HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.02.18 21:40 Frissítve: 2017.02.19 13:44

Jégkorong Mol Liga: az Újpest 9, a DVTK 6 gólt ütve szépített

A jégkorong Mol Liga negyeddöntőjében a Debreceni HK idegenben 3–2-re legyőzte az ASC Corona Brasov csapatát, ezzel összesítésben egyenlített, míg a DVTK és az Újpest otthon szépített az FTC, illetve a DAB ellen, a Fehérvár pedig a fővárosban a MAC-cal szemben.

HIRDETÉS
Két vereség után először nyert a playoofban a címvédő DVTK (Fotó: dvtk.eu)

 

A vendégek a 6. percben Hári Norbert góljával szereztek vezetést, majd Molnár Zsolt egyenlítése után a 14. percben Jesse Schultz vette vissza az előnyt (1–2). A második harmadban Molnár Dávid is betalált a debreceniek részéről, Tomás Klempa találatával pedig hiába jött fel egy gólra a brassói csapat, egyenlíteni már nem tudott (2–3).

A Ferencváros meglepetésre az első két meccsen egyaránt legyőzte az alapszakaszt megnyerő címvédőt, a DVTK azonban ezúttal már az elején egyértelműsítette, hogy most melyik csapat kerekedik felül. Hajós Roland gólját Magosi Bálinté és Pavuk Attiláé követte az első harmadban (3–0), a második felvonásban Jarkko Leppänen növelte a fórt, a végén pedig Galanisz Nikandrosz és Peter Sakaris is eredményes volt (6–0).

A házigazda MAC a szövetségi honlapjának statisztikája szerint 45-ször kísérelte meg bevenni a Fehérvár kapuját, de Pozsgai Tamás és Nagy Krisztián révén csak kétszer járt sikerrel, míg a túloldalon 30 is elég volt Reisz Áron-Sándor és Kiss Patrik góljához a szétlövésbe torkolló meccsen. Az idegek harcát a vendégek bírták jobban, így szépítettek az összesítésben (2–3).

A szintén kétmeccses hátrányban lévő Újpest is kozmetikázott: a Dunaújváros hiába vezetett a 7. percben két góllal, tíz perccel később már a „liláknál” volt az előny (3–2), és bár ez a harmad még egállal ért véget (3–3), innentől kezdve már gáláztak a hazaiak (9–4).

JÉGKORONG MOL LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK


DVTK-JEGESMEDVÉK (1.)–FERENCVÁROSI TC (7.) 6–0 (3–0, 1–0, 2–0)
Miskolc, 1500
néző. V: Németh M., Rencz, Muzsik, Váczi
DVTK: ADORJÁN – LEPPäNEN 1, LÁDA B. (1) –Vojtko (1), Tuominen (1) – Joe, Gőz – Bernáth, Szopos – MAGOSI 1 (1), GALANISZ 1 (2), PAVUK 1 (2) – Hajós 1, Miskolczi, Toulmin – Sági, Johnston, Sakaris 1 – Albert, Popovics, Ripó. Edző: Doug Bradley
FERENCVÁROSI TC: Sevela (Soós) – Hietamäki, Jabornik – Kovács V., Lengyel – Inglis, Üveges – Rafaj, Tendler, Dubek – Sumi, Szappanos, Kiss Á. – Farkas, Shinkaruk, Fliszár – Hardi, Németh Á., Papp Cs. Edző: Greglind Qvist
Kiállítások: 15 perc+10 perc fegyelmi (Láda B.+végleges fegyelmi Johnston), ill. 19 perc+10 perc fegyelmi Hietamäki+végleges fegyelmi (Rafaj)
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Ferencváros javára.
MESTERMÉRLEG
Doug Bradley: –
A szezon egyik legjobb játékát és mérkőzését produkáltuk. Jól járattuk a korongot, megnyertük a párharcokat, kihasználtuk a lehetőségeinket, védőmunkánk pedig hiba nélküli volt. Nagy erőfeszítéseket tettünk a győzelem érdekében és ez meghozta az eredményét. Az első lépést tettük meg a helyes irányba.
Greglind Qvist: –
Két hátvédünk hiányzott és ez a rövid kispad hátráltatott minket. A Miskolc nagyon jól játszott, kihasználta a helyzeteit és a hazaiaknak minden sikerült ezen az összecsapáson.

MAC BUDAPEST (2.)–FEHÉRVÁRI TITÁNOK (8.) 2–3 (1–1, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1) – szétlövéssel
Tüskecsarnok, 1100 néző. V: Babic, Fazekas (szerbiai), Pálkövi, Kókai
MAC: 
Bálizs – Kovács B. (1), Olson – Pozsgai 1, Mestyán – Vokla, Ruikka – Jászai, Schmál – Nikiforov, Booras, Jubinville – Nagy G. (1), Terbócs, Nagy K. 1 – Kovács Cs., Könczei, Somogyi – Keresztury, Roczanov, Tóth R. Edző: Majoross Gergely
FEHÉRVÁR: Scola – Szabó B., Krogh – Imre, Láday – Szabó D., Szaller – Korbuly, Kiss P. 1 – Sárpátki (1), Reisz 2, Kocsis (1) – Hamvai, Shupe, Mazzag – Balogh B., Pillók, Szita – Sofron Á., Varga B., Szász. Edző: Kóger István
Kiállítások: 14, ill. 18 perc
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a MAC javára.
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: 
– Fordítva alakult, mint a legutóbbi meccs, amelyen nem feltétlenül mi érdemeltünk győzelmet. Ezúttal végig uraltuk a mérkőzést, helyzetet helyzetre halmoztunk, ám nem tudtunk elég gólt lőni, és végül egyéni hibából egyenlített a Fehérvár. Utána kihagytunk még vagy három százszázalékos helyzetet, a szétlövés pedig már lutri. Tragédia nincs, a találkozó előtt is két győzelemre álltunk az elődöntőtől, most is.
Kóger István: – Nagyon nehéz volt... Főleg a második harmad hajrájában nagy esélye volt a MAC-nak, hogy eldöntse a meccset, de sikerült kihúznunk a végéig. Biztos voltam abban, hogy a csapat mindent megtesz majd, és a döntetlen után a sors igazságtalansága lett volna, ha nem mi nyerünk a szétlövésben.

ÚJPEST (3.)–DAB (6.) 9–4 (3–3, 3–1, 3–0)
ÚJPEST: Sila – Huba (1), Kiss D. 1 – N. Nagy (1), Hegyi Á. (1) – Kovács A. (1), Nagy R. – Dósa – Nemes 1 (1), Pápa, Tóth G. (1) – Benk (1), Hebar 3, Ropret 1 (1) – Sikorcin 1 (3), Frolík 2 (1), Csányi (2) – Szalma, Dömötör, Gröschl – Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán
DAB: Dushek (Koitmaa) – Hruby (1), Ölander 1 – Hudec (1), Ladigin – Lencsés, Hüffner (1) – Lévai, Magosi E. – Dansereau 1 (2), Cseter (2), Azari 1 (1) – Becze T. 1, Borbás, Kaszkov – Németh P., Léránt, Nagy M. – Török V., Odnoga M., Tanka. Edző: Heikki Mälkiä
Kiállítások: 25 perc+végleges fegyelmi (Benk), ill. 27 perc+10 perc fegyelmi (Kaszkov)+végleges fegyelmi (Hüffner)+végleges kiállítás (Kaszkov)
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a DAB javára.
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán:
 – Nagyjából olyan volt ez a meccs, mint az első, azzal a különbséggel, hogy akkor egy találatot sem szereztünk, most pedig kilencet... Ám ugyanúgy dolgoztunk, domináltunk, és ezúttal nagyon jó támadójátékot nyújtottunk. A védekezésünkkel nem vagyok elégedett, könnyelműek voltunk, viszont úgy sült a kezünk, hogy belefért.
Heikki Mälkiä: – Jól kezdtünk, hamar elmentünk 2–0-ra, utána azonban három gyors gólt kaptunk, és megváltozott a játék képe. Elsősorban mentális problémáink voltak, és a kapusteljesítményünk sem volt jó ezúttal.

CORONA BRASOV (romániai, 5.)–DEBRECENI HK (4.) 2–3 (1–2, 1–1, 0–0)
BrassóV: Lauff, Jura (szlovákok), Sikó, Máthé (romániaiak)
BRASSÓ: 
Tőke – Nagy I., Filíp – Bors, Clarke – Imecs, Nagy Cs. – Bíró O. – McGregor (1), KLEMPA 1, MCDONALD (1) – Mihály Á, Gliga (1), Molnár Zsolt 1 – Zabludovszkij, Tranca, Zsók – Fodor Cs., Péter Zs., Bíró M. Edző: Martin Lacroix
DHK: GYENES – Dudás, Varga A. – BEZRUKOV (2), Hetényi P. (1) – Smith, Györfy – Wéber – Schultz 1, BROWN (1), Saluga – HÁRI N. 1 (1), Németh A. (1), Koszurov – Berta, Godó, Vaszjunyin – Vincze P. T., Molnár D. 1. Edző: Jason Morgan
Kiállítások: 10 perc, ill. 16 perc + 10 perc fegyelmi (Bezrukov)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1 (az első, 6–3-as debreceni sikerrel véget érő meccset megóvták a brassóiak)

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.17 18:37:17

Jégkorong nemzetisport.hu

Az amerikaiak a cseheket, a svédek szoros meccsen a letteket győzték le a vb negyeddöntőjében.

2018.05.02 23:08:53

Jégkorong MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A múltidézés azért fontos, mert szem előtt illendő tartani a különbséget. Ma már nem lehet panasz a körülményekre, a feltételekre, más tehát a mérce – a múlt heti budapesti hoki-vb-nél is.

2018.04.30 14:55:45

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Mivel nem bírtuk ki azt a 15 másodpercet, máris elkezdhetjük a gondok felfejtését.

2018.04.28 23:59:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem sikerült a feljutás, megint nem, ráadásul újra a saját pályánkon.

2018.04.28 19:42:18

Jégkorong nemzetisport.hu

A britek kétgólos hátrányból egyenlítettek, a magyar csapat még büntetőt is hibázott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS