BL: az MTK ellen nem fért be a Vojvodinába, a Liverpool ellen duplázott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.07. 15:13
null
Milan Pavkov már nem csak a szerb élvonalban termeli a gólokat (Fotó: AFP)
Jó eséllyel Milan Pavkov nevét egy életre megjegyezte minden Liverpool-szurkoló, miután a 24 éves szerb csatár két góljával a Crvena zvezda legyőzte az előző idényben Bajnokok Ligája-döntős angol csapatot Belgrádban. Az újvidéki támadót hősként ünnepelték a Crvena drukkerei a mérkőzést követően.

A Crvena zvezda 2017 januárjában vásárolta meg Pavkovot potom 300 ezer euróért a Radnicski Nistől. Az Újvidékről származó futballista korábban szerepelt a Vojvodinában is többek között, akkor került a helyi harmadosztályból a klubhoz, amikor 2015 nyarán a Vojvodina kiejtette az MTK-t az Európa-liga-selejtező első fordulójában – Pavkov a budapestiek elleni meccseken még nem került be a csapatba.

Pavkov – aki a szerb élvonalban eddig 77 találkozón összesen 33 gólt szerzett – kedden, a Liverpool elleni meccsen először volt kezdő európai kupameccsen. Ennél tökéletesebben nem is ünnepelhette volna a jeles napot: az előző idény döntőse elleni megszerezte pályafutása első és második BL-gólját, így csapata 2–0-ra diadalmaskodott.

Pavkov első gólja:



Pavkov második gólja:


A Bajnokok Ligája 1992 óta íródó történetében először fordult elő, hogy egy szerb csapat mérkőzést nyert. A tizenhatodik meccsig kellett várniuk az első sikerre a szerb szurkolóknak.

A Crvena zvezda pedig ezt megelőzően legutóbb 1992 márciusában nyert a legrangosabb európai kupasorozatban. Még a BEK-ben, az akkor 23 esztendős Szinisa Mihajlovics találatával 1–0-ra nyert a Panathinaikosz ellen. Mindez két évvel a keddi találkozó főhősének születése előtt történt…

UEFA Champions League on Twitter

A memorable night for Crvena zvezda in Belgrade! #UCL

Pavkovot csapattársai a vállukon vitték a Crvena hírhedt ultráihoz. A 24 éves duplázó nem jött zavarba, bemászott a szurkolók közé, és együtt ünnepelt velük.


„Ez életem egyik legboldogabb napja. Reméltem, hogy sikerül gólt szereznem a Liverpool ellen. Valóra vált egy álmom, sőt kétszer is betaláltam. Valószínűleg két-három napig alig tudok majd aludni az örömtől. Van, hogy egy fontosabb bajnoki siker után sem tudok elaludni, akkor képzeljék el, most mit érezhetek!” – idézi az UEFA a belgrádi hőst, Milan Pavkovot, akinek elmondása szerint vagy egymillió gratuláló üzenet várt rá a lefújás után mobiltelefonján.

Pavkov – akinek nem mellesleg az idény végén lejár a szerződése, így januártól szabadon tárgyalhat bármely klubbal – hozzátette, több liverpooli sztár is szeretett volna vele mezt cserélni a mérkőzés végeztével, ám ő már korábban odaígérte a szerelését egy ismerősének. Mint mondta, sohasem szokott cserélni, általában megőrzi vagy barátainak ajánlja fel mezeit.

A szerb sajtó egyébként Nikola Zsigicshez hasonlította Pavkov keddi teljesítményét. A La Ligában és a Premier League-ben is megfordult korábbi szerb center 2005 decemberében – Pavkovhoz hasonlóan – fejjel és lábbal volt eredményes az AS Roma elleni El-csoportmeccsen, amelyet a Crvena 3–1-re megnyert.

MrRedStarBelgrade on Twitter

#Pavkov #fkcz #delije #UCL https://t.co/xAjbwDhXRA


Bojan on Twitter

Pavkov's on fire, your defense is terrified!!! @LFC @ChampionsLeague @DavidVujanic @RSBForum #ucl https://t.co/XhhkprCgeW


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
C-CSOPORT
Crvena zvezda (szerb)–Liverpool (angol) 2–0 (2–0)
Belgrád, Rajko Mitics Stadion, 51 318 néző. Vezette: Mateu Lahoz (spanyol)
Gólszerző: Pavkov (22., 29.)

Napoli (olasz)–Paris Saint-Germain (francia) 1–1 (0–1)
Nápoly,
San Paolo Stadion, 55 489 néző. Vezette: Kuipers (holland)
Gólszerző:
Insigne (63. – 11-esből), ill. Bernat (45+2.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 4 1 3 4– 3 +1 6
2. Liverpool 4 2 2 7– 5 +2 6
3. Paris SG 4 1 2 1 11– 7 +4 5
4. Crvena zvezda 4 1 1 2 3–10 –7 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik