Már nem Mauricio Pochettino a Chelsea menedzsere – hivatalos

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.05.21. 20:36
Mauricio Pochettino az egyik utolsó tavaszi bajnoki meccsén (Fotó: Getty Images)
Már nem Mauricio Pochettino a Chelsea menedzsere – a londoni labdarúgócsapat kedd este bejelentette, hogy közös megegyezéssel elváltak útjaik.

 

„Köszönettel tartozom a tulajdonosoknak és a vezetőségnek, hogy a klub történelmének részévé válhattam. A csapat jó pozícióban van ahhoz, hogy a következő években mind a Premier League-ben, mind az európai porondon előrébb lépjen” – idézi röviden a klub Mauricio Pochettinót, akivel együtt távoznak segítői, Jesus Pérez, Miguel d’Agostino, Toni Jiménez és Sebastiano Pochettino is.

Az utódlásról a klub egyelőre nem közölt semmit.

A Chelsea a hatodik helyen végzett a Premier League mostani idényében (18 győzelem, 9 döntetlen, 11 vereség), ezzel kiharcolta a szereplés lehetőségét a Konferencialigában, de ha a Manchester City nyeri meg az FA-kupát, akkor a londoni csapat az Európa-ligában indulhat.

Pochettino tavaly nyáron két évre szóló szerződést írt alá a Chelsea-vel, amelynek vezetői BL-szereplésben reménykedtek.

A Chelsea már a negyedik PL-klub, amelyik megválik menedzserétől a bajnokság befejeztével: Jürgen Klopp önszántából távozott a Liverpooltól – már az utódja is megvan Arne Slot személyében –, David Moyes (West Ham) szerződése lejárt, míg Roberto De Zerbi és a Brighton közös megegyezéssel fejezte be a közös munkát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik