Mol Liga: egy másodpercig sem vezetett, de elődöntőben az Újpest

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.26. 21:20
null
Izgalmas meccset nyert meg az Újpest (Fotó: Földi D. Attila)
A jégkorong Mol Liga címvédője, az alapszakaszgyőztes DVTK Jegesmedvék csapata hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Ferencvárost a negyeddöntő hetedik, mindent eldöntő meccsén. Továbbment az Újpest és a Debrecen is. Az elődöntő párosítása hétfőn derül ki.

 

A „zöldek” a 35. percig állták a diósgyőri rohamokat, akkor azonban Pavuk Attila lövése már utat talált a vendégkapuba. A harmadik harmad elején Peter Sakaris növelte a címvédő előnyét, a végeredményt az utolsó percben Galanisz Nikandrosz állította be, miután bevette az üres kaput (3–0).

A Debrecen a második harmad elején 74 másodperc alatt szerzett három góljával szakította le magáról a brassóiakat, akiknek az erejéből már csak a szépítésre futotta (4–3).

A Dunaújváros a 6. percben Keegan Dansereau találatával szerzett vezetést az Újpest otthonában, a játékrész hajrájában a „lilák” Sikorcin Ladislav góljával egyenlítettek. A gól nélküli második felvonás után ismét Dansereau volt eredményes, de Csányi Karol az 55. percben felelni tudott, így jöhetett a ráadás (2–2). A hosszabbításban pedig a házigazda akarata érvényesült, így bár egy másodpercig sem vezetett az Újpest, mégis bejutott a négy közé (3–2).

JÉGKORONG MOL LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 7. MÉRKŐZÉSEK

DVTK JEGESMEDVÉK–FERENCVÁROS 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
Miskolc, 1700 néző. V: Babicz, Kincses, Soós D., Kókai
DVTK: ADORJÁN – VOJTKO, GŐZ – Leppanen, Láda B. (1) – Joe, Tuominen (1) – Laczkó, Karda – Toulmin, Hajós, Miskolczi – Sági, PAVUK 1, GALANISZ 1, Ritó, Johnston, Sakaris 1 – Szopos, Popovics, Albert T. Edző: Doug Bradley
FERENCVÁROS: SEVELA – Hietamaki, Jabornik – Kovács V., Schwindt – Garbacz, Lengyel – Tury, Üveges – Rafaj, Tendler, Dubek – Sumi, Papp Cs., Kiss Á. – Farkas L., Shinkaruk, Fliszár, Hári, Inglis, Németh Á. Edző: Greg Lindqvist
Kiállítások: 10, ill. 18 perc+2x10 perc fegyelmi (Garbacz, Kovács V.)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a DVTK javára
MESTERMÉRLEG
Doug Bradley: – Az ilyen mérkőzések mindig kiélezettek. Ezúttal nagy nyomás volt rajtunk, de ebben a fantasztikus hangulatban mi egyszerűen nem veszíthetünk. A Ferencváros a párharc során végig roppant kemény ellenfél volt, a végső sikerért így nagyon keményen megdolgoztunk.
Greg Lindqvist: – A negyeddöntő maga volt a csoda, különösen ha a szörnyű alapszakaszra gondolok. Hét mérkőzésre késztettük az alapszakasz nyertesét, és Miskolcon kétszer is nyerni tudtunk. Most még csalódottak vagyunk, de pár nap elteltével másként látjuk majd a történteket.

DEBRECENI HK–CORONA BRASOV (romániai) 4–3 (1–1, 3–0, 0–0)
Debrecen, 600 néző. V: Kamsek, Bajt (szlovákok), Pálkövi, Soltész
DHK: GYENES – Varga A. (1), Dudas (1) – Szagyikov, Bezrukov – Wéber, Győrfy – Brown 1, HÁRI 1 (1), Schultz 1 – PISZKUNOV 1 (1), Koszurov, Vaszjunyin – Molnár D. (1), Godó, Vincze P. Edző: Jason Morgan.
BRASOV: Polc – Filip (1), Nagy I. – Bors, Clarke – Bíró O., Nagy Cs. – Csíki, Imecs – MCDONALD 2 (1), MCGREGOR 1 (1), Klempa (1) – Molnár Zs., Mihály, Gliga – Fodor, Tranca, Zsók – Péter, Balázs, Bíró M. Edző: Martin Lacroix
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Debrecen javára.
MESTERMÉRLEG
Jason Morgan: – A nagy tét rányomta a bélyegét a játékunkra az első harmadban, több játékoson éreztem a megilletődöttséget. A második játékrészre nyugodtunk meg, és produkáltunk egy szenzációs percet, ezzel nyertük meg a meccset. A végén nagy erőket mozgósított a Brassó az egyenlítés érdekében, mi pedig egyre fáradtunk, mert a sok sérült miatt lényegében két sorral játszottuk végig a találkozót, az ellenfél pedig négy sorral diktálta a tempót. Most alszunk egy nagyot, aztán kíváncsian várjuk, kit rendel ellenfélül a sors.
Martin Lacroix: – Kikaptunk, de nem tudok haragudni a játékosaimra, hiszen mindent megtettek a győzelemért. Rengeteg helyzetünk adódott, hatalmas alázattal és elszántsággal hokiztunk, mégsem termett babér. Azt hiszen, ma a csillagainkban volt a hiba. Önöknek mondtam az első találkozó után, hogy hétmeccses párharcra számítok, s lám, igazam lett. Gratulálok Jason Morgannek és a Debrecennek, sok szerencsét kívánok nekik a folytatáshoz! Egy hét múlva kezdődik a román bajnokság rájátszása, azt szeretnénk megnyerni.

ÚJPEST–DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK 3–2 (1–1, 0–0, 1–1, 1–0) – hosszabbítás után
Megyeri út. V:
Haszonits, Juhász G., Váczi, Muzsik
UTE: Sila – Kiss D., Huba (1) – Hegyi Á., N. Nagy – Nagy R., Kovács A. – Virág T., Dósa – Pápa, Nemes, Tóth G. – Hebar, Sikorcin 1 (1), Ropret 1 – Csányi 1, Benk (1), Frolík (1) – Dömötör, Virág T., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán
DAB: Duschek – Ölander (1), Hüffner – Ladigin, Hudec – Hruby, Lencsés – Magosi E., Lévai – Dansereau 2, Cseter (1), Azari (2) – Borbás, Becze, Kaszkov – Odnoga, Németh P., Nagy M. – Török, Léránt, Tanka Edző: Heikki Mälkiä
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3 az Újpest javára.
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán: – Nagy győzelmet arattunk, fantasztikus gólokat szerezve. Készültünk arra, hogy hosszúra nyúlik a széria, így is lett, és noha időnként tompábbak voltunk, mint szoktunk, mindig meg tudtunk újulni, és megérdemelten jutottunk tovább.
Heikki Mälkiä: – A vereség ellenére talán most játszottunk a legjobban. A második harmadban többször is elmehettünk volna két góllal, sajnos nem sikerült, a vége pedig így alakult… Apróságokon múlt ez az amúgy remek párharc, ez most az Újpest javára dőlt el. Csalódottak vagyunk, szívünket-lelkünket kitettük a jégre.

NEGYEDDÖNTŐ
(A párharc az egyik fél negyedik győztes mérkőzéséig tart.)
DVTK JEGESMEDVÉK (1.)–FERENCVÁROS (7.), A VÉGEREDMÉNY: 4–3
DVTK Jegesmedvék–Ferencváros 4–5
Ferencváros–DVTK Jegesmedvék 3–1
DVTK Jegesmedvék–Ferencváros 6–0
Ferencváros–DVTK Jegesmedvék 1–4
DVTK Jegesmedvék–Ferencváros 0–3
Ferencváros–DVTK Jegesmedvék 1–3
DVTK Jegesmedvék–Ferencváros 3–0
MAC BUDAPEST (2.)–FEHÉRVÁRI TITÁNOK (8.), A VÉGEREDMÉNY: 4–1
MAC Budapest–Fehérvári Titánok 7–1
Fehérvári Titánok–MAC Budapest 2–3 – h. u.
MAC Budapest–Fehérvári Titánok 2–3 – sz.
Fehérvári Titánok–MAC Budapest 3–4 – h. u.
MAC Budapest–Fehérvári Titánok 3–1
ÚJPEST (3.)–DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK (6.), A VÉGEREDMÉNY: 4–3
Újpest–Dunaújvárosi Acélbikák 0–1
Dunaújvárosi Acélbikák–Újpest 4–2
Újpest–Dunaújvárosi Acélbikák 9–4
Dunaújvárosi Acélbikák–Újpest 2–3
Újpest–Dunaújvárosi Acélbikák 4–3
Dunaújvárosi Acélbikák–Újpest 5–4 – szétlövés után
Újpest–Dunaújvárosi Acélbikák 3–2 – h.u.
DEBRECEN (4.)–CORONA BRASOV (5.), A VÉGEREDMÉNY: 4–3
Debrecen–Corona Brasov
*az eredeti időpontban lejátszott meccset (6–3) megóvták
6–3
*helybenhagyták az eredeti időpontban lejátszott meccs eredményét
Debrecen–Corona Brasov 2–5
Corona Brasov–Debrecen 2–3
Corona Brasov–Debrecen 7–4
Debrecen–Corona Brasov 6–1
Corona Brasov–Debrecen 3–1
Debrecen–Corona Brasov 4–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik