Lech: Kádárért 450 ezer eurót fizettek, Holmanért 100 ezret - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.02. 08:58
A kacik.pro oldal úgy tudja, hogy a Lech Poznan 450 ezer eurót fizetett a 3.5 évre szerződtetett Kádár Tamásért, a DVTK-tól távozó válogatott labdarúgóért – korábbi sajtóhírekben még 400 ezret lehetett olvasni –, míg a ferencvárosi Holman Dávid egy éves kölcsönvétele a poznani üzletpolitikának megfelelően 100 ezer eurójába kerül a lengyel klubnak.

Az elmúlt átigazolási időszakokat figyelembe véve Kádárnál többet egy összegben csak két játékosért fizetett a Poznan. Rafael Murawskit egymillióért vásárolták vissza a Rubin Kazanytól 2011-ben, amelynek két évvel korábban 3.2 millió euróért adták el. Artjoms Rudnevsért pedig 2010-ben 600 ezer eurót fizettek a Zalaegerszegnek, hogy két évvel később 3.5 millióért adják el a Hamburgnak.

Kádár Tamás a kivásárlási összegéről – konkrét szám nélkül – magabiztosan úgy nyilatkozott, hogy jó üzletet kötött a Lech a DVTK-val, mert értékesebb labdarúgó annál, mint amennyit fizettek érte. Mindezt alátámasztja a transfermarkt.de oldal is, amely 800 ezer euróra árazza be a 24 éves védőt.

A Lechnél már nevet is kiharcoló Lovrencsics Gergőért két egyenlő részletben 200 ezer eurót fizettek a lengyelek a Lombardnak: előbb 2012-ben, majd rá egy évvel később, amikor lejárt a kölcsönadási szerződés a pápaiakkal.

A poznaniak harmadik téli igazolása, a 21 éves Darko Jevtic 350 ezer euróba került. A szerb-svájci középpályás már az ősszel is a lengyeleknél játszott, akkor 100 ezer eurót fizettek a kölcsönvételéért, most azonban már végleg hozzájutottak a játékjogához. A labdarúgóval – Kádárhoz hasonlóan – 3.5 éves szerződést kötöttek.

Ha Holmanra egy év múlva igényt tart a Lech, további 300 ezer eurót kell fizetnie a Fradinak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik