Man. City: klubrekordért érkezik a francia védő – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.30. 14:11
null
Aymeric Laporte aláírt a Manchester Cityhez (Fotó: mancity.com)
Az angol élvonalbeli Manchester City bejelentette Aymeric Laporte szerződtetését. Az Athletic Bilbaótól érkező francia korosztályos válogatott védő sajtóhírek szerint klubrekordot jelentő 65 millió euróért érkezik.

 

A 23 éves középhátvéd klubváltása napok óta a levegőben lógott, a hivatalos bejelentés csupán idő kérdése volt. Az Athletic Bilbao hétfőn bejelentette, hogy az Aymeric Laporte kivásárlási áraként megszabott pénzösszeg letétbe került.

Laporte 16 évesen került az Athletichez, 2012-ben mutatkozott be a felnőttek között, és több mint 160 mérkőzésen jutott szóhoz a spanyol élvonalban. A most zajló szezonban 19 meccsen szerepelt a Bilbao színeiben, viszont a pénteki, Eibar elleni meccs keretébe már nem került be.

Ha a sajtóhírek igazak, és a Manchester City valóban 65 millió euróért (57 millió fontért) vette meg a francia védőt, akkor Laporte a legmagasabb összegért igazolt játékossá vált a klub történelmében. Ez a cím eddig Kevin De Bruynét illette, akit 2015-ben 55 millió fontért szerződtetett a City a Wolfsburgtól.

Laporte a 14-es mezszámot viseli majd a Manchester Citynél.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik