Liverpool: Klopp nem kényszeríti, de nem is tartja vissza Van Dijkot

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.02. 15:30
null
Klopp nem tartaná vissza Van Dijkot, ha játszani akarna az Európa-bajnokságon (Fotó: AFP)
Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője nem kényszeríti, de nem is tartja vissza Virgil van Dijkot, ha súlyos térdsérülése után játszani akar majd a holland válogatottban az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon – írja az MTI.

 

A német szakvezető elmondta, továbbra is bizonytalan, hogy a középhátvéd mikor edzhet ismét a csapattársaival, de a következő hetekben erre még biztosan nem kerülhet sor. Hozzátette, Virgil Van Dijk rehabilitációja jól halad, és igyekszik a lehető leggyorsabban visszanyerni korábbi erőállapotát.

A védőjátékos térdét októberben operálták, és Klopp szerint a június közepén kezdődő Európa-bajnokság valószínűleg túlságosan korai lesz neki. Frank de Boer szövetségi kapitány úgy fogalmazott, nem számít rá, hogy a korábbi csapatkapitány ott lehet a tornán, de ha mégis, arra „fantasztikus bónuszként″ tekint.

„Nem akarom visszatartani, de nem is lehet erőltetni. Nem lehet tíz-tizenegy hónap kihagyás után, egy hét edzést követően újra futballozni. Senki nem tartja vissza, de nem is kényszeríthetjük, és nem is fogjuk, hiszen egy játékosról, és a karrierjéről beszélünk” – szögezte le Jürgen Klopp.

Hozzátette, a végső döntést Van Dijknak kell majd meghoznia a térde állapota alapján.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik