Itt van Amerika
D. S. B.
2022.09.19 15:00 Frissítve: 2022.09.20 09:31

NBA: az eset, amikor Michael Jordan visszautasított 100 millió dollárt

Érdekes részleteket osztott meg a WFAN New York-i rádióval David Falk, a Chicago Bulls egykori kosárlabdázójának, Michael Jordannek a korábbi ügynöke, aki szerint a hatszoros NBA-győztes legendának korábban egy Fülöp-szigeteki nő 100 millió dollárt ajánlott, hogy részt vegyen egy golfversenyen, de Jordan visszautasította azt.

 

Michael Jordan egyszer visszautasított egy 100 millió dollár értékű, kétórás fellépést. Az NBA-legenda egykori ügynöke, David Falk egy rádióműsorban derített fényt több olyan felkérésre is, amik akkor történtek, amikor még együtt dolgozott a Chicago Bulls ikonjával.

„Visszautasított egy egynapos golf fellépést, amikor évekkel ezelőtt a Charlotte-tal Ázsiában jártak a felkészülési időszakban. Egy Fülöp-szigeteki nő 7 millió dollárt ajánlott, mert szerették volna, ha indul a golfversenyen, de ő visszautasította azt. Három évvel később már 100 millió dollárt ajánlottak és csak annyit kellett volna tennie, hogy nevét és arcát adja a két órás fellépéshez, de visszautasította ezt is” – mondta David Falk, akit a SportBible idézett.

Michael Jordan egyszer visszautasított egy 100 millió dolláros ajánlatot, pedig csak golfoznia kellett volna egy versenyen (Fotó: AFP)

Michael Jordan egyébként az Air Jordan márkával így sem panaszkodhat rossz fizetésre, hiszen a hírek szerint 105 millió fontot keres évente. A SportBible megjegyzi, a márka 2018 óta a francia Paris Saint-Germainnek is szállít mezeket és a tavaly oda igazoló hétszeres aranylabdás Lionel Messinek köszönhetően – akinek mezeivel eladási rekordot döntött a PSG – Jordan heti 5 millió fontot keres, hiszen az eladott trikók bevételeinek öt százaléka a márkát illeti.

Az Air Jordan értéke a pandémiás helyzet miatt viszont 24 százalékkal, 2.1 milliárdról 1.6 milliárd dollárra esett vissza.

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.