NHL: kis híján elszórakozta négygólos előnyét a Panthers New Jerseyben

Vágólapra másolva!
2023.10.17. 09:10
null
Sam Reinhart vezette sikerre a Pantherst (Fotó: Getty Images)
Gólzáporos meccsen győzött a Florida Panthers a New Jersey Devils otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti kedd hajnali játéknapján. A nap többi meccsén győzni tudott a Detroit Red Wings, a New York Rangers, a Chicago Blackhawks és a Washington Capitals is.

Még az első harmad felénél sem járt a találkozó, amikor a Panthers már 2–0-ra vezetett New Jerseyben – a második találatot az előző idényben 42 gólig jutó Carter Verhaeghe szerezte. A második harmadban, majd a harmadik harmad első percében is a hazai kapuban landolt a pakk, így már 4–0-ra„égett” a Devils. A hazai együttes ezután összekapta magát, s három gólt is berámolt a floridai kapuba, de az egyenlítés már nem sikerült. A vezetést megszerző Sam Reinhart számára különleges volt a találat, hiszen ez volt a 200. gólja a ligában.

 


 

Fölényes idegenbeli győzelmet aratott a Detroit Red Wings és a Chicago Blackhaws is: előbbi a Columbus Blue Jackets, utóbbi a Toronto Maple Leafs vendégeként hintett négy gólt. A New York Rangers hatalmas csatában gyűrte le az Arizona Coyotest (amelyben Matt Dumba a 600. profi meccsét játszotta), míg a Washington Capitals és a Calgary Flames meccse szétlövéssel dőlt el – Jevgenyij Kuznyecov sikeres kísérletére nem érkezett válasz a kanadaiak részéről.

 


 

NHL
ALAPSZAKASZ

New Jersey Devils–Florida Panhers 3–4
Columbus Blue Jackets–Detroit Red Wings 0–4
Toronto Maple Leafs–Chicago Blackhawks 1–4
New York Rangers–Arizona Coyotes 2–1
Washington Capitals–Calgary Flames 3–2 – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik