Most jön a java! – Thury Gábor jegyzete

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2024.03.15. 23:38

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolásakor az is kiderült, a végső győzelemre esélyes együttesek közül egy ágra került az Arsenal, a Bayern München, a Real Madrid és a Manchester City, ráadásul Arsenal–Bayern és Real Madrid–Manchester City párosításban… Az Atlético Madrid a Dortmunddal, a PSG a négy év után nyolc közé kerülő Barcelonával játszik a négy közé jutásért.

Az Arsenal–Bayern párharcban a németek talán lélektani előnyben vannak, a közelmúltban három 5–1-es zakót szabtak a londoniakra, más kérdés, hogy Thomas Tuchel csapata ha idén nyerni akar „valamit”, akkor a BL-ben van esélye. A Manchester City a legutóbbi két sorozatot tekintve ikszre áll a rekordgyőztes Reallal szemben, ám a címvédő legutóbb a döntőbe jutásért 4–0-ra lemosta a spanyolokat. A másik madridi gárda, az Atlético a nyolcaddöntőben az esélyesebbnek tartott Intert verte ki, és a Dortmund búcsúztatása is igen kemény dió. Ha azt vesszük, hogy Kylian Mbappé nemzetközi trófeával szeretne búcsúzni – ha búcsúzik… – Párizstól, akkor most vagy soha, de első lépésben a Barcelonán kell átlépni. Felvállalom: Bayern–Manchester City és Atlético–PSG elődöntőt rendeznek.

Akárcsak a BL-ben, az El-ben is a jelenlegi kiírás utolsó sorsolását tartották. A második számú kupában a Liverpool mellett a Bundesliga bajnoki cím idei nagy esélyese, a Bayer Leverkusen a legerősebb csapat. Az ágakat figyelembe véve a döntőben találkozhatnak. Érdekes párosítás lenne, addigra vélhetően eldől, hogy a távozó Jürgen Klopp helyére a németek szakvezetője, Xabi Alonso érkezik-e vagy sem.

Szoboszlai Dominik klubja az Atalantával játszik, sikere esetén a Benfica vagy a Marseille következhet, a Leverkusennek a Sallai Roland Freiburgján átlépő West Ham az ellenfele, a továbbjutó a Milan–Roma párharc győztesével mérkőzik.

A magyar válogatott 23 éves középpályása egyre jobb formában várja a negyeddöntőt, a Sparta Praha elleni visszavágón – a prágai 5–1 után – a 6–1-es sikerből egy-egy góllal és gólpasszal vette ki a részét, összességében hét gólt és öt asszisztot jegyzett angol klubjában minden sorozatot figyelembe véve.

Ha azt vesszük, Tuchel a Bayerntől, Klopp a Liverpooltól biztosan, Xabi Alonso a Bayertől valószínűleg távozik az idény végén – a futballisták ilyenkor még jobban odateszik magukat. Vagy edzőjük megbecsüléséért küzdenek, vagy azért, hogy menjen isten hírével…

Mindkét ok kellő motivációt ad.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik