Az Ottawa lefékezte a száguldó pingvinrajt

Vágólapra másolva!
2010.12.27. 10:08
null
Ostrom alatt a pittsburgh-i Marc-André Fleury kapuja – támadásban Jesse Winchester (Fotó: Action Images)
Bár az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) kanadai táblázatát vezető Sidney Crosby sorozatban a 24. mérkőzésén is pontot szerzett, csapata, az alapszakaszban eddig a legtöbb pontot gyűjtő Pittsburgh Penguins vereséget szenvedett Ottawában. A két szünnap után folytatódó bajnokság magyar idő szerint hétfő hajnali játéknapján a Detroit saját közönsége előtt oktatta a Minnesotát, míg a washingtoni Alekszandr Ovecskin megszakította a majdnem három hete tartó góltalansági sorozatát.

A pittsburgh-i Sidney Crosby 3:22 perccel a befejezés előtt talált be az Ottawa kapujába, ám akkor a hazaiak a két gólt és egy asszisztot jegyző Erik Karlsson jóvoltából már három góllal vezettek – és végül nem is hagyták kicsúszni a kezükből a győzelmet. Az idénybeli 30. gólját szerző Crosby a jegyzőkönyv más rovataiba is bekerült, az első hazai gólt ugyanis az ő kétperces büntetése alatt lőtte Mike Fisher.

Fontos szerepe volt az Ottawa győzelmében Brian Elliott kapusnak is, aki 44 lövést hatástalanított – ezek felét a második harmadban. November eleji négyes győzelmi sorozata óta először nyert meg egymás után két meccset a Senators, míg a Pingvinek három diadalt követően veszítettek.

Alekszandr Ovecskin góllal és gólpasszal vette ki a részét a Washington sikeréből. A nyolc mérkőzés óta gólképtelen és ezzel egy nem túl dicső egyéni rekord beállításához vészesen közelítő orosz balszélső pontjai a Carolina elleni idegenbeli meccs második harmadában születtek; Ovecskinnek egy hónap után ez volt az első egypontosnál jobb produkciója.

Jaroslav Halák, a St. Louis kapusa mind a 32 nashville-i kapura lövést ártalmatlanította, amivel nagyban hozzájárult csapata sorozatban harmadik győzelméhez; mindkét hazai gólt David Backes szerezte – a másodikat üres kapuba, a rendkívül izgalmas meccs utolsó pillanataiban.

Jason LaBarbera, a Phoenix kapusa is shutoutot jegyzett, sőt a 29 megfogott lövés között egy büntető is volt. A sérült llja Brizgalovot helyettesítő „goalie" a második harmadban nyerte meg a Loui Erikssonnal vívott párbajt. A Dallas az utolsó másfél percben levitte a kapusát, ám így sem tudta megválaszolni Kyle Turris második játékrész közepi találatát.

A Középső csoportot vezető Detroit az utóbbi hetekben nem villogott, ám a minnesotai levegő szokás szerint jót tett a játékosainak. Henrik Zetterberg már az 5. percben betalált a Wild kapujába, és amikor a második harmad derekán a svéd kiosztotta az asszisztját, már 0–4-et mutatott az eredményjelző. A Red Wings nagyszerűen védekezett, a hazaiak mindössze 17 kapura lövési kísérletig jutottak – végül csak szépíteniük sikerült, és meg is kapták a magukét a közönségüktől.

Vincent Lecavalier két gólt szerzett a Tampában, a másodikat a ráadásban, emberelőnyben – ezzel nyert a Lightning az Atlanta ellen a játéknap egyetlen hosszabbításos mérkőzésén.

NHL 
ALAPSZAKASZ, 75. JÁTÉKNAP
Atlanta Thrashers–Tampa Bay Lightning 2–3 – hosszabbítás után
Carolina Hurricanes–Washington Capitals 2–3
Chicago Blackhawks–Columbus Blue Jackets 4–1
Dallas Stars–Phoenix Coyotes 0–1
Los Angeles Kings–Anaheim Ducks 4–1
Minnesota Wild–Detroit Red Wings 1–4
New Jersey Devils–Toronto Maple Leafs 1–4
New York Islanders–Montreal Canadiens 4–1
Ottawa Senators–Pittsburgh Penguins 3–1
St. Louis Blues–Nashville Predators 2–0
Vancouver Canucks–Edmonton Oilers 3–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik