BL: A második félidőben jobbak voltak, szerencsénk volt – Guardiola

CS. M., B. J.CS. M., B. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.13. 23:55
null
Pep Guardiola szerint összességében megérdemelt a Manchester City továbbjutása (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a Manchester City és a Liverpool is továbbjutott szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Mutatjuk, hogyan értékeltek a főszereplők a lefújást követően. 


A Manchester City 1–0-ra győzte le az Atlético Madridot az odavágón, míg a második meccs gól nélküli döntetlennel ért véget, így Pep Guardiola csapata bejutott az elődöntőbe.

„A második félidőben jobbak voltak nálunk, a szerencsén is múlt, hogy nem kaptunk gólt. Kemény volt, de összességében megérdemelten vagyunk ott a legjobb négy közöttmondta a meccset követően az UEFA-nak Josep Guardiola, aki immár rekordmennyiségű, kilenc BL-elődöntőbe juttatta be aktuális csapatát. – Bejutottunk az elődöntőbe, ez a lényeg. John Stones tényleg zseniálisan játszott, sok mérkőzés van a lábunkban, sokat utaztunk a Liverpool elleni mérkőzés után. A második félidőben nem tudtunk olyan intenzíven futballozni, mint előtte, de kitartóak voltunk, odatettük magunkat, szerencsénk is volt, továbbjutottunk. Csakis a védekezésre koncentráltunk, Fernandinho kitűnően futballozott, hihetetlen sokat jelentett a játéka nekünk. Alkalmazkodnunk kellett az ellenfélhez, mert ha valaki így játszik ellenünk, mint az Atlético a második félidőben, akkor nem birtokoljuk eleget a labdát, és nem tudjuk építgetni a támadásainkat a szokott módon. Szenvedtünk, mert elfelejtettünk futballozni, ám az ellenfél nagyon-nagyon-nagyon jó volt”.

„Győzni akartunk, de ez lehetetlennek bizonyult, nagyon fáj a kiesés – mondta Diego Simeone, az Atlético mestere. – Ugyanakkor egy rendkívül jó csapattól kaptunk ki, rendszerint három vagy négy gólt szereznek, de csak nagyon kevés helyzetig jutottak ellenünk, és megakadályoztuk a szokásos zseniális támadásépítéseiket. Nem szereztük meg azonban a szükséges gólt, így gratulálnunk kell az ellenfélnek a továbbjutáshoz. Büszke vagyok arra, hogy megtettük azt, amire képesek vagyunk, a szurkolóink csodálatosak voltak, hajtották előre a csapatot, és még nagyobb hangzavart keltettek, amikor közel álltunk a győzelemhez. Kétség nem fér hozzá, a szurkolóink büszkék ránk, büszkék a teljesítményünkre, ugyanakkor a lényeg mégiscsak az, hogy nem nyertünk. Ezer arca van a futballnak, nem fogok elkezdeni arról beszélni, hogyan játszottak ellenünk ma. A világ legjobb csapata ellen úgy futballoztunk, ahogyan azt előre elterveztük, és megmutattuk, hogy felvesszük a versenyt a Cityvel. Ez nagyon fontos, de nem lehetek elégedett ennyivel, mert nyerni akartunk, és bejutni az elődöntőbe.”

A meccs emberének választott City-védő, John Stones így vélekedett: „Tudtuk, hogy ennél kényelmetlenebb helyszínre nem is jöhettünk volna egy ilyen téttel bíró párharc visszavágóján. Az utolsó percig küzdöttünk, és elképesztően védekeztünk. Rendkívül boldog vagyok és büszke a társakra, remek este volt.”

„Ezen a két mérkőzésen hihetetlenül jól játszottunk egy tapasztalt csapat ellen. Tudtuk, hogy néha megpróbálnak úgy viselkedni, mint most a hajrában, de azt gondolom, jól kezeltük ezt is. Nem jó erről beszélni… Nem is akarok erről beszélni. Büszke vagyok, hogy nem ragadtak el bennünket az indulataink, mert könnyű belekeveredni az ilyen dolgokba. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű sikerrel járni itt, először voltam ebben a stadionban, ez egy igen ellenséges környezet. Nagyon nehéz mérkőzés volt, de ahogyan védekeztünk, és ahogyan uralkodtunk magunkon, az hihetetlen volt! Hat éve vagyok itt, a sikereket azért értük el, mert mindenki tudja a dolgát, mindenki kiveszi a részét a fontos pillanatokból, és folyton készen áll a bevetésre” – tette hozzá később.

Az Atlético Madrid középpályása, Koke érhetően csalódott volt a lefújást követően: „Büszke vagyok a társaimra és a szurkolókra is. Éhesek voltunk a sikerre, tovább szerettünk volna jutni, mindent meg is tettünk ennek érdekében, mégsem vagyunk ott az elődöntőben. Ezen a meccsen taktikát váltottunk a második félidőre, feljebb játszottunk, rizikót vállaltunk, s többet támadtunk, de alapvetően nem változott az elképzelés. Az utolsó másodpercig harcoltunk, mindent megpróbáltunk, egyedül a gól hiányzott. Az első mérkőzés előtt tudtuk, hogy mire számíthatunk ettől a párharctól, és mit kell tennünk. Könnyű kritizálni bennünket, de büszkén hagyjuk el a stadiont most, mert mindent megtettünk, még ha ez kevésnek is bizonyult.”

„Az sem befolyásolta volna az elődöntőbe jutásunkat, ha az idény legjobb meccsét játsszuk ma este. A lényeg, hogy továbbjutottunk, boldog vagyok – mondta a mérkőzést követően a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp.Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. Együtt volt a védelmünk, a rotáció sohasem okozott nekünk problémát. A Benfica végig hitt magában, nem adta fel.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Atlético Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 0–0
Madrid, Wanda Metropolitano, 65 675 néző. Vezette: Siebert (német)
ATLÉTICO: Oblak – Szavics, Felipe, Mandava – M. Llorente, Koke (De Paul, 69.), Kondogbia, Lemar (Luis Suárez, 82.), Renan Lodi (Ángel Correa, 69.) – Griezmann (Carrasco, 69.), Joao Félix (Matheus Cunha, 82.). Vezetőedző: Diego Simeone
MAN. CITY: Ederson – Walker (Aké, 73.), Stones, Laporte, Joao Cancelo – De Bruyne (Sterling, 65.), Rodri, Gündogan – Mahrez, Foden, Bernardo Silva (Fernandinho, 79.). Menedzser: Josep Guardiola
Kiállítva: Felipe (90+1.)
Továbbjutott: a Manchester City, 1–0-s összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
LIVERPOOL (angol)–BENFICA (portugál) 3–3 (1–1)
Liverpool,
Anfield, 61 000 néző. Vezette: Gözübüyük (holland)
LIVERPOOL: Alisson – Gomez, Konaté, Matip, Cimikasz – Keita, J. Milner (Thiago, 57.), Henderson (Fabinho, 57.) – Jota (Szalah, 57.), Firmino (Origi, 90+1.), Luis Díaz (Mané, 66.). Menedzser: Jürgen Klopp
BENFICA:
Vlahodimosz – Gilberto Júnior (Gil Dias, 90+1.), Otamendi, Vertonghen, Grimaldo – Everton (André Almeida, 90+1.), Weigl, Taarabt (Joao Mario, 66.), D. Goncalves (Jaremcsuk, a szünetben) – G. Ramos (P. Bernardo, 78.), D. Núnez. Vezetőedző: Nélson Veríssimo
Gólszerző: Konaté (21.), Firmino (55., 65.), ill. G. Ramos (32.), Jaremcsuk (73.), D. Núnez (82.)
Továbbjutott: a Liverpool, 6–4-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik