meccsről meccsre gondolkozunk, ez eddig kifizetődő ebben az idényben a számunkra” – mondta Lozano.

Oliver Glasner szerint az Eintracht már az emberhátrány előtt is túl sok hibát követett el, Kolo Muani kiállítása után pedig gyakorlatilag esélye sem maradt a német csapatnak az egyenlítésre.

„A körülményeket tekintve a 0–2 nem is olyan rossz eredmény. Ugyan nincs sok esélyünk a visszavágón, de még nem estünk ki. Még kiharcolhatjuk a továbbjutást, de nem szabad ennyit hibáznunk. Nem turistaként megyünk Nápolyba. Ha mi szerezzük meg az első gólt, akkor talán idegesek lesznek” – nyilatkozta optimistán a Frankfurt vezetőedzője.

A németek világbajnok támadó középpályása, Mario Götze felelősséget vállalt, hiszen benne volt a vendégek első góljában.

„Nem lett volna szabad elvesztenem a labdát. Az ilyen szituációkat muszáj elkerülni, főleg egy olyan jó csapat ellen, mint a Napoli” – mondta a Bayern München korábbi játékosa.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
EINTRACHT FRANKFURT (német)–NAPOLI (olasz) 0–2 (0–1)
Frankfurt,Deutsche Bank Park, 47 500 néző.Vezette:Soares Dias (portugál)
FRANKFURT:Trapp – Buta (Knauff, 69.), Ndicka, Tuta, Max (C. Lenz, 90+2.) – Jakic, Kamada, Sow – Lindström (Borré, 69.), Kolo Muani, Götze (Alidou, 81.).Vezetőedző:Oliver Glasner
NAPOLI:Meret – Di Lorenzo, Kim Min Dzse, Rrahmani, M. Olivera – Lobotka, Anguissa (Ndombélé, 80.), Zielinski – Lozano (Elmasz, 80.), Osimhen (G. Simeone, 84.), Kvarachelia (Politano, 84.). Vezetőedző: Luciano Spalletti
Gólszerző:Osimhen (40.), Di Lorenzo (65.)
Kiállítva:Kolo Muani (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik