BL: Nem léphetünk bele a liverpooliak csapdájába – Ancelotti

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.03.15. 08:47
null
Mester, ez komoly?! – kérdezhetné Vinícius (balra) Ancelottitól (Fotó: AFP)
A Real Madrid 5–2-es előnyről kezdi a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját, Carlo Ancelotti, a spanyol csapat vezetőedzője ugyanolyan hozzáállást vár, mint az első meccsen.

Háromgólos előnyből várja a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját a Real Madrid. A címvédő február 21-én az Anfielden kiváló játékkal 5–2-re kiütötte az angol együttest, így majdhogynem a legjobb nyolc között érezheti magát. A spanyolok a hétvégén 3–1-re legyőzték az Espanyolt a bajnokságban, azaz jól hangoltak a szerdai visszavágóra, ellenben a Liverpool 1–0-ra kikapott a Bournemouthtól.

„Tavaly a Chelsea ellen is előnyből várhattuk a hazai visszavágót, így van tapasztalatunk – mondta Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a klub oldalának. – Háromgólos előnyben vagyunk, így a továbbjutás szempontjából mi vagyunk a favoritok, de a szerdai meccsen ugyanolyan hozzáállás szükséges, mint az odavágón. A mérkőzésen nem szabad arra gondolnunk, hogy nálunk van az előny, végig a maximumon kell pörögni. A Liverpool elleni találkozónak vannak csapdái, ezeket el kell kerülnünk.”

Továbbra is kérdéses Karim Benzema szerdai játéka, az aranylabdás csatár sérülés miatt kihagyta a Real Madrid hétvégi bajnokiját, s mivel a királyi gárda vasárnap a Barcelona ellen játszik csúcsrangadót, Carlo Ancelotti lehet, hogy nem kockáztatja meg a játékát. Ha a francia nem lép pályára, Vinícius Júnior lehet a spanyolok vezére, a brazil két gólt és egy gólpasszt jegyzett a liverpooli mérkőzésen, a BL-ben pedig ebben az idényben összesen hat gólnál és két gólpassznál jár.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 5–2 a Real Madridnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik