Mol Liga: folytatódik a Fradi és a DAB csodája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.16. 20:34
null
A Ferencváros a Tüskecsarnokban is legyőzte a DVTK-t (Fotó: Dömötör Csaba)
A feje tetejére állt az erősorrend a jégkorong Mol Liga rájátszásában. Az alapszakaszt megnyerő DVTK és a 3. helyezett Újpest is 0–2-re áll a negyeddöntőben a Ferencváros, illetve a Dunaújváros ellen. A MAC Budapest is 2–0-ra vezet, a Fehérvári Titánok elleni újabb sikere azonban kevésbé meglepő.

A DVTK-t Miskolcon hatalmas csatában legyőző FTC két perc elteltével szerzett vezetést Carter Shinkaruk révén, majd az első meccsen pont nélkül maradó csatár tíz perccel később is eredményes volt. A 25. percben Rafaj Attila növelte háromgólosra a különbséget, az alapszakaszgyőztes csak egyszer tudott válaszolni.

A Dunaújváros már a 3. percben kihasználta Andrej Hebar kiállítását, és Becze Tihamér emberelőnyös góljával előnybe került. A sok szabálytalansággal szaggatott meccs második harmadát két gyors góllal kezdte a DAB, amely az 51. percben már a negyedik gólját lőtte válasz nélkül (Keegan Dansereau duplázott).

Az Újpest az 53. percben kettős emberelőnyben törte meg gólcsendjét Benk András révén, de az utolsó hét és fél percben csak egyszer talált be ismét.

Székesfehérváron az EBEL-rájátszás álmaitól szerdán elbúcsúzó Volánból senki sem ment vissza a Titánok Mol Liga-csapatához, a fiataloknak kellett folytatniuk a MAC elleni küzdelmet. Kétszer is vezetést szereztek, de Kiss Patrik góljára Roczanov Dezső, Hamvai Szilárdéra Kovács Bronson válaszolt.

A rendes játékidőben nem született több gól, jött a hosszabbítás, amelyet Pozsgai Tamás döntött el a 65. percben.

JÉGKORONG MOL LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
FEHÉRVÁRI TITÁNOK–MAC BUDAPEST 2–3
(2–1, 0–1, 0–0, 0–1) – h. u.
Székesfehérvár, 724 néző. V: Németh M., Halassy, Váczi, Muzsik
FEHÉRVÁR: SCOLA – Reiter A., Szaller – KROGH, Szabó B. – Imre, LÁDAY – Kiss P. 1, Szabó D.; Szász, Sofron Á,, Varga B.– Balogh B., Szita, Pillók – Kocsis F., Sárpátki, Reisz – HAMVAI 1, Mazzag, SHUPE (1). Edző: Kóger István
MAC: BÁLIZS – Olson, KOVÁCS B. 1 – POZSGAI 1, Mestyán – Ruikka (1), VOKLA (1) – Schmál, Jászai; Somogyi, Booras, JUBINVILLE – Terbócs, NAGY G. (1), Nagy K. – Nikiforov, Kovács Cs. (1), Könczei (1) – Keresztury, Tóth Richárd, Roczanov 1. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 0, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Kóger István:
– Nagyon nehéz mit mondani egy vesztes mérkőzés után egy csapatnak, de maximális gratuláció járt nekik. A találkozó előtt is azt mondtam, hogy harcoljuk végig férfiasan, és bármi van az eredményjelzőn, akkor emelt fővel jöhetünk le a pályáról. Az egy hét után produkáltunk egy ilyen meccset, le a kalappal a csapat előtt! Csupán azt sajnálom, hogy ennyi munkáért nem jár pont.
Majoross Gergely: – Nagyon más volt ez a mérkőzés, mint a keddi. Ellenfelünk kiválóan állt fel abból a pofonból, ez egy fiatal és elszánt csapat, és pontosan ilyen képet mutatott ma. Mi pedig nem a megfelelő mentalitással mentünk bele ebbe a meccsbe, de ha választhattam volna, hogy nyerjük meg a mérkőzést, akkor ezt választottam volna. Ez jó ébresztő volt számunkra, hogy korántsem ért véget ez a párharc, és a srácok is másképp fognak küzdeni a további összecsapásokon.

FERENCVÁROS–DVTK JEGESMEDVÉK 3–1 (2–0, 1–1, 0–0)
Pesterzsébet, 450 néző. V: Babic, Rencz, Soós, Kókai
FTC: Sevela – Hietamäki (1), Jabornik (1) – Erdélyi, Schwindt – Kovács V. (1), Lengyel – Németh Á., Üveges; Rafaj 1, Tendler, Dubek – Sumi (1), Szappanos, Kiss Á. – Farkas, SHINKARUK 2, Fliszár – Inglis, Hardi, Papp Cs. Edző: Greg Lindqvist
DVTK: Adorján – Leppanen, Láda – Gőz, Vojtkó – Joe (1), Tuominen – Bernáth; Pavuk, Galanisz, Sági – Ritó, Hajós, Miskolczi – Toulmin, Johnston, Sakaris 1 – Albert, Szopos, Popovics – Karda. Edző: Douglas Bradley
Kiállítások: 28 perc + 10 perc fegyelmi (Tendler), ill. 16 perc + 10 perc fegyelmi (Láda)
MESTERMÉRLEG
Greg Lindqvist:
– Vérbeli playoffmeccs volt, minden csere egy hatalmas csata, minden korongért kőkeményen kell küzdeni. Jó időben szereztük a góljainkat, a később ránk nehezedő nyomást pedig sikerült kibírnunk. Örülünk a két egymás után nyert meccsnek, de tudjuk, hogy messze még a vége.
Douglas Bradley: – Nagyon csalódottak vagyunk. Az elején buta hibákat követtünk el, amiket ők kihasználtak. El kell ismerni, hogy a Fradi ma nagyon okosan játszott, és hiába voltak meg az esélyeink, nem sikerült úgy játszanunk, ahogy azt elterveztük.

DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK–UTE 4–2 (1–0, 2–0, 1–2)
Dunaújváros, 750 néző. V: Haszonits, Mayer, Kis-Király, Soltész
DUNAÚJVÁROS: DUSCHEK – Hruby, Ölander – Hudec, Ladygin (1) – Hüffner (1), LENCSÉS – Magosi (1), Lévai; Azari (1), CSETER (2), DANSEREAU 2 – KASKOV (1), Borbás, Becze 1 – Léránt (1), Nagy M. M., NÉMETH P. 1 – Odnoga, Tanka, Török. Edző: Malkia Heikki
UTE: Sila – HUBA (1), Kiss D. – NAGY N. 1, Hegyi Á. – Nagy R., Kovács A. – Virágh T., Gröschl (1); Turbucz, Dömötör, Dósa – Tóth G., Pápa, Nemes – Sikorcin, Frolik, Benk 1 – ROPRET (1), Csanyi, Hebar. Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 20, ill. 16 perc
MESTERMÉRLEG
Malkia Heikki:
– Ez a hoki. Az a célunk minden meccsen, hogy nyerjünk, ma sem volt ez másként. Szép sikert arattunk, de még csak félúton vagyunk. Tudunk még sok elemében is javulni a játéknak, amiben fontos lenne az az egy az egy elleni párharcok sikeressége. A végeredmény csalóka, kettős emberhátrány miatt lett ilyen szoros a végeredmény.
Szilassy Zoltán: – Jól kezdtük a meccset, még egy–nulla után is viszonylag jól játszottunk, de a második és harmadik gól szinte a semmiből jött, és megfogott minket. A harmadik harmadban már azt játszottunk, amit vártam, két gólt is szereztünk. A következő meccset otthon be kell húzni, hosszú még ez a sorozat, nem dőlt el semmi.

NEGYEDDÖNTŐ
(A párharc az egyik fél negyedik győztes mérkőzéséig tart.)
DVTK JEGESMEDVÉK (1.)–FERENCVÁROS (7.), AZ ÁLLÁS: 0–2
DVTK Jegesmedvék–Ferencváros 4–5
Ferencváros–DVTK Jegesmedvék 3–1
DVTK Jegesmedvék–Ferencváros febr. 18.
Ferencváros–DVTK Jegesmedvék febr. 20.
DVTK Jegesmedvék–Ferencváros febr. 22. – ha szükséges
Ferencváros–DVTK Jegesmedvék febr. 24. – ha szükséges
DVTK Jegesmedvék–Ferencváros febr. 26. – ha szükséges
MAC BUDAPEST (2.)–FEHÉRVÁRI TITÁNOK (8.), AZ ÁLLÁS: 2–0
MAC Budapest–Fehérvári Titánok 7–1
Fehérvári Titánok–MAC Budapest 2–3 – h. u.
MAC Budapest–Fehérvári Titánok febr. 18.
Fehérvári Titánok–MAC Budapest febr. 20.
MAC Budapest–Fehérvári Titánok febr. 22. – ha szükséges
Fehérvári Titánok–MAC Budapest febr. 24. – ha szükséges
MAC Budapest–Fehérvári Titánok febr. 26. – ha szükséges
ÚJPEST (3.)–DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK (6.), AZ ÁLLÁS: 0–2
Újpest–Dunaújvárosi Acélbikák 0–1
Dunaújvárosi Acélbikák–Újpest 4–2
Újpest–Dunaújvárosi Acélbikák febr. 18.
Dunaújvárosi Acélbikák–Újpest febr. 20.
Újpest–Dunaújvárosi Acélbikák febr. 22. – ha szükséges
Dunaújvárosi Acélbikák–Újpest febr. 24. – ha szükséges
Újpest–Dunaújvárosi Acélbikák febr. 26. – ha szükséges
DEBRECEN (4.)–CORONA BRASOV (5.), AZ ÁLLÁS: 1–1
Debrecen–Corona Brasov 6–3
Debrecen–Corona Brasov 2–5
Corona Brasov–Debrecen febr. 18.
Corona Brasov–Debrecen febr. 19.
Debrecen–Corona Brasov febr. 22.
Corona Brasov–Debrecen febr. 24. – ha szükséges
Debrecen–Corona Brasov febr. 26. – ha szükséges

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik