Jégkorong Mol Liga: egyenlített a címvédő DVTK és az UTE

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.02.20. 20:46
null
A kék mezes MAC egy győzelemre a továbbjutástól (Fotó: Szabó Miklós – archív)
A címvédő DVTK-Jegesmedvék 4–1-re győzött hétfőn a Ferencváros vendégeként, így összesítésben egyenlített a jégkorong Mol Liga negyeddöntős párharcában. A miskolciak az első két meccs meglepő elvesztése után képesek voltak újra nyílttá tenni a párharcot.

 

A csata első két meccsét elveszítő Újpest ugyancsak idegenbeli sikerrel alakította 2–2-re a Dunaújvárosi Acélbikák elleni összesített állást.

A harmadik párharcban sorozatban harmadszor sem volt elég a hatvanpercnyi játékidő: a MAC másodszor győzte le hosszabbításban a Fehérvári Titánokat, és már csak egy győzelem hiányzik neki a továbbjutáshoz. Drew Olson a 67. percben ütötte a győztes gólt a hétfői meccsen.

JÉGKORONG MOL LIGA
Negyeddöntő, 4. mérkőzések

FERENCVÁROS–DVTK-JEGESMEDVÉK 1–4 (0–0, 1–2, 0–2)
Tüskecsarnok, 550
néző V: Kincses, Babic, Soós, Kókai
FERENCVÁROS: Sevela – Hietamäki, Jaborník – Erdélyi T., Schwindt – Üveges, Lengyel – Németh Á.; Rafaj, TENDLER, Dubek – SUMI 1, Szappanos (1), Kiss Á. – Farkas L., Shinkaruk, Fliszár – Kovács V., Hardi R., Papp Cs. Edző: Greg Lindqvist
DVTK: ADORJÁN – Vojtkó, Tuominen – Leppänen, Láda B. – Joe, GŐZ 1 – Bernáth; TOULMIN 1, Hajós (1), Miskolczi (1) – MAGOSI B. 2, Galanisz, Pavuk – Sági, Johnston (1), Sakaris (1) – Albert, Ritó, Popovics – Szopos. Edző: Douglas Bradley
Kiállítások: 22, ill. 8 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
MESTERMÉRLEG
Greg Lindqvist:
– Az első két harmadban kiegyenlített játék folyt, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, ám a harmadik harmadban bekapott találat – amellyel kétgólosra nőtt a különbség – eldöntötte a mérkőzést. A Jegesmedvék irányítottak, mi nem tudtunk olyan intenzitással játszani, ahogy kellett volna. Sajnos nem ismertem rá a csapatomra, nem voltunk elég kemények, jobban oda kellett volna tennünk magunkat bizonyos helyzetekben.
Douglas Bradley: – Nagy sorozatterhelésnek van kitéve mindkét csapat, ezért két fáradt együttes lépett jégre. Kétnaponta mérkőzést játszani nem egyszerű, de szerencsére sikerült jókor gólokat szereznünk, és nagyon örülünk a győzelemnek.

DAB–ÚJPEST 2–3 (0–2, 0–0, 2–1)
Dunaújváros, 1100
néző. V: Haszonits, Juhász, Kis-Király, Soltész
DAB: DUSCHEK – Hruby, Ölander – Hudec, Ladigin (1) – Lencsés, Lévai – Magosi E.; Dansereau, CSETER, Azari – BECZE T. 2, Borbás, Török – Németh P. (1), Nagy M., Odnoga M. – Tanka. Edző: Heikki Mälkiä
ÚJPEST: SILA – HUBA 1 (1), Kiss D. – N. Nagy, Hegyi Á. – Kovács A., Nagy R. – Dósa, Turbucz; Nemes 1, Pápa (1), Tóth G. (1) – Benk, Hebar (1), ROPRET (2) – Sikorcin, FROLÍK 1, Csányi – Szalma, Gröschl, Dömötör. Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
MESTERMÉRLEG
Heikki Mälkiä:
– Látszott a csapaton a fáradtság, és hogy igen megfogyatkozott a kispadunk. A mérkőzés elején nem kaptuk el a fonalat, de a felénél sikerült átvennünk az irányítást. Amikor jöttek a gólok, a fáradtság is alábbhagyott, és újra esélyünk nyílt a győzelemre. Sajnos a legvégén egy apró hiba miatt szertefoszlott az álom.
Szilassy Zoltán: – Sajnálatos módon nem használtuk ki az ellenfél fáradtságát és kínálkozó helyzeteinket. Amikor 2–1-re vezettünk, vissza tudott jönni a DAB a meccsbe, és igazi ki-ki párharc folyt a pályán. Mégis megérdemelten nyertünk, és most kétmeccses minipárharc következik.

FEHÉRVÁRI TITÁNOK–MAC BUDAPEST 3–4 (1–2, 2–1, 0–0, 0–1) – h.u.
Székesfehérvár, 1610
néző. V: Vas Mátyás, Halassy, Váczi, Muzsik
FEHÉRVÁR: Scola – SZABÓ D. 1, ORBÁN A. (1) – Krogh, Szabó B. – Láday, Imre – Kiss P. 1, Reiter A.
Kóger D. (1), VAS J. (2), ERDÉLY 1 – Kocsis F., Reisz, Sárpátki (1) – Hamvai, Shupe, Mazzag – Szita, Balogh B., Pillók. Edző: Kóger István
MAC: Bálizs – KOVÁCS B. 1, Olson 1 – Pozsgai, Mestyán – Vokla, Ruikka – Jászai, Schmál; NIKIFOROV (2), BOORAS 1, Jubinville – Nagy G. (1), Nagy K., Somogyi – KOVÁCS CS. 1, Könczei (1), Keresztury (1) – Roczanov, Terbócs, Tóth R. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Az egyik fél negyedik győzelemig tartó párharc állása: 3–1 a MAC javára
MESTERMÉRLEG
Kóger István: – A playoff ilyen. Volt a mérkőzésnek olyan periódusa, amikor eldönthettük volna, mert a második harmad közepétől nagyon nagy nyomást helyeztünk a MAC-ra, megpróbáltunk előnyhöz jutni. A srácoknak, akik vasárnap még ugyanilyen kemény mérkőzésen léptek pályára az EBEL-ben, a harmadik harmadra már nem volt elég erő a lábukban. Ellenfelünk kihúzta a harmadik játékrészt, okosan várt, és talált egy gólt a hosszabbításban. Semmi gond sincs, a céljaink nem változtak, csupán nehezebb helyzetből folytatjuk.
Majoross Gergely: – Érdekes kihívás volt, hogy teljesen más csapattal találtuk szembe magunkat. Az volt a legfontosabb, hogy nem sokat foglalkoztunk vele, hanem nagyjából hatvan percen keresztül odaadó játékot nyújtottunk. Kétgólos előnyünk után tragikus egyéni hibákat követtünk el, amivel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, de lényeges volt, hogy gyorsan túlléptünk rajta.

 

A további menetrend itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik