A kolozsváriak edzője szerint a Roma olyan lesz, mint egy sebzett vad

Vágólapra másolva!
2008.09.15. 15:24
Kedd este Rómában játssza története első Bajnokok Ligája-mérkőzését a CFR Cluj csapata. A kolozsváriakat irányító olasz edző, Maurizio Trombetta kissé tart tőle, hogy a Serie A-t gyengén kezdő Roma fokozott bizonyítási vággyal küzd majd ellenük. A román bajnokcsapat az UEFA-kupa-szereplést jelentő harmadik helyet célozza meg a csoportban.
Maurizio Trombetta a hétvégén szerezte meg első bajnoki győzelmét a kolozsváriakkal
Forrás: Imago
Maurizio Trombetta a hétvégén szerezte meg első bajnoki győzelmét a kolozsváriakkal
Maurizio Trombetta a hétvégén szerezte meg első bajnoki győzelmét a kolozsváriakkal
Forrás: Imago
Maurizio Trombetta a hétvégén szerezte meg első bajnoki győzelmét a kolozsváriakkal

FANZONE TIPPJÁTÉK


A Fanzone és a Nemzeti Sport közös tippjátékában a hazai NB I és öt kiemelt európai labdarúgó bajnokság mérkőzéseinek, valamint a Bajnokok Ligája összecsapásainak megtippelésével bebizonyíthatja, hogy otthonosan mozog a foci világában. Mutassa meg Ön is, hogy mennyire ért a labdarúgáshoz!
Története során először nyerte meg a román labdarúgó-bajnokságot 2008-ban a CFR Cluj, kedden pedig első BL-mérkőzését is lejátssza a kolozsvári vasutascsapat. Az első ellenfél a Roma lesz – méghozzá idegenben –, tehát nem a BL-újonc számít a találkozó esélyesének.

A kolozsvári csapat augusztus végén menesztette addigi edzőjét, Ioan Andonét, mivel nem sikerült túl jól az idény rajtja. Utódja az olasz Maurizio Trombetta lett, akivel a hétvégén a magyar tulajdonos, Pászkány Árpád kezében lévő klub megszerezte első győzelmét a 2008–2009-es bajnokságban.

„Fontos meccs volt, amelyen a csapat bizonyította, hogy tud jól is játszani” – mondta a Gloria Bistrita elleni idegenbeli 2–1-es győzelmet követően a 45 éves szakember, aki korábban az Udinesénél dolgozott, a román megbízatás előtt pedig a hatodik ligás Seveglianót irányította egy évig.

„Megtiszteltetés olyan kvalitású csapatokkal egy csoportban szerepelni, mint a Chelsea, a Roma és a Bordeaux. A harmadik helyet akarjuk megszerezni, amivel az UEFA-kupában folytathatnánk szereplésünket” – beszélt céljukról Trombetta, aki szívesen szerezne nagy meglepetést a Stadio Olimpicóban, bár nagyon tiszteli a Romát.

„Megpróbálunk az előttünk adódó lehetőségekkel élni, és sikerülhet is, hisz erős csapatunk van, sok jó képességű argentin, portugál és persze román játékossal – folytatta az olasz edző. – A Roma nehéz időket él, de kiváló képességű gárdáról van szó, amelynek nagy tapasztalata van az európai kupákban. Úgy küzdenek majd ellenünk, mint egy sebzett vad.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik