Nemzetisport.hu 2010.10.06 09:45 Frissítve: 2014.12.25 01:01

A Red Sox tulajdonosa veszi meg a Liverpoolt

A Liverpool FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub igazgatótanácsa elfogadta a többek között a tengerentúli profi baseball-ligában szereplő Boston Red Sox csapatát is tulajdonló New England Sports Ventures (NESV) vételi ajánlatát.

A szurkolók elérték céljukat: Hicks és Gillett távozik (Fotó: Action Images - archív)

„Nagy örömmel jelentem be, hogy megállapodtunk a klub eladásáról. Azért a NESV ajánlatát fogadtuk el, mert ez felelt meg leginkább az előre meghatározott kritériumoknak, amelyeket a jövőbeli tulajdonossal szemben támasztottunk" – nyilatkozta a Liverpool elnöke, Martin Broughton.

„A NESV filozófiája a győzelem, ez látható a Boston Red Sox sikerein is" – folytatta a klubvezető. Noha a felek megegyeztek a klub értékesítéséről, az üzletet még a Premier League-nek is jóvá kell hagynia.

A Liverpool jelenlegi tulajdonosai, az amerikai Tom Hicks és George Gillett 2007 februárjában vásárolták meg az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes klubot, de a páros nem tudta magát elfogadtatni a szurkolókkal, akik elsősorban őket okolták a gyengébb eredményekért és a növekvő adósságállományért.

A drukkerek által áhított tulajdonosváltás a jelek szerint hamarosan valóság lesz, kérdés, hogy a szurkolók mennyire örülnek az újabb amerikai befektetőnek.

A Liverpool csapnivalóan kezdte a bajnokságot, hét fordulót követően a kiesést jelentő, 18. helyen áll – sokan úgy vélik, ennek hátterében az áll, hogy a tulajdonosok nem tudták előteremteni a keret megerősítéséhez szükséges forrásokat.

A klub 237 millió fonttal tartozik a skót Royal Banknek, a pénzintézet október 15-ét jelölte meg fizetési határidőként.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.

2022.11.06 12:31:04

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Gabriel gólja döntött a Stamford Bridge-en, Mikel Arteta együttese egyelőre maga mögött tartja a Man. Cityt.