BL: kiszenvedte a továbbjutást a Celtic

Vágólapra másolva!
2013.08.07. 21:43
Egy lépésre került a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájától a Celtic, mely az Elfsborg kiejtésével bejutott a selejtező rájátszásába. Ugyancsak továbblépett a Metaliszt Harkiv és a Dinamo Zagreb.

A Celtic a múlt héten hazai környezetben aratott 1–0-s győzelmének köszönhetően továbbjutott a BL-selejtező harmadik fordulójából, az Elfsborg elleni idegenbeli gól nélküli döntetlen ezúttal siker volt. A két csapat egyébként pariban volt, Jorgosz Szamarasznak és Joe Ledleynek volt egy-egy nagy ziccere, ám a svéd bajnok kapusa lehúzta a rolót.

Neil Lennon, a Celtic menedzsere a mérkőzést követően kissé dühösen nyilatkozott, a pályával rendkívül elégedetlen volt, csapatával kevésbé.

„Ez a legrosszabb mesterséges pálya, amit valaha láttam. A játékosoknak nehéz volt megtalálni az egyensúlyt rajta – mondta a lefújás után Neil Lennon a BBC-nek. – Boldog vagyok, még akkor is, ha nem a legjobb játékunkat hoztuk. Az Elfsborg számára olyan volt ez a meccs, mint egy kupadöntő, a védelmünk nagyon erős volt ma este.”

A Metaliszt Harkiv a PAOK elleni 1–1-nek köszönhetően váltotta meg jegyét a rájátszásra, és a harmadik ukrán csapat lehet (a Dinamo Kijev és a Sahtar Doneck után), mely főtáblára jut a legrangosabb európai kupasorozatban.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Sheriff (moldovai)–Dinamo Zagreb (horvát) 0–3
Gólszerző:
Fernándes (10.), Szudani (27.), Cop (61.)
Továbbjutott: a Dinamo Zagreb, kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel

Metaliszt Harkiv (ukrán)–PAOK (görög) 1–1
Gólszerző: Blanco (72.), ill. Necid (83.)
Továbbjutott: a Metaliszt Harkiv, 3–1-es összesítéssel

Elfsborg (svéd)–Celtic (skót) 0–0
Gólszerző:
Továbbjutott: a Celtic, 1–0-s összesítéssel

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik