Az átigazolási hajrá délelőtti és délutáni eseményeinek történései

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.02. 19:00
Újra eljött a nap, amiből csak kettő van egy évben: ma bezár az átigazolási piac a labdarúgó-topligákban és számos más országban. Kövesse velünk a nap eseményeit folyamatosan frissülő cikkünkben!

Az esti eseményekről ide kattintva olvashat!Az esti eseményekről ide kattintva olvashat!

19.03: VALAKI ELHAGYTA MA NEW YORKOT. Az ausztrál középpályás-ikon, Tim Cahill (35) felbontotta év végéig szóló szerződését a New York Red Bullsszal. A szakítás hátterében az al-Vahda érdeklődése áll.

18.58: ÉPÜL, SZÉPÜL A VASAS. Korábbi hírünknek megfelelően Kenesei Krisztián után Czvitkovics Péter is aláírta másfél éves szerződését a labdarúgó NB II-ben szereplő Vasasnál. BŐVEBBEN ITT»

18.47: FERNANDO TORRES A KIRÁLY! A téli vesztesek között: a BBC olvasói szerint vele kötötték minden idők legpocsékabb januári transzferét, Andy Carroll csak második. Előzmények alant.

Az utolsó pillanatban összejött, Schürrle a Bundesligában (Fotó: Twitter)
Az utolsó pillanatban összejött, Schürrle a Bundesligában (Fotó: Twitter)

18.36: SCHÜRRLE A WOLFSBURGBAN! A német élvonalban szereplő zöld-fehérek hivatalos honlapjukon számoltak be a Chelsea szélsőjének szerződtetéséről. RÉSZLETEK ITT»

 

18.33: EMLÉKEZNEK MÉG HÉCTOR SÁNCHEZRE? A Videoton korábbi hátvédjéről 2013 nyara óta nem sok hír született, most aláírt a spanyol harmadosztályba. BŐVEBBEN ITT»

18.31: CSAK SEMMI PÁNIK! A Sampdoria elnöke, Massimo Ferrero bejelentette, hogy Eto’o és Mihajlovics mester között nem történt végleges szakítás, csak összekaptak picit. Majd eszmét cseréltek…

18.26: 0 PERC, MEHET. A Roma csatára, Marco Borriello a Genoához szerződött. A 32 éves támadó ebben az idényben egy percet sem játszott a „farkasoknál”, így nem csoda, hogy a távozás mellett döntött. A hétszeres olasz válogatott támadó a 2007–2008-as és a 2012–2013-as idényben már erősítette a genovai együttest, melynek színeiben 65 meccsen 31 gólt szerzett.

18.24: PORTUGÁLBÓL PORTUGÁLBA. A Fradi korábbi támadója Portugálián belül váltott klubot. Részletek itt»

 

Simon már Király előtt az új mezzel (Fotó: tsv1860.de)
Simon már Király előtt az új mezzel (Fotó: tsv1860.de)

 

18.15: A KIS MATEKOS! Cuadrado olasz hírek szerint a 74-es mezt választotta a Chelsea-nél, mert 7 plusz 4 az éppen 11, mint kedvenc mezszáma (ez Didier Drogbáé a „kékeknél” most). Cuadrado ára 30,8 millió állítólag, Szalah pedig kölcsönbe Firenzébe került. Az ár tartalmazza az egyiptomi szélső kölcsönadási díját is.

18.11: ZAHA MARAD. Wilfried Zaha végleg visszatért a Crystal Palace-hoz. Az angol válogatott szélsőt 10 millió fontért szerződtette a Manchester United 2013-ban, a 2014–2015-ös szezont pedig a Palace-nál kezdte kölcsönben. A 22 éves játékos most öt és fél évre írt alá a CP-hoz. BŐVEBBEN ITT»

18.03: SIMON ALÁÍRT! Az újpesti Simon Krisztián a német másodosztályú 1860 Münchennél folytatja. Részletek ITT»

 

18.00: HOPPSZ… A Newcastle United olasz szélsőhátvédjének, Davide Santonnak (24) menyasszonya elszólta magát egy közösségi oldalon: párja kölcsönbe, de vételi opcióval visszatér az Interhez.

17.55: NINCS JÓ NAPJA A BARCÁBAN FELSÜLTEKNEK. Csigrinszkij után megkapta munkakönyvét a fehérorosz középpályás, Alekszandr Hleb (33) is, akit a török Konyaspor engedett el. Hasonlóképpen járt a szlovén kapus, Vid Belec (24) is, őt visszaküldték az Internek.

17.47: NINCS VISSZAÚT. Egyelőre: mégsem tér vissza Európába „vénségére” a West Brommal és a Hull Cityvel összeboronált Diego Forlán (35 éves), mert az uruguayi legenda egy fél évvel hosszabbított japán klubjával, a Cerezo Oszakával. Nem bomlik fel tehát a Forlán, Cacau csatárkettős.

17.40: EXBARCA-VÉDŐT INGYEN VALAKI? Szerződést bontott a Sahtar Doneck a Barcelona által 2009-ben 25 millió euróért megvett Dmitro Csigrinszkijjel. Az ukránok nem sokkal később 15 millióért vásárolták vissza a most 28 éves bekket.

17.34: VÉDŐT VETT A JUVENTUS. Egy felet, pontosabban egy másik felet: az Empoli védője, Daniele Rugani a nyáron visszatér Torinóba közös tulajdonból, 3,5, más források szerint 5,8 millió euróért cserébe. Az összeget négy év alatt törleszti a Juve, a középső védő 2019-ig írt alá.

17.30: CHELSEA-CSAPÁS A VÉGÉRE. Az olasz Sky Sports szerint a Chelsea-hez aláírt a Fiorentina szélsője, Juan Cuadrado. Felkészül: Mohamed Szalah és André Schürrle.

Nehéz szülés volt, de Gomis úgy döntött, marad a walesieknél (Fotó: Twitter)
Nehéz szülés volt, de Gomis úgy döntött, marad a walesieknél (Fotó: Twitter)

17.23: ANGOL KERINGŐ. A gólaszályban szenvedő Aston Villa bejelentkezett a Liverpoolnál Rickie Lambertért, de a „vörösök” menedzsere, Brendan Rodgers nemet mondott az üzletre. A Manchester City Micah Richardsa ellenben az Interhez kerülhet egykori főnökéhez, Roberto Mancinihez. Az angol jobbhátvéd jelenleg Firenzében „kölcsönjátékoskodik”.

17.20: KIESŐZÓNA? KÖSZ, NEM… A Stoke City is kölcsönvenné Aaron Lennont, a Tottenham Hotspur szélsőjét. A Sky Sports információi szerint korábban már a Hull City és a Leicester City is érdeklődött, de a Stoke ajánlata tűnik a legvonzóbbnak, ugyanis a 21-szeres angol válogatott labdarúgó nem kíván a kiesés ellen küzdő csapathoz szerződni.

17.11: (MAJDNEM) MAGYAR MADRIDBAN. A Valencia, a Getafe és a Celtic korábbi csatára, Miku a Rayo Vallecanóban folytatja pályafutását. A magyar apától és venezuelai anyától származó csatár – aki legutóbb a katari al-Garafa alkalmazásában állt – fél plusz két éves szerződést kötött a madridi együttessel.

17.03: NEM LESZ ÚJ „ÁGYÚS”. A BBC szerint senkivel sem tárgyal jelenleg az Arsenal, valószínűtlen, hogy a mai napon bárkit is szerződtetne a londoni klub.

17.00: A SERIE A-BÓL AZ ANGOL KETTŐBE. A szebb napokat is megélt Leeds United Olaszországból, a Cataniából igazolt, méghozzá egy csatárt – Edgar Cani az Elland Roadon folytatja.

16.49: EGY HÉT A SAMPNÁL. Egészen szürreális a történet, de könnyen lehet, hogy 19 perc játék után Samuel Eto'o elhagyja a Sampdoriát. Sajtóhírek szerint az Evertontól szerződtetett kameruni csúnyán összebalhézott vezetőedzőjével az első meccsén, és máris kész felbontani a szerződését új klubjával. A csatár a mai edzésen már nem jelent meg… BŐVEBBEN ITT»

A nap poénja az angol ötödosztályban szereplő Macclesfieldé, amely egy diszkrét célzást tett Yaya Touré megszerzésére 
(Fotó: Twitter)
A nap poénja az angol ötödosztályban szereplő Macclesfieldé, amely egy diszkrét célzást tett Yaya Touré megszerzésére (Fotó: Twitter)

 

16.35: A BASELBŐL HAMBURGBA. A HSV 28 esztendős, 31-szeres chilei válogatott középpályással, Marcelo Diazzal erősített, aki két és fél évre írt alá. Bővebben itt»

16.32: MINDENKI ADEBAYORT AKARJA. A togói csatárnak újabb kérője akadt, állítólag most a West Ham áll a legközelebb a hórihorgas támadó szerződtetéséhez. Adebayor kölcsönbe távozhat a White Hart Lane-ről.

16.25: BELELENDÜLT A MILAN. Máris itt az újabb név, a Parma 28 esztendős argentin hátvédje, Gabriel Paletta is 2018-ig írt alá a Milanhoz egymillió euró ellenében.

16.17: SIMON ORVOSIN MÜNCHENBEN. Az újpesti egyre közelebb az 1860 Münchenhez, az abendzeitung-muenchen.de információi szerint már az orvosi vizsgálatokon vesz részt Király Gábor korábbi klubjánál a szélső.

16.15: HÁROM ÉVIG MILÁNÓBAN. A Milan Twitteren kürtölte világgá, hogy megszerezte három évre a klub saját nevelésű játékosát, Luca Antonellit, aki 2008-ban távozott a piros-feketéktől, legutóbb pedig Genoában futballozott. A balbekk a 31-es mezszámot viseli majd, és négy és fél millió euróért váltott csapatot.

16.03 Csatár, de nem Nikolics. Az angol másodosztályban szereplő Reading a hivatalos honlapján jelentette be a korábban az Evertonban is megforduló, 32 esztendős nigériai csatár, Yakubu Aiyegbeni szerződtetését. A kék-fehéreknél – ahol a Videotont erősítő Nikolics Nemanja neve is felvetődött a napokban – már aláírta a szerződését a csatár, aki az angol kaland után Katarban, majd Kínában futballozott.

15.40 A SkySports információi szerint a Tottenham Hotspur lehet a befutó Dele Alli, az angol harmadosztályú MK Dons angol tehetségéért vívott versenyben. A középpályás a szezon hátralevő részét az MK Donsnál töltené kölcsönben, és csak nyáron csatlakozna a londoniakhoz. A Newcastle United és az Aston Villa is érdeklődött Alli iránt.

 

15.32 A Daily Mail úgy tudja, a Sunderland kölcsönvenné az Arsenal támadóját, Chuba Akpomot.

15.29 A SkySports információi szerint megszakadtak a tárgyalások a Southampton és a Feyenoord között Tonny Vilhena szerződtetéséről.

15.18 A BBC értesülése szerint a Manchester United visszahívta volna a kölcsönadott Tom Cleverleyt az Aston Villától, a birminghami klub azonban ebbe nem ment bele.

15.17 Kenesei Krisztián másfél évre elkötelezte magát a Vasashoz. Bővebben itt»

15.00 A Monaco hétfőn bemutatta két kölcsönszerzeményét: a brazil támadót, Matheus Carvalhót (Atlético da Barra da Tijuca) és a Burkina Fasó-i középpályást, Alain Traorét (Lorient).

14.48 Serge Gakpé, a Nantes támadója átment az orvosin, majd előszerződést írt alá a Genoával – a megállapodás értelmében nyáron, szabadon igazolható játékosként csatlakozik az olasz élvonalbeli csapathoz. A Torino és a Crystal Palace is szívesen látta volna soraiban.

14.43 Yakubu Aiyegbeni két és fél év után visszatérhet Angliába. A támadó 2012 nyarán hagyta ott a Blackburnt, és előbb Kínában, majd Katarban szerepelt. A 32 éves nigériai futballista jelenleg csapat nélkül van, és a Readingnél kaphat szerződést.

14.36 A Nikolics-pótló megjött, de marad a csatár? Új verseny a Fradinál. Bővebben itt»

14.35 Carlos Eduardo helyett másik brazil jöhet. Az 1. FC Köln kiszemeltje megsérült a Rubin Kazany edzésén, és nincs is fent a német liga átigazolási listáján. Ott van viszont a Belenenses támadója, Deyverson. A 23 éves játékos nyolc gólt szerzett a portugál élvonal mostani idényében.

14.28 Hivatalos, a Juventus kölcsönvette Alessandro Matrit a Milantól. Bővebben itt»

13.57 A Brescia elviheti a kispestiek fiatal védőjét. Bővebben itt»

13.43 Németországból kapott információk szerint Simon Krisztián már ma el is utazik az 1860 Münchenhez. Bővebben itt»

13.38 A Borussia Mönchengladbach hosszabbított Granit Xhakával, így a svájci válogatott középpályás nem távozik a német élvonalbeli csapattól. A 22 éves futballista új szerződése 2019-ig szól.

13.29 Bafétimbi Gomis nem távozik a Swansea-tól. A walesi klub Wilfried Bony után nem akart még egy támadót elveszíteni, pedig a West Ham állítólag kilencmillió fontot fizetett volna érte.

13.14 Ők voltak a tíz legrosszabb téli igazolás Angliában? Az egyik holland szakportál szerint igen...
1 – Andy Carroll (Liverpool, 2011, 42 millió font)
2 – Kim Källström (Arsenal, 2014, kölcsönben)
3 – Fernando Torres (Chelsea, 2011, 60 millió)
4 – Benjani Mwaruwari (Manchester City, 2008, 9 millió)
5 – Afonso Alves (Middlesbrough, 2008, 17 millió)
6 – Nacho Monreal (Arsenal, 2013, 10 millió)
7 – Christopher Samba (QPR, 2012, 14 millió)
8 – Djibril Cissé (QPR, 2012, 5 millió)
9 – Hosszam Gali (Tottenham, 2006, 3 millió)
10 – José Antonio Reyes (Arsenal, 2004, 22 millió)

13.12 Megtörtént a nap első hivatalos igazolása a Premier League-ben: Robert Huth, a Stoke City 19-szeres német válogatott védője az idény végéig a szintén angol élvonalbeli Leicester Cityt erősíti kölcsönjátékosként. Bővebben itt»

12.57 Az újpesti Simon Krisztián Münchenbe szerződhet. Bővebben itt»

12.40 Osztályváltásra készül a csákvári kapus. Bővebben itt»

12.39 Két válogatott játékosát is eladta Németországba a Basel. Bővebben itt»

12.24 A válogatott védő visszatért a Milanhoz. Bővebben itt»

12.09 A Varese a hivatalos honlapján megerősítette, hogy Tamás Krisztián kölcsönszerződését közös megegyezéssel megszüntette, így a magyar balhátvéd visszatér a Milanhoz. Mint korábban megírtuk, Tamás valószínűleg a cseh Slavia Prahában töltheti a tavaszt.

12.01 Daniel Osvaldo helyett Alessandro Matri érkezhet a Juventushoz a Torontóba tartó Sebastian Giovinco pótlására. Matri a Milan játékosa, de kölcsönben a Genoát erősítette az utóbbi hat hónapban. A csatár 2011 januárja és 2013 augusztusa között már szerepelt a Juventusban.

11.50 A Wolfsburg 12.30-kor sajtótájékoztatót tart, vélhetően ekkor jelentik be André Schürrle (Chelsea) szerződtetését. A német világbajnok édesapját és ügynökét, Ingo Haspelt a helyszínen fényképezték le. A BBC hírei szerint Schürrle már megegyezett a Wolfsburggal.

11.45 Az Ázsia-kupa szombati döntőjében szép gólt szerző Massimo Luongo körül hirtelen nagy lett a sürgés-forgás – erre utal legalábbis, hogy az angol harmadik ligás Swindon Town visszautasította a Cardiff City ajánlatát: a tavaly még a Premier League-ben szereplő walesi klub 3.5 millió fontot szánt volna az ausztrál csatárra.

11.38 Angliából továbbra is érdeklődnek a Videoton gólvágója, Nikolics Nemanja iránt. Bővebben itt»

11.23 Roberto Mancini állítólag az Interhez csábítaná Micah Richardsot. Az angol jobbhátvéd a Manchester Citynél volt az olasz szakember játékosa, jelenleg kölcsönben a Fiorentinát erősíti.

11.09 Harry Kane új, öt és fél évre szóló szerződést írt alá a Tottenhammel.

10.53 A pápaiak két játékosról tárgyalnak a Győrrel, és várják a brazil Weller Wilson Pereirát. Bővebben itt»

10.40 Távozik Gulácsiék sportigazgatója. Bővebben itt»

10.39 A Fradi korábbi kiszemeltje hazatért. A belga Westerlóval 2014 végén szerződést bontó Evander Sno aláírt az ADO Den Haaghoz. A 27 éves holland középpályást néhány éve a Ferencváros szerette volna átigazolni, ám egészségügyi problémái miatt végül nem lett a zöld-fehérek játékosa. Sno 2010-ben az Ajax színeiben szívrohamot kapott a pályán, de később az orvosok engedélyt adtak neki pályafutása folytatására.

10.33 Veszélybe került a Köln kiszemeltjének klubváltása. Carlos Eduardo ugyanis csapata, a Rubin Kazany egyik edzésén izomsérülést szenvedett, így körülbelül egy hónapos pihenő vár rá.

10.21 Az Újpest helyett a Standardhoz igazol a belga válogatott. Bővebben itt»

10.16 A Parmát irányító Roberto Donadoni a Sky Sport Italiának elmondta: Gabriel Palettát azért ültette a kispadra a Milan elleni bajnokijukon, mert tudomása szerint eladják az argentin születésű játékost. A 28 éves, 4-szeres olasz válogatott védő a Milanba tart.

10.12 A West Hammel nagy valószínűség szerint mégsem jön össze az egyezség, de a West Brommal még sikerülhet: a Manchester Evening News szerint Tony Pulis elég nagy rajongója Darren Fletchernek ahhoz, hogy az általa irányított West Brom hétfőn feljavított ajánlattal jelentkezzen az MU-nál nem marasztalt középpályásért.

10.09 A Daily Mail szerint José Mourinho nem mondott le Raphaël Varane-ról, akit megpróbálhat a Chelsea-hez csábítani a Real Madridtól.

10.03 Közben most érkezett a hír, hogy Adebayor mégis a QPR-hoz kerülhet. A Daily Mirror szerint a Tottenham elfogadta Harry Redknapp csapatának ajánlatát.

9.53 A Stoke City Emmanuel Adebayort szerződtetné a Tottenhamtől a sérült Bojan Krkic pótlására. Bővebben itt»

9.51 Középen és a jobb oldalon is bevethető védővel erősített a Genoa. A 22 éves francia utánpótlás-válogatott Alassane També a belga Kortrijktól érkezett, de korábban szerepelt a PSG-ben is.

9.48 Davide Santon visszatérhet az Interhez: a hírek szerint a Newcastle kölcsönadhatja az olasz védőt a milánóiaknak. Bővebben itt»

9.19 A Daily Star szerint a Chelsea és a Liverpool hiába akarja megszerezni Micah Richards játékjogát, az angol válogatott védő ugyanis Olaszországba, az Interbe vágyik, hogy ismét együtt dolgozhasson Roberto Mancinivel. Kétséges ugyanakkor, hogy az ügyletből még ma lesz valami: a jelenleg a Fiorentinának kikölcsönzött játékos az angol Szuperkupa-mérkőzésen játszott anyaklubjában, a Manchester Cityben is, márpedig ugyanabban az idényben nem léphet pályára három klubban. Állítólag az Inter meg akarja győzni a FIFA-t arról, hogy a Community Shield nem hivatalos mérkőzés.

9.13 Ismét egy Honvéddal kapcsolatos hír: eldőlt, hogy nem lesz a kispestiek futballistája a norvég próbajátékos. Ha érdekli, kiről van szó, itt megtudhatja»

9.06 Pénz, pénz, pénz: a lengyel sajtó tudni véli, mennyit fizetett a Lech Poznan a magyar szerzeményekért. Kádár Tamás a hírek szerint 450 ezer eurót, a kölcsönvett Holman Dávid 100 ezret ért meg nekik»

9.03 A Manchester United utolsó napi beszerzési terveiről már hírt adtunk – most íme, egy lehetséges távozó: a Manchester Evening News szerint az Everton szeretné kölcsönvenni az MU mellőzött szélsőjét, a 19 éves Adnan Januzajt.

9.02 A Roma igazolt, a Cagliari kolumbiai támadóját, Victor Ibarbót kölcsönvette»

8.59 A Manchester United aktív lehet a záró napon: sajtóhírek szerint Mats Hummels és Kevin De Bruyne is érkezhet a hajrában»

8.54 Bár a magyar piac még jó darabig fogadja a lelkes érkezőket, a Honvéd mexikói kiszemeltje már ma aláírhat. Az ígéretesnek tűnő támadó, David Izazola nagyon lelkesen várja a kispesti kalandot»

8.45 De mi is történik ma? Azt a legnagyobb jós sem tudná megjövendölni, az átigazolási piac záró napján bármi megeshet. Ami viszont biztos, hogy a spanyol klubok már nem igazolhatnak játékosokat, ott pénteken zárt be a piac, ám Angliában, Franciaországban és Hollandiában éjfélig pörögnek az események, a német piac 18 óráig tart nyitva, az olasz pedig 23-ig.

Átigazolási határidők:
♦ Németország: 18.00
♦ Olaszország: 23.00
♦ Anglia: éjfél
♦ Franciaország: éjfél
♦ Hollandia: éjfél
♦ Skócia: 01.00
♦ Portugália: szerda
♦ Magyarország: február 23.
♦ Oroszország: február 27.
♦ Spanyolország: pénteken bezárt
További országok, ahol ma zárulnak az átigazolások: Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Dánia, Guatemala. Honduras, Mexikó, Wales

ÍGY ÁLLNAK A MAGYAR KLUBOK: AZ NB I-ES KLUBOK ÁTIGAZOLÁSAINB II-ES KLUBOK TRANSZFEREI

ÁTIGAZOLÁSGYŰJTŐ: MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ ÁTIGAZOLÁSOK NEMZETKÖZI ÁTIGAZOLÁSOK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik