NL: Southgate a kritikák ellenére sem változtat

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.06.09. 10:32
null
Gareth Southgate (Fotó: Szabó Miklós)
Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a kritikák ellenére sem változtat az elképzelésein, és a Nemzetek Ligája-csoportkörének visszafogott kezdését követően is az általa választott utat követi.

A tavalyi Európa-bajnokságon döntős angol együttes múlt szombaton a Puskás Arénában 1–0-ra kikapott a magyaroktól, majd Münchenben 1–1-es döntetlent játszott a németekkel. Az angolok teljesítményét és eredményeit kritikával illették odahaza, de Southgate kiemelte, hogy ezek a reakciók nem befolyásolják őt a döntéseiben.

„Pontosan tudom, hogy mit akartam ezektől a mérkőzésektől. Persze, közben elfogadom azt is, ahogy Angliában véleményt formáltak, figyelembe véve, hogy minden meccsünket meg kellene nyernünk. Nekem viszont kicsit másként kell gondolkodnom szövetségi kapitányként, és az is rendben van, hogy közben ezért kritizálnak” – mondta a szakember. Hozzátette: elsősorban a játékosok és a csapat érdekeit szem előtt tartva kell megfelelő döntéseket hoznia, és a sűrű menetrendet figyelembe véve kell rotálnia a keretben lévő futballistákat.

„Európa-szerte láthattuk ezt, a franciák tíz, a spanyolok nyolc, a portugálok hét helyen változtatták meg az összeállításukat. Nagyon speciális a helyzet, amelyben a szövetségi kapitányok egyrészt a játékosok leterhelését és frissességét nézik, másrészt viszont a válogatottak készülnek a világbajnokságra” – mondta.

Az angolokra júniusban még két hazai mérkőzés vár, szombaton a tavalyi Eb-döntő „visszavágóján” a kontinensbajnok olaszokat fogadják, majd kedden a magyar együttest látják vendégül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik