Atlétika: Gyulai Mártont ismét beválasztották az EA tanácsába

Vágólapra másolva!
2023.04.22. 11:29
null
Gyulai Márton (Fotó: atletika.hu)
Gyulai Mártont ismét beválasztották a tanácsba az Európai Atlétikai Szövetség (EA) szombati, belgrádi tisztújító kongresszusán. A korábban a magyar szövetség főtitkáraként is tevékenykedő szakember 2015 óta tagja a grémiumnak, emellett 2021-től a közvetlen irányító testületet jelentő végrehajtó bizottságban is tevékenykedik az elnök felkérésére.


Az EA hírlevele alapján az elnöki poszton újraválasztották a bolgár Dobromir Karamarinovot, aki további négy évig vezeti majd a kontinentális szövetséget.

A három alelnök (Gyulai Márton erre a posztra is pályázott) a brit Cherry Alexander, a francia Jean Gracia és a svéd Karin Grute Movin lett, az EA 53 éves történetében így először van két női alelnöke a szervezetnek. A szabályok szerint a közvetlen vezetésben (elnök és három alelnök) fele-fele arányban foglalhat helyet férfi és nő, így Karin Grute Movin és Cherry Alexander biztos befutónak számított. Gyulainak két tapasztalt sportdiplomatával, a finn Antti Pihlakoskival és az eddig is alelnök Jean Graciával kellett megküzdenie a fennmaradó helyért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik