Itt van Amerika
H. K.
2020.11.19 08:41 Frissítve: 2020.11.19 14:07

NBA: nem a legjobb lett a draft 1/1-ese, örülhet a GSW

Nem a legjobb játékost vitték el a legelőkelőbb pozícióban az NBA idei draftján: a Minnesota Timberwolves a 19 éves Anthony Edwardsot választotta ki az 1/1-gyel.

Anthony Edwards lett a 2020-as draft első kiválasztottja (Fotó: nba.com)

 

Noha nem számít óriási meglepetésnek, sokan nem értenek egyet a Minnesota döntésével, a játékosbörze-szakértők szerinti legmagasabban jegyzett tehetsége ugyanis a Memphis 19 éves centere, James Wiseman volt – a Timberwolves viszont a draft előtt nyílvánvalóvá tette, hogy már van egy sztár magasembere ötös posztra, Karl-Anthony Towns, így nem tervez még egyet kiválasztani.

Az első helyen így a Georgia dobóhátvédje, Anthony Edwards kelt el, aki az NCAA előző idényében 32 mérkőzésen 19.1 pontot, 5.2 lepattanót, 2.8 gólpasszt és 1.3 labdaszerzést átlagolt.

Wiseman „csúszását” köszönte szépen a hatszoros bajnok Golden State Warriors, amely a második helyen húzhatott – Steve Kerrékre ráfért egy elit center, az alakulat ugyanis az elmúlt években rendre „alacsony formációban” játszott.

James Wiseman a Golden State-hez került (Fotó: Getty Images)

A harmadik helyen a Michael Jordan tulajdonában lévő Charlotte Hornets választhatott, amely a börze egyik nagy kérdőjelére, a szintén 19 éves LaMelo Ballra „bökött rá”. A tehetséges irányító a Los Angeles Lakerst megjáró, jelenleg a New Orleans Pelicansnél szereplő Lonzo Ball öccse, s az Egyesült Államok egyik médiacelebjének, LaVar Ballnak a fia – talán nem véletlen, hogy LaMelo Ball az elmúlt években édesapjához hasonlóan a közösségi média egyik „főszereplője” volt.

LaMelo Ballt az 1/3-as cetlivel választották ki (Fotó: Getty Images)

Ball az előző idényben Ausztráliában játszott, ahol az Illawarra Hawks csapatában 12 találkozón lépett pályára, ezeken 17 pontot, 7.4 lepattanót, 6.8 asszisztot és 1.7 labdaszerzést átlagolt.

Az 1/4-es cetlivel Patrick Williamset vitte el a Chicago Bulls, az 1/5-ön pedig  Isaac Okoro kelt el, őt a Cleveland Cavaliers választotta ki.

Érdekesség, hogy a Warrios a 48. helyen Nico Manniont vitte el, akinek édesapja is a GSW-nél kezdte a tengerentúli profi ligában: Pace Manniont az 1983-as drafton ugyancsak a Golden State választotta ki, ő akkor a 43. helyen kelt el.


2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.