Bilbao: megjött a pénz a Manchester City kiszemeltjéért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.30. 08:02
null
Aymeric Laporte (jobbra) hamarosan elhagyja az Ahtletic Bilbaót (Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli Athletic Bilbao közleményt adott ki francia labdarúgójáról, Aymeric Laporte-ról. A beszámoló szerint a 23 éves védő kérvényezte szerződése felbontását, miután a megállapodásban foglalt kompenzációs összeg letétbe került.

 

 

A baszkok közleményében az áll, a Spanyol Labdarúgóliga (LFP) jelezte a klub felé, hogy Aymeric Laporte kérvényezte 2009 óta érvényben lévő munkaszerződése megszüntetését, mivel a megállapodás felbontásáért járó kompenzációs pénzösszeget letétbe helyezték. Az Athletic beszámolójából nem derül ki, melyik klub vásárolja meg a védőt.

A Bilbao megköszönte Laporte szolgálatait. A klubban tizenhat éves kora óta szereplő játékos 2012-ben mutatkozott be a felnőttek között, és több mint 160 mérkőzésen jutott szóhoz a spanyol élvonalban.

Mint ismert, a brit és a spanyol sajtóban hetek óta cikkeznek arról, hogy a Manchester City kifizeti a francia korosztályos válogatott futballista 65 millió eurós vételárát. Jó eséllyel a City napokon bejelenti Laporte érkezését.

Spanyolországi hírek szerint a Bilbao már megtalálta Laporte utódját. Az Athletic kifizeti Inigo Martínez, a Real Sociedad 26 éves spanyol védőjének 32 millió eurós kivásárlási árát, aki így a bilbaói klub történetének legdrágább játékosa lehet.

Athletic Club on Twitter

Laporte abona la cláusula de rescisión https://t.co/WIIcwSCqM9 #athletic



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik