MTI/NSO 2017.02.24 21:15 Frissítve: 2017.02.24 22:51

Jégkorong Mol Liga: egyenlített a DVTK és a Dunaújváros

A DVTK, a Dunaújváros és a Brassó is hetedik mérkőzésre mentette negyeddöntős párharcát a jégkorong Mol Liga pénteki játéknapján.

Mínusz kettőről jöttek vissza a piros mezes dunaújvárosiak (Fotó: Szabó Miklós)

 

A miskolciak a Ferencváros otthonában nyertek 3–1-re, az újvárosiak pedig hazai pályán, szétlövésben győzték le 5–4-re az Újpestet.

Utóbbi mérkőzés harmadik harmadának elején az UTE Sikorcin Ladislav révén kétgólosra növelte előnyét, de az Acélbikák egyenlítettek, majd amikor nem egészen öt perccel a vége előtt Anze Ropret emberelőnyben újra vezetést szerzett a liláknak, Stanislav Hudec egy percen belül válaszolt. A szétlövésben Keegan Dansereau döntött a hazaiak javára.

A Corona Brasov hazai pályán 3–1-re legyőzte a Debrecent, így ebben a párharcban is a hetedik meccs dönt majd – ugyanúgy vasárnap, ahogyan a másik kettőben is.

A MAC Budapest már ott van a legjobb négy között.

MOL LIGA, RÁJÁTSZÁS
Negyeddöntő, 6. mérkőzések

FERENCVÁROS–DVTK-JEGESMEDVÉK 1–3 (1–1, 0–1, 0–1)
Pesterzsébet, 900
néző. V: Babic, Kincses, Kókai, Soós
FTC: Sevela – Hietamäki, Jaborník (1) – Erdélyi, Schwindt – Garbacz, Lengyel – Üveges, Németh Á.; Rafaj (1), TENDLER 1, Dubek – SUMI, Szappanos (1), Kiss Á. – Farkas, Shinkaruk, Fliszár – Kovács V., Hardi, Papp Cs. Edző: Greg Lindqvist
DVTK: ADORJÁN – Vojtkó, Gőz – Leppänen (1), LÁDA B. (2) – Joe, Tuominen – Bernáth, Szopos; Toulmin, MISKOLCZI 1, Hajós (1) –MAGOSI B. 1 (1), Pavuk, GALANISZ 1 – Sági, Johnston, Sakaris – Albert, Ritó, Popovics. Edző: Doug Bradley
Kiállítások: 18 perc + 10 perc fegyelmi (Fliszár, Kovács V.), ill. 26 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3
MESTERMÉRLEG
Greg Lindqvist:
– Úgy kezdtük a meccset, ahogy elképzeltük, az első gólunk tökéletesre sikeredett. Ez a nap mégsem a miénk volt, hiába adódtak remek helyzeteink. Két gólt is hátrányban kaptunk, ennek nem szabadott volna megtörténnie. Fáradunk, de nem csüggedünk: már kétszer sikerült nyernünk Miskolcon, vasárnap is ez a célunk!
Doug Bradley: – Nagyon kemény, de nagyszerű mérkőzésen vagyunk túl. Nem bántam volna, ha kevesebb büntetést szedünk össze, de többek között a rendkívüli atmoszféra miatt ez nem ment könnyen a játékosoknak. Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek, de az igazán nagy izgalmak csak most következnek!

DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK–ÚJPEST 5–4 (0–1, 1–1, 3–2, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Dunaújváros, 1000
néző. V: Haszonits, Juhász G., Muzsik, Váczi
DAB: Duschek – Hüffner, Ölander – Ladigin, Hudec 2 – Lencsés, Hruby – Lévai; Dansereau 1, Cseter 1, Azari – Borbás (2), Becze 1 (1), Kaszkov (1) – Odnoga, Németh P., Nagy M. – Magosi E., Tanka, Török. Edző: Heikki Mälkiä
UTE: Sila – Kiss D., Huba – Hegyi Á., N. Nagy – Kovács A., Nagy R. 1 – Turbucz, Szalma; Pápa, Nemes, Tóth G. – Benk (1), Hebar (1), Ropret 2 – Csányi 1 (1), Sikorcin 1, Frolík (2) – Gröschl, Dósa, Dömötör. Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 14, ill 12 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3
MESTERMÉRLEG
Heikki Mälkiä:
– Nagyszerű meccs volt, háromszor is sikerült visszatérnünk a legmélyebb pontról. A hosszabbításban jelentős esélyeink voltak, szerencsére a szétlövésből mi jöttünk ki jobban. Vasárnap győzni utazunk Újpestre: kemény csatára számítok, de a helyzetünk változatlan – most is az életünkért küzdöttünk, vasárnap is így lesz!
Szilassy Zoltán: – Egy megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. Hogy úgy mondjam, feltámasztottuk a halottat óriási egyéni hibáinknak köszönhetően… Ebből tanulnunk kell, és otthon be kell húznunk a párharcot!

CORONA BRASOV (romániai)–DEBRECENI HK 3–1 (1–1, 1–0, 1–0)
Brassó, 1600
néző. V: Lauff, Jura (szlovákok), Máthé, Rédai (romániaiak)
BRASSÓ: Polc – Nagy I. (1), Filíp – Bors (1), Nagy Cs. – Bíró O., Imecs – Csíki, Balázs; McGregor 1, Klempa (1), McDonald 1 (1) – Mihály Á. (1), Molnár Zsolt, Gliga – Zabludovszkij 1, Tranca (1), Zsók – Fodor, Bíró M., Péter Zs. Edző: Martin Lacroix
DHK: Gyenes – Berta, Dudás (1) – Varga A., Bezrukov – Smith, Wéber – Györfy; Hári N., Schultz 1, Brown – Koszurov, Molnár D., Saluga – Vincze P. T., Godó, Vaszjunyin. Edző: Jason Morgan
Kiállítások: 14, ill. 12 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

A rájátszás eddigi eredményei és a menetrend itt!

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.15 22:11:17

Jégkorong JAKAB ÁRPÁD

Lassan minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy világklasszis játékosokat neveljenek ki.

2017.11.10 11:17:00

Jégkorong KOHÁN GERGELY

Amíg a klubidény rövid időre megáll, a legjobb játékosok már fel is kerekednek.

2017.10.29 00:08:18

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A vetítés néhány képkockával kezdődne, negyven évvel ezelőtti felvételekkel az akkori fehérvári jégpályáról és környezetéről, a kietlen, sivár vidékről, ahol mindig fújt a szél, és bizony, aki nem itta meg a betétes teát, ráfagyott a földlelátóra.

2017.10.04 12:52:32

Jégkorong nemzetisport.hu

Triplázna a Penguins, Kína és Európa is kap hokimeccseket, az olimpia azonban háttérbe szorul.

2017.10.02 23:57:29

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Vlagyiszlav Tretyjakot nem izgatja, hogy az NHL-esek nem lesznek ott Pjongcsangban.