HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.02.02 18:45 Frissítve: 2015.03.26 11:58

Man. United: végleg eladták a támadót, milliókat veszítettek

Az angol Premier League-ben szereplő Crystal Palace labdarúgócsapata kölcsön után végleg visszavette Wilfried Zahát, a Manchester United támadóját, akit 2013-ban engedett el a „vörös ördögökhöz”.

HIRDETÉS
Zaha képtelen volt beverekedni magát az MU első csapatába (Fotó: Action Images)

 

Zaha a Crystal Palace-ban nevelkedett, 2009-ben került fel a felnőttcsapathoz, három és fél évvel később pedig felfigyelt rá a Manchester United, és 15 millió fontért szerződtette.

A „vörös ördögöknél” azonban nem tudott meghatározó játékos lenni (egyetlen egyszer sem volt a kezdő tizenegy tagja), ezért előbb a Palace-hoz, majd a Cardiffhoz, 2014 nyarán pedig ismét nevelőegyesületéhez adták kölcsön.

A Crystal Palace most öt és fél évre végleg visszavásárolta Zahát, és nagyon jól járt az ügyleten. Bár a hivatalos átigazolási díjat egyik klub sem hozta nyilvánosságra (egyes angol sajtóértesülések öt, mások nyolcmillió euróról írnak), az biztos, hogy az MU csak bukott a támadón, aki immár végleg elhagyta az Old Traffordot.

„Nem kaptam elég játéklehetőséget a Manchester Unitednél, ezért döntöttem úgy a nyáron, hogy kölcsönbe visszatérek. Az, hogy most végleg hazaigazolhatok, újabb öröm számomra – mondta Zaha a Sky Sportsnak. – Már nyolcéves koromban itt játszottam, most pedig a Premier League-ben futballozhatok a Palace mezében, ezzel teljesült az álmom.”

A Manchester United a délután folyamán egy másik labdarúgójának eladását már bejelentette: Marnick Vermijl, a tartalékcsapat és az U21-es együttes legtöbbet foglalkoztatott játékosa három és fél évre a Sheffield Wednesdayé lett. A 23 éves belga védő 2012-ben a Ligakupában bemutatkozott a felnőttcsapatban is, de nem tudott állandó tag lenni annak keretében, ezért a rendszeres játéklehetőség reményében távozott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.14 22:50:47

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Klopp csapata 2–1-re nyert a későn ébredő Spurs ellen a Wembleyben.

2018.09.14 16:29:02

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Két nappal a vb-döntő előtt Pogbával chatelt, rengeteg ügyfele van a Premier League-ből.

2018.08.28 12:06:22

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Ha ebben az idényben sem szerez nagy trófeát, az valószínűleg az állásába kerül, és edzői reputációja is megsínyli.

HIRDETÉS
HIRDETÉS