A végén bedarálták a londoniak a németeket

Vágólapra másolva!
2006.11.21. 23:20
Az Arsenal a hajrában elért két góllal 3-1-re győzött a Hamburg ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának 5. fordulójában, így az utolsó játéknapon, az FC Porto elleni mérkőzésén dől el, hogy a legutóbbi kiírás döntőse megnyeri-e a csoportot. A mai meccsen a Hamburg szerezte meg a vezetést, azonban a második játékrészben - különösen pedig az utolsó tíz percben - az "ágyúsok" felőrölték a németek ellenállását.
Robin van Persie egyenlített, majd a meccs végén már hengerelt az Arsenal
Reuters
Robin van Persie egyenlített, majd a meccs végén már hengerelt az Arsenal
Robin van Persie egyenlített, majd a meccs végén már hengerelt az Arsenal
Reuters
Robin van Persie egyenlített, majd a meccs végén már hengerelt az Arsenal

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ

G-CSOPORT:
ARSENAL (angol) – HAMBURG (német) 3-1 (0-1)
London, Emirates Stadion, vezette: Claus Bo Larsen (dán)
ARSENAL: Lehmann – Eboue, Toure, Senderos, Clichy – Hleb (Baptista, 81.), Fabregas, Flamini, Van Persie (Adebayor, 70.) – Ljungberg (Walcott, 75.), Henry.
HAMBURG: Wächter – Benjamin, Reinhardt, Mathijsen, Atouba (Ljuboja, 67.) – Mahdavikia (Feilhaber, 45+1.), Wicky (Lauth, 87.), Trochowski, Van der Vaart, Fillinger – Sanogo.
Gólszerző(k): Van Persie (52.), Eboue (84.), Julio Baptista (88.), ill. Van der Vaart (4.).

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Az Emirates Stadionban már a negyedik percben hidegzuhany érte az Arsenalt. Rafael van der Vaart két londoni játékost ültetett hintába, majd ballal, 18-19 méterről bődületesen nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba; Jens Lehmann mozdulni sem tudott a labdára (0-1).

Az első játékrészből hátralévő időt jórészt végigtámadták az "ágyúsok", nagy helyzetek maradtak ki, s egy alkalommal Alexander Hleb a felső kapufát találta telibe. Mindenesetre az korábbi négy fordulóban igen gyengén szereplő németek jól tartották magukat, és előnnyel vonulhattak a szünetre.

Az első félidő végén a hamburgiak elveszítették Mahdavikiát, akit Hleb belépője nyomán kellett lecserélni.

A folytatásban hat perc után egyenlített az Arsenal. Francesc Fabregas remekül indította a hamburgi térfél közepéről a három védő gyűrűjében kilépő Robin van Persie-t, aki azonnal gólhelyzetbe került, és már csak a kapus mellett kellett elrúgnia a labdát (1-1).

Az 53. percben Thierry Henry kapott sárga lapot, ami azt jelenti, hogy a francia világklasszisnak ki kell hagynia az utolsó csoportmeccset.

Az 58. percben Mario Fillinger újra vezetéshez juttathatta volna a vendégeket, de komoly helyzetben, kapásból mellé vágta a labdát. Igaz, hogy a játék képe alapján az Arsenal futballozott fölényben, a többi statisztikai adat nem ezt mutatta: eddig a pillanatig mindkét oldalon hét-hét lövést jegyezhettünk föl, ezek közül kettő-kettő ment kapura mindkét oldalon.

Nem sokkal később Fredrik Ljungberg, majd Emmanuel Eboue előtt adódott helyzet, de mindkettő kimaradt, majd Henry 11 méteres kapáslövésénél Wächternek csak az volt a szerencséje, hogy éppen oda ment, ahol állt, csak le kellett hajolnia érte.

Igazán azonban akkor tépték a hajukat a londoniak, amikor Fabregas gólt érdemlő, csodálatos lövése a keresztléc és a felső kapufa találkozása tájékáról pattant ki.

A 84. percben megtört a jég: Eboue remekül tolta meg a labdát jobbal a 16-oson belül, majd egészen éles szögből, jobbról a hálóba lőtt (2-1). Wächter bizony nem lehetett büszke a történtekre.

Összezuhant a Hamburg, így hamarosan eldőlt a meccs. A kegyelemdöfést 88. percben a hosszú sérülése után a hétvégén visszatért Julio Baptista adta meg, miután Theo Walcott beadása után gyönyörűen fejelt a hálóba (3-1).

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Arsenal 5 3 1 1 7-3 +4 10
2. FC Porto 5 3 1 1 9-4 +5 10
3. CSZKA Moszkva 5 2 2 1 2-2 0 8
4. Hamburg 5 0 0 5 4-13 -9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik