BL: a Slavia messzire került a továbbjutástól – cseh lapszemle

Vágólapra másolva!
2021.08.05. 09:24
null
Nagy csatát hozott az FTC és a Slavia mérkőzése (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros hazai pályán 2–0-s győzelmet aratott a cseh Slavia Praha ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén. Íme, a cseh lapok értékelése a találkozó után.

 

Az isport.cz szerint nehéz mérkőzés vár a visszavágón is a Slaviára, de kiemelik Jindrich Trpisovsky vezetőedző nyilatkozatát, aki szerint fontos, hogy hamar gólt szerezzen a csapata Prágában.
„A Ferencváros megmutatta, hogy nagyszerű csapat. A visszavágón azonban hazai környezetben leszünk, hosszú idő után sok szurkolónk fog eljönni. Meggyőződésem, ha gyorsan gólt tudunk szerezni, akkor egy teljesen már meccs lesz.”

A sport.cz ennél borúlátóbb – a portál szerint a Slavia messzire került a Bajnokok Ligája főtáblájától. Kolár kapus a Teplice elleni bajnokit követően újra hibázott, amit borzalmasnak neveznek. A kapott gól padlóra küldte az addig a mérkőzést irányító Slaviát. A Ferencvárosból Dibusz Dénest dicsérik, aki több bravúros védést bemutatott.

A Ceske Noviny sem felejti el Kolár újabb hibáját, hozzátéve, hogy mindkét gól előtt nagyot hibáztak a Slavia játékosai.

A prágai visszavágót jövő kedden, 19.00-tól rendezik.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

FERENCVÁROS–SLAVIA PRAHA (cseh) 2–0 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna, 17 127 néző. Vezette: Gil Manzano (spanyol)
FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Botka, 85.) – Laidouni, Haratin – Tokmac Nguen (Kovacevic, 90+2.), Zachariassen (Zubkov, 86.), Uzuni – R. Mmaee (Loncar, 75.). Vezetőedző: Peter Stöger
SLAVIA: Kolár – Masopust (Schranz, 53.), Kacsaraba, Zima, Dorley – Bah, Sevcík (I.Traoré, 25.), Holes (Lingr, 72.), Stanciu, Plavsics (Olayinka, a szünetben) – Kuchta (P. Musa, 53.). Vezetőedző: Jindrich Trpisovsky
Gólszerző: Kacsaraba (44. – öngól), Haratin (50. – 11-esből)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik