BL: 15 éven keresztül dolgoztam ezért – Kai Havertz

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.30. 00:06
null
Kai Havertz gólja döntőtt, a Chelsea nyerte meg a Bajnokok Ligáját (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Chelsea nyerte meg a labdarúgó Bajnokok Ligája 2020–2021-es kiírását, mivel a portói Estadio do Dragaóban, Kai Havertz góljával legyőzte a Manchester Cityt az angol házidöntőben. Közvetlenül a mérkőzést követően így értékeltek a főszereplők.

 

„Nem is tudom, hogy mit mondjak, hihetetlen érzés, most végre ünnepelhetünk. Sokat vártam az első BL-gólomra, de sikerült. Szeretném megköszönni a családomnak, a szüleimnek, a testvéreimnek, a barátnőmnek, tényleg nem is tudom, hogy mit mondjak. Tizenöt éven keresztül dolgoztam ezért, elképesztően boldog vagyok” – értékelt a góljával a döntőt eldöntő Kai Havertz.

A 21 éves német labdarúgót az átigazolási díjáról – sajtóhírek szerint 2020-ban a Chelsea 80 millió eurót fizetett a Bayer Leverkusennek a játékjogáért – is kérdezték, ezzel kapcsolatban nemes egyszerűséggel csak ennyit mondott: „Őszintén szólva lesz.rom. Épp most nyertem meg a kib..tt Bajnokok Ligáját.”

A Chelsea menedzsereként Pep Guardiola Manchester Cityjét rövid időn belül harmadszor is legyőző Thomas Tuchel így értékelt a finálét követően.

„Elképesztő érzés, megcsináltuk. Nem is tudom, hogy mit érzek most. A játékosok elhatározták, hogy megnyerik a döntőt. Biztattunk mindenkit, hogy kemény és határozott legyen a pályán, legyen minél bátrabb, és alakítsunk ki veszélyes ellentámadásokat. Fizikailag nagyon kemény meccs volt, sokszor ki kellett segítenünk egymást” – mondta a BT Sportnak a német szakember.

Tuchel mellett a győztes gárda több játékosa, így a csapatkapitány César Azpilicueta is elmondta a véleményét a történtekről.

„2012-ben jöttem ide a Chelsea-hez, a BL-győzelmet követően, de természetesen szerettem volna megismételni. Most sikerült. Itt van a családom is, így ez egy igazán csodálatos pillanat számomra” – fogalmazott a BT Sportnak a spanyol hátvéd, aki a győztes gólt szerző Havertzcel kapcsolatban elmondta, a fiatal futballistának remek a mentalitása, így igazi sztár lesz, sőt már most is az.

„Nagyon keményen harcoltunk ezért. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de keményen megdolgoztunk a győzelemért. Csodálatos érzés, egyszerűen nem találom a szavakat. Egy álmom vált valóra” – fogalmazott a lefújás után Ben Chilwell.

A Chelsea saját nevelésű középpályása, Mason Mount is nehezen találta a szavakat a döntőt követően.

„Nem tudom szavakba önteni. Egyszerűen lehetetlen. Eddig két döntőt játszottam a Chelsea-vel, mind a kettőt elveszítettem. Mindig is erről álmodtam, hogy a Chelsea-vel nyerjek meg egy ekkora trófeát, a Bajnokok Ligáját. Kemény ellenfeleink voltak, de eljutottunk a fináléba, és meg is nyertük. Jelen pillanatban a miénk a világ legjobb csapata, ezt senki sem veheti el tőlünk” – szögezte le a 22 éves angol középpályás, aki hozzátette, most már az Európa-bajnokság kerül a középpontba. Elmondta azt is, a válogatottnál ott lesznek a City-játékosok is, és tudja, hogy nekik nehéz lesz, de már a lefújást követően is váltott velük néhány szót.


BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
2021. május 29., Porto (Portugália), Estádio do Dragao
Manchester City (angol)–Chelsea FC (angol) 0–1 (0–1)
Porto (Portugália),
Estádio do Dragao,14 110 néző. V:Mateu Lahoz (spanyol)
Manchester City:
Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko – Bernardo Silva (Fernandinho, 64.), Gündogan, Foden – Mahrez, De Bruyne (Gabriel Jesus, 60.), Sterling (Agüero, 77.).Menedzser:Pep Guardiola
Chelsea:
É. Mendy – Azpilicueta, Thiago Silva (Christensen, 39.), Rüdiger – R. James, Jorginho, Kanté, Chilwell – Mount (Kovacic, 80.), Havertz – Werner (Pulisic, 66.).Menedzser:Thomas Tuchel
Gólszerző:
Havertz (42.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik