BL-döntő: a német riporter kikérte magának Kroos viselkedését

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.05.31. 11:58
Mint beszámoltunk róla, a Bajnokok Ligája megnyerése után még a pályán Toni Kroos interjút adott a ZDF-nek, de a riporter, Nils Kaben kérdésein alaposan felhúzta magát, ezért faképnél hagyta őt. Most a német újságíró a Spiegelnek adott interjújában kritizálta a játékost a viselkedéséért – írja a Bild.

A TÖRTÉNET

Toni Kroos érdemben már ahhoz sem fűzött hozzá semmit, amikor a ZDF riportere kezdésként arról kérdezte, hogy el tudja-e hinni, hogy immár ötszörös BL-győztes, de amikor felvetették neki, hogy a játék képét tekintve, nem lehettek biztosak abban, nem volt nyilvánvaló, hogy nyernek, felment benne a pumpa.

„Pfff, nyilvánvaló? A Bajnokok Ligáját megnyerni nem olyan dolog, amit természetesnek kell venni. Tudtuk, hogy milyen jó csapat a Liverpool és nagyot küzdöttünk. Pfff. Mit értesz azalatt, hogy nem volt magától értetődő? Nyertünk és kész!” – fakadt ki a német játékmester, de a következő kérdéssel csak még jobban felhúzták őt.

„Meglepett téged, hogy a Real Madrid többször is bajba került?”

„Volt kilencven perced arra, hogy értelmes kérdéseket kitalálj, de tényleg. Erre felteszel nekem két ilyen sz.ros kérdést?! Ez őrület! – mondta Kroos. – Nyilvánvaló, hogy vannak olyan időszakok, amikor bajba kerülsz a Liverpool ellen. Mégis milyen kérdés ez?! Nem a csoportkörben játszottunk valahol, hanem a Bajnokok Ligája döntőjében.”

Amikor pedig a riporter rátért volna arra, hogy a blancók az egyenes kieséses szakaszban többször is bajba kerültek, Kroos faképnél hagyta őt. „Fejezd be, most inkább elmegyek” – jelentette ki, de a háttérből még azért odaszúrt egyet.

„Onnan lehet tudni, hogy Németországból jöttél, hogy rögtön három negatív kérdést teszel fel.”

A RIPORTER REAKCIÓJA

„A kollégáimmal arra a következtetésre jutottunk, hogy egy játékosnak nem szabadna így viselkednie” – mondta Nils Kaben a Spiegelnek. Hozzátette, ahhoz, hogy az interjúalany csak úgy elsétáljon, újságíróként helytelenül kell viselkedni, ilyen lett volna például az, ha nem odaillő privát kérdéseket tett volna fel Kroosnak.

Azt azonban elismerte, hogy másképpen is feltehette volna a kérdéseit, ugyanakkor megjegyezte: „A mérkőzést mindenki látta. A Liverpoolnak huszonhárom lövése volt, a Realnak három.”

Kaben Kroosnak arra a kijelentésére is reagált, miszerint 90 perce volt kiötlenie a kérdéseket.

„A mérkőzés alatt a kapu mögött ültem, és próbáltam minden eshetőségre felkészülni. Nem tudtam kivel fogok interjút csinálni, azt sem, hogy angolul, spanyolul vagy németül, ahogyan azt sem, hogy győztes játékossal vagy vesztessel.” Hozzáfűzte, hogy a rengeteg szervezéssel járó feladat miatt csak percekkel az interjú előtt tudott azzal foglalkozni, mit kérdezzen.

„A játékosok biztosak lehetnek abban, hogy mindig tisztelni fogom a teljesítményüket, még ha veszítenek is. Ahogyan illik, gratuláltam neki. De a tisztelet is elvárom cserébe.”

Megjegyezte, hogy legközelebb, mikor találkoznak, röviden tisztázzák a dolgot, aztán ismét minden a régi lesz.

KROOS REAKCIÓJA

Az ötszörös BL-győztes játékos elmondta, hogy úgy tűnt neki, mintha csak azt próbálnák kihúzni belőle, hogy érdemtelenül nyertek.

„Nem követelek nagyobb tiszteletet, de a Bajnokok Ligája megnyerése után csak pozitív kérdésekre számítottam. Nem gondoltam azt, hogy jól csinálta.”

Hozzátette, hogy nincs benne harag a történtek miatt.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
LIVERPOOL FC (angol)–REAL MADRID (spanyol) 0–1 (0–0)

Saint-Denis (Párizs), Stade de France, 75 000 néző. Vezette: Turpin (francia)
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson – Fabinho, Thiago Alcántara (Firmino, 77.), J. Henderson (N. Keita, 77.) – Szalah, Mané, Luis Díaz (Diogo Jota, 65.). Menedzser: Jürgen Klopp
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modric (Ceballos, 90.) – F. Valverde (Camavinga, 86.), Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo, 90+3.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Vinícius Júnior (59.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik