Férfi kézi: két magyar válogatottal erősített az újonc Győr

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.30. 09:52
Uros Vilovszki nyártól Győrben folytatja pályafutását (Fotó: Koncz Márton)
A Mol Tatabánya KC-től megszerzett két magyar válogatott játékossal erősítette meg keretét a férfi kézilabda NB I-be tíz év után visszajutó Győri ETO-UNI FKC.

Mint ismert, a Rába-partiak múlt héten, a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21-es csapata elleni sikerrel már négy fordulóval a másodosztályú bajnokság vége előtt biztossá tették feljutásukat az NB I-be. A csapat még ezt megelőzően jelentette be, hogy szerződtette az OTP Bank-Pick Szeged szlovén irányítóját, Dean Bombacot, míg az M4 Sport hétfői kézilabda-magazinjában ismertették, hogy a Komló korábbi edzője, Kilvinger Bálint irányítja a csapatot az első osztályban. A műsorban elhangzott, hogy a kisalföldiek kedden két magyar válogatott játékos érkezését jelentik be, s ez meg is történt. A Győr honlapján tudatta, hogy a Mol Tatabánya KC-tól érkezik a csapathoz a Szerbiában született, de magyar válogatott beálló, Uros Vilovszki, és a győri születésű beálló, Vajda Huba is a csapatnál folytatja pályafutását nyártól.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megkerestek Győrből, és hogy segíthetek megvalósítani ezt a kézilabda-projektet, ami a klubnál épül. Napról napra látszik, hogy egyre jobb, fejlődő irányba halad a csapat. Ezt a fejlődést mutatja az is, hogy komoly játékerőt képviselő játékosok is bejelentkeztek az ETO-nál. Remélem, a szezonkezdésre mindenki egészséges lesz és egy jó felkészülés után igazi csapatként fogunk együttműködni. Várom, hogy Győrbe érkezzek, viszont most még a jelenlegi klubom céljaira kell fókuszálnom” – nyilatkozta a nyolcszoros magyar válogatott Uros Vilovszki.

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek Győr városába. Itt születtem, s itt kezdtem el kézilabdázni is. Hazaköltözésemmel pedig még a családomhoz is közelebb lehetek. Ennél jobbat nem tudunk elképzelni a feleségemmel. Boldog vagyok, hogy megkeresett az ETO vezetősége. Ígérem a szurkolóknak, hogy mindent megteszek nyártól a Győr sikeréért. Azonban most még a jelenlegi klubommal harcolok a kitűzött céljainkért” – fogalmazott a magyar nemzeti csapatban öt meccsen pályára lépő Vajda Huba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik