A Hawks állította meg a Clipperst, nem hibázott a Jazz

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2021.01.27. 09:00
null
Az Utah Jazz sorozata folytatódott (Fotó: Getty Images)
A tartalékos Los Angeles nem bírt a Young, Capela páros által húzott Atlantával, John Wall és a Rockets magabiztos volt Washingtonban, a Utah pedig egy nagy utolsó negyeddel őrizte meg sikerszériáját a New York ellen.

Atlanta Hawks–Los Angeles Clippers 108–99

Nem bírta el a hiányzóit a Clippers. Kawhi Leonard, Paul George és Patrick Beverley sem állt rendelkezésre a vendégcsapatnál, így nyilván "félkarúként" érkezett meg a Los Angeles és végül nem is tudta elfedni a problémáit. Elsősorban támadásban hiányzott a Leonard-George páros, ugyanis Lou Williams nem tudott előlépni (11 pont 14 dobásból), Nic Batum sem tudott feljebb kapcsolni (5 pont), úgyhogy érdemi szervező/pontszerző nélkül maradtak - Reggie Jackson próbálkozott, eljutott húsz egységig (8 gólpasszal), de ez nem volt elég az üdvösséghez. A vendégek végül alig 40%-kal céloztak mezőnyből és 30%-kal tripláztak, a második félidőben már föléjük nőtt az Atlanta - nem voltak esélytelenek, de nem tudták megugrani a lécet, így sorozatban hét győzelem után kikaptak.

Kihasználta a helyzetet a Hawks. A hazaiaknál Trae Young és Clint Capela is visszatérhetett erre a mérkőzésre és mindketten ki is tettek magukért: a center 13 ponttal és 18 lepattanóval dupla-duplázott, védekezésben két labdaszerzést és két blokkot jegyzett, Young pedig elöl volt tarthatatlan, ugyanis végül 38 pontig jutott 11/11-es büntetőzéssel. Az irányítónak kulcsszerepe volt a Hawks sikerében, ugyanis a gárda az első félidőben még kellően akadozott ahhoz, hogy a Clippers vezessen, Young azonban a harmadik negyedben egymaga beszórt 14 pontot, csapata 33-22-re elvitte ezt a játékrészt és innentől már ők vezettek - a záró etapban is feltettek a táblára 32 egységet, ott Kevin Huerter vállalt magára 13-at, eddigre már megvolt a kellő ritmus. Fontos győzelem volt ez számukra, a problémáik után azért most ötből négyet nyertek, 50% felett van a mérlegük, úgyhogy magabiztosabban várhatják a folytatást.

A Hawks legjobb dobói: Young 38/9, Hunter 22/6, Capela 13, Huerter 13/9
A Clippers legjobb dobói: Jackson 20/6, Ibaka 15/3, Kennard 13/6, Zubac 13

Houston Rockets–Washington Wizards 107–88

John Wall örülhetett. Először találkozott korábbi csapatával a Rocketshez decemberben elcserélt John Wall, aki eddig tíz éven keresztül a Wizards ikonjának számított és most le tudta győzni a fővárosi együttest. Wall 24 perc alatt 24 ponttal a Houston legjobb dobójaként zárt, kiosztott 5 gólpasszt is és bár az éppen rá elcserélt Russell Westbrookkal lenyomtak egy kis trash-talkot, ami miatt mindketten technikait kaptak, de egyébként céltudatosan tette a dolgát - mellette a két másik pontszerző hátvéd, Victor Oladipo és Eric Gordon is elérte a 20 pontos határt, DeMarcus Cousins pedig 19 ponttal, 11 lepattanóval és 5 labdaszerzéssel segítette a hazaiakat. A sikerük kulcsa azonban mégis inkább a védekezésük volt, az első negyedben még 29 pontot kaptak, a másodikban már limitálták a Washingtont, aztán a komplett második félidőben összesen 36 egységet engedélyeztek ellenfelüknek - addigra megfojtották Westbrookékat, így a záró etapban magabiztossá tették a győzelmüket. A negyedik negyedben egyébként láthattunk némi kapcsolatot Wall és Oladipo között, akik most játszottak először együtt: amint előbbi visszatért a pályára, előbb maga talált be, majd dobatott egy hármast Oladipóval, kezdték érezni egymást, kettejük játékát pedig Stephen Silas vezetőedző is kiemelte a meccs végén.

Nem volt elég pont a Wizardsban. Bradley Bealre most sem panaszkodhattak a vendégek, ő elvállalt 28 dobást és 33 pontot szedett össze, Russell Westbrooknak mondjuk már a 7 mezőnykosarára és 7 gólpasszára jutott 6 eladott labda is, de rajtuk kívül senki más nem tudott tíz pont fölé menni - az erősen foghíjas gárdában egyszerűen nem volt elég pont a győzelemhez. Az első negyedben még rendben voltak, vezettek, a nagyszünetig is tartották magukat, a harmadik játékrészben pedig hátul tudtak feljebb kapcsolni, így közel tudtak maradni - a záró etapban azonban Wall visszatérésekor egy 8-0-t rohant a Rockets, innentől pedig már túl nagy volt a távolság a Wizards számára. Végül 40% alatti mezőnymutatóval és összesen öt bedobott hármassal zárták az estét, viszont eladtak 21 labdát, talán majd következőleg New Orleansban elkapják a fonalat.

A Rockets legjobb dobói: Wall 24/3, Oladipo 20/9, Gordon 20/6
A Wizards legjobb dobói: Beal 33/3, Westbrook 19/3, Lopez 10

Utah Jazz–New York Knicks 108–94

Kellett a jó hajrá a Jazznek. Sorozatban nyolc győzelem után, masszív favoritként léphetett pályára ezen a találkozón a Utah, de az első félidőben nagyon nem találta a ritmust a hazai csapat és 15 pontos hátrányt szedett össze. Quin Snyder azonban nagyon feltüzelte övéit, akik a nagyszünet után "lélekszakadva" küzdöttek a győzelemért, rengeteg úgynevezett hustle playt mutattak be, repültek minden labdáért és félelmetesen védekeztek - erre építve a harmadik negyedben eltüntették a hátrányukat, a záró etapban pedig fordítottak és állva is hagyták ellenfelüket. A második félidőt összesen 62-35-re nyerte meg a Utah, a negyedik negyedben bemutatott 20-3-as futás pedig döntő ütésnek bizonyult - az is belefért, hogy Donovan Mitchell 9 ponttal és 3/15-ös mezőnymutatóval zárjon, most fizikalitással és védekezéssel hozták a zsinórban kilencedik győzelmüket. Snyder is azt mondta a meccs után, hogy sok olyan dolgot csináltak, ami nem látszik a statisztikában és bár az emberek azt mondják, hogy ilyen egy csúnya győzelem, de számára ez a csúnya most nagyon szép lett...

Elfogyott a New York. Az első negyedben még a Jazz gyengélkedését (2/12-vel kezdtek mezőnyből) használta ki a jó ritmusban, hatékonyan játszó Knicks, majd a második játékrészben Austin Rivers extrájával tudták növelni az előnyüket a vendégek - a hátvéd a csapata 21 pontjából 18-at szerzett ebben az etapban, a nagyszünetig pedig 10/10-es mezőnymutatóval és 5/5 triplát bombázott be. A parádés teljesítménye aztán nyomtalanul eltűnt a fordulás után, Mike Conley-ék elsősorban őt pécézték ki és megmozdulni is alig tudott ezt követően, a New York pedig teljesen lefagyott: a komplett második félidő 24 perce alatt összesen 12 mezőnykosarat tudott dobni a gárda, így fokozatosan felőrölte a Jazz. Voltak jó dolgaik, főleg az első félidőben, elvették példáuk a Utah gyorsindításait, de a második félidei támadójátékuk nem lehetett elég a győzelemhez - most fogadják a Clevelandet, ott lehet javítani.

A Jazz legjobb dobói: O'Neale 20/6, Conley 19/9, Gobert 18
A Knicks legjobb dobói: Rivers 25/15, Randle 18/6, Barrett 17/9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik