BL: Buffon szerint bolondok lennének nem keményen harcolni

Vágólapra másolva!
2017.05.03. 23:11
null
Buffon hiba nélkül védett 100. BL-meccsén (Fotó: AFP)
Az eddig remeklő AS Monaco betlizett odahaza a Juventus elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntőn, az olaszok Gonzalo Higuaín két találatával nyertek a hercegségben. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Gratulálok játékosaimnak, nem volt ez könnyű meccs! – szögezte le a győztes hadvezér, Massimiliano Allegri, a Juventus mestere. – Technikás és erős csapat a Monaco, Buffon hatalmasat védett gól nélküli állásnál. Az ilyen fontos meccseken Giginél nincs jobb az egész világon. Nem végeztük még el a munkánkat, a Monacónak ráadásul semmi veszítenivalója nem lesz Torinóban. Mégis, azt hiszem: rendkívüli lesz ez az idény számunkra, csak nyugodtnak kell lennünk, és összpontosítani...”

„Túl sokat hibáztunk a meccs elején, de miután megszereztük a vezetést, Alves a beadásaival sok helyzetet teremtett társainak – tette még hozzá. – Komolyan kell venni a visszavágót! Hogy miért hagytam ki a kezdőből Juan Cuadradót? A válasz egyszerű: miután Sami Khedira eltiltása miatt nem játszhatott, a Monaco meg nagyon jól kontrázik, egy olyan játékosra volt szükségem, aki jó a megelőző szerelésekben, jól fog embert. A védelembe meg kellett a légi párharcokban erős, ma is remeklő Andrea Barzagli, ugyanis Claudio Marchisio nem jeleskedik a fejjátékban. Dani Alves egyre jobb, de ez természetes: sérüléssel bajlódott, be kellett illeszkednie, meg kellett tanulnia a taktikát, sok dologhoz kellett alkalmazkodnia. Nagyon haragszom viszont Miralem Pjanicra, mert ő a világ három legjobb középpályása közé tartozhatna, de ha elront egy passzt, úgy viselkedik, mint ha itt lenne a világ vége... Nyugodtnak kell maradnia, koncentrálnia, mert így csak a benne lévő potenciál egy részét tudja a felszínre hozni.”

„Az ilyen pillanatokért dolgozom ilyen keményen, nagyon elégedett vagyok a mai góljaimmal, de semmi nem dőlt még el – így a Juventus-csatár Gonzalo Higuaín. – Fontos meccs volt, fontos volt győzni, remélem, le tudjuk zárni hamarosan a bajnokságot is. Nem az én duplám volt a fontos, mert tudtam, hogy ha nyugodt maradok, jönnek előbb-utóbb a gólok tőlem ebben a sorozatban is; hanem az volt ma a lényeg, hogy nyerjünk, ráadásul kapott gól nélkül. Csakis a csapatért dolgozom. Nem ért véget a párharc, jó csapat a Monaco.”

„Minden egyes meccsen meg akarom mutatni, hogy megérdemlem azt, hogy ennyi idősen is ilyen szinten futballozzak, minden egyes napon keményen edzek ezért. Azt akarom, hogy amikor majd visszavonulok, az emberek nagyon szomorúak legyenek... Nagyszerű meccset vívtunk Monacóban, nem volt könnyű megúszni kapott gól nélkül egy ilyen remek támadókkal bíró csapat ellen az idegenbeli mérkőzést. Napról napra jobbá akarunk válni, és igen közel állunk a célunkhoz... Majd bolondok lennénk ilyen közel a célhoz nem a lehető legkeményebben megdolgozni a sikerért!” – adta ki a jelszót a 100. juvés BL-meccsén is remeklő Gianluigi Buffon.

„Idegenben pazar eredmény egy kettő nullás győzelem, nagyon elégedettek vagyunk, de jobban kell figyelnünk majd a védekezésben, és több jó passzal kell majd kiszolgálni fantasztikus támadóinkat. Gratulálok Higuaínnak és Dani Alvesnek, sok ziccert alakítottak ki, és ugyan az ellenfélnek is akadt pár gólszerzési lehetősége, ám Buffon tökéletes volt” – dicsérte társait Giorgio Chiellini.

„Sokkal tapasztaltabb csapat a Juventus, pláne ebben a sorozatban, és taktikailag is jobbnak bizonyult ma. Támadóink kialakítottak néhány gólhelyzetet, de nem lőttünk gólt a tapasztalat hiánya miatt. Ha nulla nullánál bemegy valamelyik helyzetünk, minden másként alakul... A Juve jobb volt, megérdemelte a győzelmet, a visszavágón mindent beleadunk majd, és sikerülhet a továbbjutás egy ilyen eredményes csatársorral, mint a mienk. Általában idegenben is sok gólt szerzünk. A hétvégén a bajnokságban egy győzelem lendületet adhat” – morfondírozott a hazaiak erőssége, Fabinho.

„Nem voltunk elég rutinosak, de a legfontosabb az volt, hogy nem voltunk eléggé határozottak az ellenfél kapuja előtt. Sok helyzetig jutottunk, de mindet kihagytuk, az ellenfélnek meg két helyzete volt csak, és kétszer is betalált. Jó tapasztalat ez számunkra, felgyorsította a fejlődésünket” – így a csodagyerek, a Buffon ellen két párharcot is veszítő Kylian Mbappé.

A csodák léteznek, csak hinni kell bennük! – mondta a Monaco elnökhelyettese, Vagyim Vasziljev a meccs után. Igaz, tényleg csak a csoda segíthet a franciákon.

De hány csodát láttunk csak ebben a BL-idényben?!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik