A problémákkal küzdő Barca sikerbe menekülne Németországban

Vágólapra másolva!
2008.04.01. 13:01
Túlzás nélkül állítható, hogy a Barcelona és a Schalke várakozáson alul szerepel hazája bajnokságában, és a két együttesnek már csak a Bajnokok Ligájában van reális esélye egy igazán jelentős siker elérésére. A két együttes a legrangosabb kupasorozat negyeddöntőjében egymással találkozik.
Bojan Krkic és társai a Schalke ellen felállnának a padlóról
Fotó: Action Images (archív)
Bojan Krkic és társai a Schalke ellen felállnának a padlóról
Bojan Krkic és társai a Schalke ellen felállnának a padlóról
Fotó: Action Images (archív)
Bojan Krkic és társai a Schalke ellen felállnának a padlóról

A keddi SchalkeBarcelona BL-negyeddöntő első mérkőzése előtt, a spanyol csapat hétvégén meglepő 3–2-es vereséget szenvedett a Primera Divisiónban a Betisszel szemben, azt követően, hogy már két góllal is vezetett.

Frank Rijkaard együttesének ezt követően már csak matematikai esélye maradt a bajnoki cím megszerzésére. Nyolc fordulóval a szezon vége előtt ugyanis hét pontos hátrányba kerültek az éllovas Real Madriddal szemben, ráadásul még a Villarreal is megelőzi Puyolékat.

„Ki kell mondanunk végre: válságban vagyunk” – jelentette ki az együttes technikai igazgatója Txiki Begiristain. Ráadásul nem könnyíti a Barcelona helyzetét az sem, hogy Ronaldinho, Messi és Deco hosszú ideje sérült, és kedden sem játszhatnak.

A válságból alighanem két kivezető út van: az egyik a BL megnyerése, a másik pedig a holland vezetőedző leváltása. A Schalke idegenbeli legyőzésével az első, egy újabb vereség esetén pedig a második útra léphetnek a gránátvörös-kékek.

A Schalke 1997-es UEFA-kupa győzelme óta nem tudott komoly nemzetközi sikert felmutatni. A Bundesligában jelenleg harmadik helyen áll a csapat, de az 1958 óta hőn áhított nyolcadik német bajnoki címre ezúttal sincs esélye Mirko Slomka „fiainak”, hiszen kilenc ponttal vannak lemaradva a listavezető Bayern Münchentől.

A papírforma a BL-negyeddöntőben sem a Schalke sikerét ígéri, de talán soha nem lesz akkora esélye a katalánok elleni győzelemre a német csapatnak, mint kedden este 20.45 órától az Arena AufSchalkéban.

BAJNOKOK LIGÁJA-NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

SCHALKE–BARCELONA
Helyszín: Gelsenkirchen, Arena AufSchalke
Időpont: 20:45
Vezeti: Vasszarasz (görög)

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

Schalke Barcelona
1 Neuner 1 Victor Valdés
18 Rafinha 11 Zambrotta
5 Bordon 5 Puyol
20 Krsztajics 3 G. Milito
2 Westermann 22 Abidal
21 Grossmüller 6 Xavi
8 F. Ernst 24 Yaya Touré
14 Asamoah 8 Iniesta
24 Pander 27 Krikic
19 Halil Altintop 9 Eto’o
22 Kuranyi 14 Henry
Vezetőedző: Mirko Slomka Vezetőedző: Frank Rijkaard
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik