K. T. I. 2020.03.31 14:52 Frissítve: 2020.03.31 16:36

PL: Willian Angliában maradna, ha a Chelsea-nek nem is kell

Egyelőre nem tudni, mi lesz a Chelsea 31 esztendős brazil szélsőjének, Williannak a sorsa. A futballista szerződése nyáron lejár a londoni klubnál, a hosszabbításról pedig egyelőre nem tudtak megállapodni a felek. A labdarúgó kijelentette, mindenképpen a Premier League-ben akar maradni.

Willian Angliában folytatná a Chelsea-től való távozás után is (Fotó: AFP)

 

A Chelsea hagyományosan csak egy évvel hosszabbítja meg a 30 év feletti labdarúgói szerződését, ez az, ami Williannak nem elfogadható, aki a hírek szerint legalább két évre szeretne aláírni. Sajtóhírek szerint februárban vissza is utasított egy egyéves ajánlatot.

A brazil labdarúgó most az ESPN-nek nyilatkozott a jövőjéről, ebben kijelentve, továbbra is hisz abban, hogy képes a legmagasabb szinten is helytállni, ezért elsődleges célja, hogy a Premier League-ben maradhasson.

„Ez az elsődleges cél, de persze nem lehet kizárni azt sem, hogy más ligában próbálom ki magam. Ami biztos, az idény végéig – bármikor is legyen az – Londonban maradok, aztán meglátjuk, mi fog történni. Angliából is vannak megkeresések szerencsére” – mondta a 31 esztendős futballista.

Willian azt egyelőre kizárta, hogy hazatérjen, és nevelőegyesületében, a Corinthiansban futballozzon újra.

„Rendszeresen megkérdezik ezt tőlem, és bár természetesen nagyon közel áll hozzám a klub, ennek nincs itt az ideje. Kilencévesen csatlakoztam a Corinthianshoz, tizennyolc voltam, amikor elhagytam. A családom nagy része is ott futballozott előttem, és a csapat szurkolója. Rengeteg barátom van, s ezt sosem felejtem. De még képes vagyok a legmagasabb szinten futballozni, még Európában akarok bizonyítani.”

Williant korábban a Barcelonával, az Atlético Madriddal és a PSG-vel is kapcsolatba hozták, illetve a Juventus élénk érdeklődéséről is lehetett hallani. Megszerzése remekül illeszkedne a torinóiak elmúlt tíz évét jellemző játékospolitikájába: klasszis, a zeniten talán már túljáró, de két-három topligás idényre még biztosan alkalmas játékosok minél olcsóbb szerződtetésébe.

Hogy Willian hosszabb távú szerződést kapna a Chelsea-nél már csak azért is valószínűtlen, mert a klub az év elején bejelentette a posztrivális Hakim Zijes szerződtetését. Londonban a szakértők úgy számolnak, Zijes egyértelműen Willian helyét veszi majd át Frank Lampard keretében – a kérdés csak az, hogy lesz-e egy idénye felvenni a Premier League tempóját, vagy rögvest a mély vízbe kerül a brazil nyári távozásával.

2021.01.17 10:03:39

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Az MU kész megadni Sergio Ramosnak azt, amit a Real nem, Guardiola csak mesterkedik?

2021.01.17 14:24:25

Angol labdarúgás B. Á.

Az első félidőben a Liverpool, a másodikban az MU előtt adódtak a nagyobb lehetőségek.

2021.01.13 18:01:04

Angol labdarúgás K. T. I.

Cavaleiro a második félidőben egyenlített, ezzel 2014 óta először szerzett pontot londoni derbin Scott Parker csapata.

2021.01.13 18:01:04

Angol labdarúgás K. T. I.

Phil Foden 44. percben szerzett gólja döntött. Ezzel tovább él a Man. City november 21-e óta tartó veretlenségi sorozata.

2021.01.12 20:32:46

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az 1. fordulóból elhalasztott bajnokin Paul Pogba gólja döntött, kellett némi szerencse is az MU-sikerhez.