NBA: nincs söprés Nyugaton! Dallasban szépített a Timberwolves

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.29. 06:55
Hiába Luka Doncic újabb tripla duplája, az Anthony Edwards vezette Timberwolves Dallasban szépített (Fotó: Getty Images)
A Keleti konferenciával ellentétben Nyugaton nem dőlt el négy mérkőzés alatt az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) főcsoportdöntője, hiszen a Minnesota Timberwolves most az utolsó perceket is jól bírta és 105–100-ra nyert a Dallas Mavericks vendégeként.

A Minnesota jobban kezdte a párharc negyedik, dallasi meccsét, de hiába volt már az első negyedben kilencpontos előnyben, a Mavericks a vártnál valamivel gyengébb mezőnymutatója ellenére sem szakadt le, s a nagyszünetben döntetlen volt az állás.

A második félidőben is sokáig egy-két kosárnyi különbség volt a csapatok között, ám a negyedik negyed derekán, 90–89-es dallasi előny után egy 9–2-es rohamot vettek Edwardsék, akik ezúttal az utolsó perceket is kihúzták és az előző meccsekkel ellentétben most nem engedték vissza a Dallast, s 105–100-as idegenbeli sikerrel szépítettek 3–1-re az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

A Minnesota a jobb csapatteljesítményének is köszönheti sikerét, hiszen a hazaiaktól Luka Doncic 21/7-es mezőnymutatóval, 28 ponttal, 15 lepattanóval és 10 lepattanóval tripla duplázott, Kyrie Irving pedig szintén néhány fokkal visszafogottabb teljesítménnyel jutott el 16 pontig, ám a Timberwolvesnál Anthony Edwards 29 pontja mellett 10 lepattanót szedett le és kilenc asszisztot osztott ki, míg a kipontozódó Karl-Anthony Towns kevesebb mint fél óra játék alatt jutott el 25-ig, Mike Conley 14-gyel zárt, Rudy Gobert pedig 13 pontos, 10 lepattanós dupla duplát jegyzett.

Doncicnak ez volt pályafutása 9. tripla duplája a rájátszásban, ezzel Wilt Chamberlainnel holtversenyben kilencedik a vonatkozó örökranglistán.

NBA, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Dallas Mavericks–Minnesota Timberwolves 100–105
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Dallas Mavericks javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik