BL: a végső győzelmet célozza meg a Napoli

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 09:01
null
Luciano Spalletti félelmetes csapatot faragott a Napoliból (Fotó: AFP)
Luciano Spalletti vezetőedző taktikájának jószerével nincs ellenszere, amit a nápolyiak az Európa-liga-címvédő Eintracht Frankfurt otthonában is bizonyíthatnak.


Szerte Olaszországban úgy vélekednek, hogy a Napoli esélyes a Bajnokok Ligája-trófea elhódítására, és ezzel nem is érdemes vitatkozni. A nápolyiak a 2022–2023-as idényben egyedül amiatt lehetnek bosszúsak, hogy az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében tizenegyesekkel kiestek a Cremonese ellen, ezt a kudarcot leszámítva nincs ok a panaszra.

VÉLEMÉNY

Tuta, a Frankfurt középhátvédje a klub oldalának: – Továbbjuthatunk a Napoli ellen. Izgatottan várjuk, hogy ilyen jó csapattal szemben lépjünk pályára. De senki se becsüljön le minket! A Bayern München ellen is megmutattuk már, színvonalas játékra vagyunk képesek, a kulcs az lesz, hogy ezúttal se hagyjunk sok helyzetet ellenfelünknek.

A Serie A tabelláját 15 pontos előnnyel vezetik az Internazionale előtt, a Bajnokok Ligájában hatból öt mérkőzést megnyerve lettek csoportgyőztesek, a Liverpoolt hazai pályán 4–1-re múlták felül, az Ajax ellen összesen tíz, a Rangers ellen hat gólt szereztek.

A Napoli kiugró teljesítményének két fő letéteményese a pályán Hvicsa Kvarachelia és Victor Osimhen. A csapatban első idényét töltő grúz támadó 24 tétmérkőzésen 12 gólnál és 14 gólpassz­nál tart, a Napolihoz 2020 szeptemberében csatlakozó nigériai csatár mérlege 23 tétmérkőzésen 19 gól és négy gólpassz.

Múlt héten pénteken a Sassuolo elleni, 2–0-ra megnyert meccsen testvériesen megosztoztak a gólokon, a nápolyi szurkolók csak akkor kaphattak ijedtükben a szívükhöz, amikor Osimhent a 85. percben le kellett cserélni – látványosan fájlalta ugyanis a combját, jegelni kellett.

Az aggodalmat végül maga a futballista oszlatta szét közösségi oldalán, kijelentette, hogy nincs baj, teljesen fitt lesz az Eintracht Frankfurt elleni BL-nyolcaddöntő első, németországi meccsére.
A két sztárjátékos persze önmagában nem lenne elég a Napoli sikeréhez, a hátteret Luciano Spalletti taktikai zsenialitása adja.

A 63 esztendős olasz vezetőedző csaknem harminc éve tartó pályafutása során még sohasem nyert olasz bajnoki címet (ez hamarosan megváltozhat), ezúttal viszont nagyon ráérzett, mit kell játszatni csapatával.

A Napoli sokat birtokolja a labdát, uralja a pályát, és jól építi fel támadásait a széleken is, ennek köszönhetően sok helyzetet dolgoz ki. A támadók mellett a középpályán Stanislav Lobotka labdabiztossága és szervezőkészsége, a védelemben Kim Min Dzse és Amir Rrahmani határozottsága ugyancsak elengedhetetlen.

„Egyre kevésbé léteznek játékrendszerek a modern futballban, az üres területeken van a hangsúly. Észre kell venni, hol csúszik el az ellenfél védekezése, és amilyen gyorsan csak lehet, le kell csapni a lehetőségre. Olyan játékosokra van szükségem, akik bátrak, és nyomás alatt is megjátsszák előre a labdát, valamint olyanokra, akik helyzetbe tudnak kerülni, és hatékonyak a kapu előtt” –  idézi ­Luciano Spallettit a Football Italia.

Most éppen az a kérdés, hogy a taktika mennyire működik az Európa-liga címvédője, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét története során először elérő Eintracht Frankfurt ellen. 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
21.00:
Liverpool FC (angol)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Eintracht Frankfurt (német)–Napoli (olasz) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik