NSO/MTI 2017.02.14 21:27 Frissítve: 2017.02.15 00:01

Mol Liga: borult a papírforma, a Fradi legyőzte a címvédőt

Meglepetés a jégkorong Mol Liga negyeddöntőjének kedd esti nyitányán: a Ferencváros 5–4-re győzött a címvédő, az idei alapszakaszt is megnyerő DVTK Jegesmedvék vendégeként.

Egy MAC-gól a hét közül (Fotó: Szabó Miklós)

 

Az első gólt a Ferencváros szerezte, aztán három DVTK-találat következett, de ez nem törte meg a vendégeket: még az első harmadban faragtak a hátrányból, a másodikban egy emberelőnyös és egy „rendes” góllal fordítottak, Vladimir Dubek 54. percbeli gólja pedig a győzelmet is meghozta számukra.

A Ferencvároshoz hasonlóan a Dunaújváros is idegenben szerzett előnyt, a másik két párharcban az alapszakaszt előrébb záró csapat győzött – a MAC alaposan meg is szórta az első harmadban még derekasan helytálló Titánokat. 

A 18 órára kiírt Debrecen–Brassó találkozó csúszással kezdődött a játékvezetők késése miatt, de ez nem zökkentette ki a hazaiakat.

JÉGKORONG
Mol Liga, negyeddöntő, első mérkőzések
DVTK Jegesmedvék–Ferencváros 4–5 (3–2, 0–2, 1–1)
Miskolc, 1100
néző. V: Halassy, Wolf, Soltész, Ozsváth
DVTK:
Adorján – Láda B. (1), Leppanen – Gőz (1), Vojtko – Joe, Colin – Bernáth, Popovics – MAGOSI 1, Galanisz (1), Pavuk 1 – HAJÓS 1, Tóth A. (1), Miskolczi – TOULMIN 1, Johnston (1), Sakaris (1) – Rito, Sági, Albert T. Edző: Doug Bradley
FTC: Sevela – Jabornik, HIETAMAKI – Erdélyi, Schwindt – Lengyel, Kovács V. – Üveges, Németh Á. – RAFAJ (2), DUBEK 2, TENDLER 1 (1) – SUMI 1 (1), Kiss Á. 1, SZAPPANOS (2) – Farkas L., Shinkaruk, Fliszár – Hardi, Inglis, Papp Cs. Edző: Greg Lindqvist
Kiállítások: 12+10 perc fegyelmi (Magosi), ill. 14 perc

A négy nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–0, a Ferencváros javára.

MESTERMÉRLEG
Doug Bradley: –
Túl sok kiállítást követtünk el, és helyenként fegyelmezetlenül játszottunk. Az egész mérkőzésen hullámzó volt a teljesítményünk. Mivel nem tudtuk elég hibára kényszeríteni a Fradit, kikaptunk.
Greg Lindqvist: –
Kiválóan kezdtük a meccset, utána egyéni hibáinkat kihasználva fordított a Miskolc. Sokkal keményebben hokiztunk, mint az alapszakaszban, erre azonban a későbbiekben is szükségünk lesz, hiszen az a célunk, hogy a párharc során legyőzzük a bajnokot.

UTE–Dunaújvárosi Acélbikák 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
Megyeri út, 653 néző. V: Juhász, Haszonits, Kis-Király, Soós D.
UTE: Sila, Huba, Gröschl – Hegyi Á., Kiss D. – N. Nagy, Kovács A. – Szalma, Nagy R., Dósa, Turbucz, Dömötör – Virág T., Nemes, Tóth G. – Benk, Sikorcin, Frolík – Csányi, Hebar, Ropret. Edző: Szilassy Zoltán
DAB: Duschek, Hruby, Ölander (1) – Hudec, Ladigin – Lencsés, Hüffner – Lévai, Magosi E., Dansereau 1, Cseter, Azari – Borbás, Becze, Kaszkov – Németh P., Léránt, Nagy M. – Török, Odnoga, Tanka (1). Edző: Heikki Mälkiä
Kiállítások: 12, ill. 14 perc

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a DAB javára. 

MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán: –
A meccs nagy részében keményen dolgoztunk és tettük a dolgunkat, sajnos a lényegi rész, azaz a góllövés elmaradt – ezen feltétlenül javítanunk kell. Az energiaszintünk megfelelő volt, de minekutána nem lőttünk gólt, más nem is lehetett a vége. Ilyen a playoff.
Heikki Mälkiä: – Igazi rájátszás-összecsapás volt, amelyen minden játékosom keményen odatette magát. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk is kiemelkedő volt! Nagyon örülünk, de nem sokáig, hiszen nincs sok időnk, máris a csütörtöki meccsre készülünk.

Debrecen–Corona Brasov (Brassó, romániai) 6–3 (2–2, 3–0, 1–1)
Debrecen, 600
néző. V: Kókai, Pálkövi, Salánki, Vincze D.
DEBRECEN: Gyenes, Dudás 1 (1), Varga A. 1 (1) – Szagyikov, Bezrukov – Hetényi P. 1, Berta 1, Schultz (2), Brown (1), MOLNÁR D. (2) – Vaszjunyin, Koszurov, Piszkunov – GODÓ 1 (2), HÁRI N. (2), Németh A. 1 – Györfy, Vincze P. Edző: Jason Morgan
BRASOV: Tőke, Filíp, Nagy I. – Clarke, Nagy Cs., – Bors 1, Bíró O. – Imecs, McGregor (2), Klempa (2), MCDONALD 2 (1) – Gliga, Zabludovszkij, Mihály Á. – Tranca (1), Molnár Zsolt, Zsók – Péter Zs., Bíró M., Fodor. Edző: Martin Lacroix
Kiállítások: 4, ill. 10 perc + végleges fegyelmi (Clarke)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Debrecen javára

MESTERMÉRLEG
Jason Morgan: –
Aggódtam a meccs előtt, mert a legutóbbi, Belgrád elleni mérkőzésünk csúszott hasonló okok miatt, és akkor nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk. Most szerencsére nem zavarta meg a fiúkat a meccs előtti mizéria, fegyelmezetten, összpontosítva játszottunk. A második harmadban nyújtott kiemelkedő játékunknak köszönhetjük a győzelmet. Külön kiemelném a harmadik sor remek teljesítményét!
Martin Lacroix: – Nem fogom a játékvezetőkre a vereséget, nem keresek kifogást, a Debrecen a játék képe alapján megérdemelten nyert. Azt azonban nem hagyhatom szó nélkül, hogy egy profi ligához méltatlan, ami történt. Még most sem tudjuk, mi volt az oka a csúszásnak, a két klub megállapodott szlovák játékvezetőkben, erre ők ma nem voltak itt. A debreceniek összevissza hadováltak nekünk, érthetetlen ez a hozzáállás. Megjegyzem: nem először távozunk rossz szájízzel Magyarországról...

MAC Budapest–Fehérvári Titánok 7–1 (1–1, 5–0, 1–0)
Tüskecsarnok, 1400
néző. V: Babic, Németh, Váczi, Muzsik
MAC BUDAPEST:
Bálizs, Pozsgai, Olson – KOVÁCS B. 1 (1), Escobedo –Ruikka, Vokla (1)
Mestyán, SOMOGYI 1, Booras (1), JUBINVILLE 1 (2) – Terbócs 1, NAGY G. 2, Nagy K. 1 Nikiforov (1), Kovács Cs., Könczei – Keresztury, Tóth R., Roczanov – Schmál. Edző: Majoross Gergely
FEHÉRVÁR: Lemay (Scola), Krogh (1), Szabó B. – Láday, Imre – Reiter, Szabó D. – Takács.
Vincze, Shupe 1, Sárpátki (1) – Pillók, Hamvai, Kocsis – Reisz, Kiss P., Tóth R. – Varga, Balogh B.,
Mazzag – Szász. Edző: Kóger István
Kiállítások: 16, ill. 12 perc

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a MAC Budapest javára.

MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: –
Már nagyon régóta vártuk a rájátszást, már hetek óta beszélt a csapat arról, hogy rájátszás így, rájátszás úgy, ennek is tudható be, hogy az elején kissé idegesen kezdtünk. Nem volt kifejezetten rossz az első harmadunk, de nem volt meg az az átütőerő a játékunkban, amire szükség lett volna, ám ahogy a második harmadban levetkőztük ezt a szorongást, már azt a játékot tudtuk hozni, amit vártunk. 
Kóger István: – Összességében sokkal jobban lendületesebben játszott a MAC, attól függetlenül, hogy két harmadban is csak egy gól volt a két csapat közti különbség. A második harmadban három gólt emberhátrányból, egyet emberelőnyből kaptunk, ami mutatja, hogy egyenlő létszámnál képesek vagyunk felvenni a harcot. Ezen a mérkőzésen viszont összességében fölénk nőttek, de ígérem, nem fogjuk ilyen könnyen adni a bőrünket.   

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak. A TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK MENETRENDJE ITT!

2019.06.17 21:30:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A 34 éves kanadai center pályafutása első bajnoki címe után akasztja szögre a korcsolyát.

2019.05.30 23:54:03

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A voluntarizmusnak is vannak határai, bizonyára az IIHF köreiben is dívik az elv, mely szerint bizonyos szint fölött nem megyünk bizonyos szint alá, így került végül a jövő évi divízió 1/A-világbajnokság Ljubljanába.

2019.05.26 19:41:35

Jégkorong HARMATH ÁKOS (közvetítés), SZŰCS ANDRÁS (tudósítás)

Kanada 50. világbajnoki érmét szerezte meg Pozsonyban, de az ezüstnek vélhetően nem örül.

2019.05.25 15:03:16

Jégkorong nemzetisport.hu

A hoki-vb döntőjében az oroszokat búcsúztató finnek Kanadával csaphatnak össze.

2019.05.15 18:08:52

Jégkorong nemzetisport.hu

Két délutáni háromgólos könnyedség után, este jött a dráma és az orosz henger.