Parasport: Ekler Luca világcsúcsot döntött távolugrásban! – videó

Vágólapra másolva!
2022.06.10. 18:46
null
Ekler Luca óriási világcsúcsa! (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív)
A paraatléta Ekler Luca a T38-as kategóriában új világcsúcsot ért el távolugrásban a párizsi Grand Prix-versenyen. Emellett 100 méteren is első lett.

 

Fantasztikus formában versenyez Ekler Luca, paralimpiai bajnok távolugrónk, aki csütörtökön és pénteken Párizsban két versenyszámban is rajthoz állt, száz méteren a paralimpiai arany és ezüstérmest megelőzve óriási, 12.66-os egyéni csúccsal, fő számában, távolugrásban pedig 582 cm-es világcsúccsal nyert T38-as kategóriában.

„A száz méter kicsit meglepett, mert az idén eddig inkább gátfutóedzéseim voltak, de éreztem és reméltem, hogy távolugrásban meg tudom javítani a világrekordot, mert már több versenyen is 580 centi körül ugrottam, sőt, Győrben, a csapatbajnoki elődöntőn megjavítottam az egyéni csúcsomat, rendre biztosan versenyeztem, harmonikus volt a mozgásom” – mondta lapunknak a még Párizsban tartózkodó Ekler Luca, aki négy éve döntötte meg először a kategória világcsúcsát 547 centivel, amit a tokiói paralimpián 563-ra, egy májusi jesolói versenyen 574-re javított, most pedig további 8 centit tett hozzá.

A Testnevelési Egyetem 23 éves sportolója és edzője, Szalma László szerint ideális körülmények között Lucának a hat méter is összejöhet, száz méteren pedig 12.50 alá is lemehet. Ekler Luca idén még két verseny indul, június 18-án Székesfehérváron, a Honvéd Kupán, 24-én pedig Budapesten, az országos bajnokságon.

 


 

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik