Idegenben fordítva győzte le a BL-újonc CFR Cluj a Romát

Vágólapra másolva!
2008.09.16. 22:48
Hatalmas meglepetéssel kezdődtek a Bajnokok Ligája A-csoportjának küzdelmei, ugyanis a CFR Cluj 2–1-re megverte a Romát a Stadio Olimpicóban. Az olaszok Panucci góljával még megszerezték a vezetést, de a kolozsvári csapat az argentin Juan Cúlio duplájával fordítani tudott. A csoport másik mérkőzésén a Chelsea 2–0-s félidő után 4–0-ra verte a Bordeaux csapatát.
Juan Cúlio (jobbra) duplájával győzött első BL-meccsén a CFR Cluj
Foto: Reuters
Juan Cúlio (jobbra) duplájával győzött első BL-meccsén a CFR Cluj
Juan Cúlio (jobbra) duplájával győzött első BL-meccsén a CFR Cluj
Foto: Reuters
Juan Cúlio (jobbra) duplájával győzött első BL-meccsén a CFR Cluj

Roma–CFR Cluj
Francesco Totti csak a kispadon kapott helyet, így Mirko Vucsinics volt az egy szem csatár a Romában. A montenegrói támadó már a 15. percben beköszönhetett volna, de Cicinho hosszú passzát követően csak a kapufát találta el. Két perccel később viszont már nem úszta meg a története első BL-meccsét játszó kolozsvári csapat, ugyanis Daniele De Rossi jobb oldali labdaszerzése és pontos beadása után a 35 éves Christian Panucci a rövid sarokba fejelt.

A vendégek azonban nem estek össze, több támadást is lövéssel zártak le, egy ilyen próbálkozás pedig az egyenlítést is meghozta. A 27. percben Juan Cúlio középről, 18 méterről remek lövést küldött Doni kapujának bal alsó sarkába.

A félidő további részében további gól nem esett, így mindenképpen a kolozsváriak vonulhattak elégedettebben a szünetre.

A 49. percben még nagyobb lehetett az örömük a látogatóknak, ugyanis a vezetést is megszerezték. Eugen Trica jobb oldali beadását Marco Cassetti rossz helyre, pont Cúlio elé fejelte ki, az argentin középpályás pedig 11 méterről kapusból zúdította a kapu bal oldalába a labdát.

Luciano Spallettinek lépnie kellett, és ő lépett is. John Arne Riise helyett becserélte Tottit, majd később Vincenzo Montellát is, de csak nem akart összejönni az egyenlítő gól. Olyannyira nem, hogy a fellazuló Roma majdnem még nagyobb bajba került, de a kapufa megmentette az olaszokat Sixto Peralta fejesénél.

A "farkasok" hiába küzdöttek, nem tudták elkerülni a kínos vereséget, így alighanem az első játéknap legnagyobb meglepetését okozta a 2–1-re nyerő CFR Cluj.

Chelsea–Bordeaux
Negyed óra sem kellett a Chelseanek a vezetés megszerzéséhez. A 14. percben José Bosingwa kanyarított mesterien középre a jobb oldalról, a védők között kibújó Frank Lampard pedig közelről a hálóba fejelt.

A gól után is a hazaiak maradtak támadásban, főleg Anelka volt elemében, de mégsem ő, hanem Joe Cole volt az, aki megduplázta a londoniak előnyét. Az angol válogatott középpályás egy bal oldali szöglet után csúsztatott a hálóba a rövid saroknál.

Nem sokkal később Lampard már második gólját szerezhette volna meg, de ziccerben mellé lőtt, a másik oldalon pedig Yoann Gourcuff szabadrúgása kerülte el nem sokkal Petr Cech kapuját, így 2–0-t mutatott a Stamford Bridge eredményjelzője a szünetben.

A második félidőben kicsit visszavett a tempóból a Chelsea, a Bordeaux viszont így sem tudott kibontakozni, Petr Chech kapuja nem forgott veszélyben. A 66. percben Laurent Blanc pályára küldte a meglepetésre a cserék közé jelölt Fernando Cavenaghit, de az argentin csatárral sem vált veszélyesebbé a francia csapat játéka.

A 82. percben végleg eldőlt az összecsapás, Lampard passzát követően Florent Malouda 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

A 92. percben egy másik francia, Nicolas Anelka szomorította tovább honfitársait, ugyanis egy kapufáról kipattanó labdát helyezett el Ulrich Ramé kapujában, így 4–0 lett a vége.

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Stadio Olimpico
Nézőszám: 40 000
Játékvezető: Jurij Baszkakov
Asszisztensek: Tikon Kalugyin, Anton Averijanov (oroszok)

A KEZDŐCSAPATOK
ROMA CFR CLUJ
Doni Stancioiu
Cicinho Tony
Cassetti Cadú
Panucci Muresan
Riise Pereira
Tonetto Koné
De Rossi Dani
Taddei Cúlio
Aquilani De Sousa
Vucsinics Trica
Baptista Dubarbier
Vezetőedző: Vezetőedző:
Luciano Spalletti Maurizio Trombetta

Gólszerző: Panucci (17.), ill. Cúlio (27., 49.)
Csere: Panucci h. Loria (47.), Riise h. Totti (52.), Taddei h. Montella (77.), ill. Trica h. Peralta (67.), Dubarbier h. Panin (89.)
Sárga lap: Cicinho (84.), ill. Pereira (8.), Peralta (93.)

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Stamford Bridge
Nézőszám: 39 635
Játékvezető: Pieter Vink
Asszisztensek: Adriaan Inia, Nicky Siebert (hollandok)

A KEZDŐCSAPATOK
CHELSEA BORDEAUX
P. Cech Ramé
Bosingwa S. Diawara
Terry Planus
Ricardo Carvalho Menegazzo
Ash. Cole Placente
Obi Mikel A. Diarra
Lampard Gourcuff
Deco Wendel
J. Cole Gouffran
Anelka Samak
Malouda Jurietti
Menedzser: Vezetőedző:
Luiz Felipe Scolari Laurent Blanc

Gólszerző: Lampard (14.), J. Cole (30.), Malouda (82.), Anelka (92.)
Csere: Deco h. Ballack (61.), J. Cole h. Belletti (74.), Malouda h. Kalou (84.), ill. Gouffran h. Obertan (66.), Samak h. Cavenaghi (66.), Menegazzo h. Ducasse (75.)
Sárga lap: Deco (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik