Messiék nem bírtak a Bruges-zsel, ikszelt a PSG

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2021.09.15. 22:52
null
Messiék nem bírtak a Bruges-zsel (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain nagy meglepetésre 1–1-es döntetlent játszott az FC Bruges otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában, szerdán.

Lionel Messi pályafutása 150. Bajnokok Ligája-mérkőzésén lépett pályára szerdán. Az FC Bruges ellen játszott, a BL-ben először a PSG labdarúgójaként, Neymarral és Kylian Mbappéval egy támadósorban. A hatszoros aranylabdás világsztárt az erre vonatkozó rangsorban csak Cristiano Ronaldo (177) és Xavi (151) előzi meg.

Alig negyedóra telt el, amikor Mbappé remek labdát kapott a bal szélen. Sikeres cselt követően a tizenhatos vonaláról laposan adta be a labdát, amelyet a középen érkező Ander Herrera a kapu bal alsó sarkába lőtt (0–1).

Nem sokáig örülhettek a párizsiak: bő tíz perccel később támadásba lendültek a belgák, Eduard Szobol passzával kiválóan megtalálta a tizenhatoson belül üresen álló Hans Vanakent, aki egyből kapura bombázta a labdát, amely a PSG védőjén, Presnel Kimpembén megpattanva Keylor Navas hálójában kötött ki (1–1).

Hiába birtokolta többet a labdát a PSG, a Bruges sokkal több akciót alakított ki nála (az első félidőben kilenc kapura lövési kísérlete volt, míg a PSG-nek csak négy). A játék képe tulajdonképpen a meccs végéig nem változott, de egyik csapat sem tudta áttörni a másik védelmét, a párizsiaknak így nagy meglepetésre csak egy pontra futotta az első fordulóban; 1–1 lett a vége.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
FC Bruges (belga)–Paris Saint-Germain (francia) 1–1 (1–1)
Brugge, Jan Breydel Stadion. Vezeti: Schärer (svájci)
Bruges: Mignolet – Clinton Mata, Hendry, Nsoki – Sowah (Maouassa, 90+2.) Rits, Vanaken, Balata, Szobol – De Ketelaere, N. Lang. Vezetőedző: Philippe Clement
PSG: K. Navas – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Ab. Diallo (Nuno Mendes, 75.) – Wijnaldum (Draxler, a szünetben), Paredes (Danilo, a szünetben), Ander Herrera – Messi, Mbappé (Icardi, 51.), Neymar. Vezetőedző: Mauricio Pochettino
Gólszerző: Vanaken (27.), ill. Ander Herrera (15.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 1 1 6–3 +3 3
2. Paris SG 1 1 1–1 0 1
3. FC Bruges 1 1 1–1 0 1
4. RB Leipzig 1 1 3–6 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik