Az angoloknak tetszene, ha Jose Mourinhót tennék meg kapitánynak

Vágólapra másolva!
2007.09.21. 18:46
Ki kell-e rúgni Steve McClarent az angol válogatott éléről, és kinevezni helyette szövetségi kapitánynak Jose Mourinhót? – teszi fel a kérdést a Sun című brit bulvárlap, ami leginkább azért érdekes, mert ez Anglia legolvasottabb tabloidja. Mourinhót tegnap még Luis Felipe Scolari, a Portugál nemzeti csapat vezetőjének utódjaként emlegették a híradásokban.
Steve McClaren (balra) bizonyára nem örült, amikor olvasta a Sun cikkét, és látta a szavazás állását
Action Images
Steve McClaren (balra) bizonyára nem örült, amikor olvasta a Sun cikkét, és látta a szavazás állását
Steve McClaren (balra) bizonyára nem örült, amikor olvasta a Sun cikkét, és látta a szavazás állását
Action Images
Steve McClaren (balra) bizonyára nem örült, amikor olvasta a Sun cikkét, és látta a szavazás állását

Szavazás

Javul-e a Chelsea teljesítménye Jose Mourinho távozása után?

Írja be az itt látható számot!
Az eredmény igen érdekes, és könnyen elképzelhető, hogy az angol futball vezetői is elgondolkodnak rajta. Ily módon a Sun akár királycsináló szerepb is kerülhet, önbeteljesítő jóslatként elméletinek látszó kérdésük könnyen valósággá válhat a gyakorlatban.

E sorok megjelenésekor a Mourinho for England job? című cikkből elérhető szavazás a következő eredményt hozta: a válaszadók 88 százaléka igennel felelt arra a kérdésre, hogy „Ki kell-e rúgni Steve McClarent az angol válogatottól, és kinevezni a helyére Josét?”. A fennmaradó 12 százalék értelemszerűen nemet mondott.

Noha egy ilyen szavazás – lapunk is számtalanszor közöl hasonlókat – még véletlenül sem számít reprezentatív közvélemény-kutatásnak, a pozitív és a negatív válaszok közötti mennyiségi különbség olyan nagymértékű, hogy akár komolyan is lehet venni.

A Sun megjegyzi: Jose Mourinho jelenleg az edzői piac legkeresettebb „terméke”, és aki akarja őt, annak nem árt időben megtennie az ajánlatát.

Jose Mourinho menesztéséről meegkérdezték Arsene Wengert, az Arsenal jelenlegi és Neil Warnockot, a Sheffield United volt vezetőedzőjét.

Wenger csak annyit mondott, őt is nagyon meglepte a dolog, de nem akarta találgatni az okokat. Szerinte nyilván valamilyen belső feszültség miatt szakítottak a vezetőedzővel.

Warnock úgy vélekedett: nevetségesek azok az állítások, hogy a Chelsea játéka nem volt elég jó. Sejtetni engedte: az, hogy az embereke szerint minden siker Mourinho érdeme, veszélyes lehetett Abramovics számára.

„Személy szerint csalódott vagyok, hogy Jose elhagyta a Chelsea-t, mert nagy értéke volt a játéknak” – kezdte.

„Szerintem több ilyen személyiségre lenne szükség a futballban. Néhányan azt gondolják, Mourinho többnek hiszi magát, mint a klub, de én nem hiszem, hogy ez volt a helyzet.”

„Azt hiszem, Roman Abramovics hibát követett el. Ugyanakkor amikor ő megérkezett, a Chelsea borzalmas helyzetben volt, és ő megfordította a szituációt. Amikor adott egy klubvezető, aki nagyon sok pénzt tesz be, és adott egy vezetőedző, akinek az emberek a sikereket tulajdonítják, abból gondok lehetnek.”

„Én csak nevettem azokon a nyilatkozatokon, hogy a Chelsea nem játssza a futballt, és nem elég finom, amit csinál.”

„Nem lehet egy éjszaka alatt Arsenalt vagy Manchester Unitedet csinálni. Hosszú ideig tartott az is, mire ezek a csapatok a mostani szintre jutottak.”

„Én mindig élveztem, amit a Chelsea művel – az elszántságot, a csapatszellemet, és azt, ahogyan megtörték a két nagy monopóliumát.”

„Rendes, normális angol futballt játszanak” – tette hozzá Warnock.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik