Mol Liga: újabb Fradi-bravúr, a kiesés szélén a címvédő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.22. 20:53
null
A MAC játékosai (sötét mezben) készülhetnek az elődöntőre (Fotó: Dömötör Csaba)
A jégkorong Mol Liga negyeddöntőjének ötödik mérkőzésén az Újpest fordulatos mérkőzésen 4–3-ra legyőzte a Dunaújvárost, így összesítésben már 3–2-re vezet a párharcban – csak úgy, mint a Corona Brasov együttesét kiütő Debrecen. A címvédő DVTK a kiesés szélére sodródott, miután otthon kikapott a Ferencvárostól, a MAC pedig elsőként bejutott a négy közé.

 

Már a 4. percben vezetést szerzett idegenben a Dunaújváros Németh Péter góljával, de a párharc első két meccsét elvesztő újpestiek a 7. percre fordítottak Sikorcin és Frolík vette be a vendégkaput (2–1). A 22. percre aztán ismét az újvárosiak kerültek előnybe, Cseter még az első harmad derekán egyenlített, majd Ölander volt eredményes, és egészen a 44. percig vezettek is az Acélbikák (2–3). Akkor azonban jött az újabb csavar, Tóth Gergő és Nemes góljával megint a „liláknál” volt az előny (4–3), és végül nyert is a házigazda, ezzel összetettben már 3–2-re vezet.

A debreceniek már a mérkőzés előtt elkönyvelhettek egy részsikert, hiszen az első meccs 6–3-as sikerét helyben hagyta a szövetség. Így ez a párharc is 2–2-ről folytatódott, és a házigazda nagyon gyorsan jelezte is, ma nincs esély a brassói sikerre. Godó, Vaszjunyin, Dudas és Schultz már a 16. percre 4–0-s előnyhöz juttatta a Debrecent, Brown és Hári találata után már hat volt közte két harmad után (6–0). A végén már csak szépíteni tudtak a vendégek (6–1).

A címvédő és alapszakaszelső DVTK kétmeccses hátrányból egyenlített a Fradi ellen, így azért lépett jégre, hogy először vezessen a párharc során. Ehelyett az alapszakaszban csupán hetedik helyen záró fővárosi együttes az összes harmadot 1–0-ra megnyerve 3–0-ra győzött Miskolcon, és egy sikerre került a továbbjutástól (0–3).

Az alapszakaszban második helyen végző MAC Budapest már a továbbjutásért lépett pályára, és gyakorlatilag az első harmadban „szétlőtte" a fehérváriakat. A MAC húsz perc után 23–3-ra vezetett a kapura lövéseket tekintve, ehhez képest kifejezetten hízelgő volt, hogy csak Booras és Nagy Gergő talált be. A második felvonásban szépítettek ugyan a fehérváriak Erdély Csanád révén, de Kovács Csaba visszaállította a kétgólos differenciát, ez már nem is változott később (3–1).

JÉGKORONG
Mol Liga, negyeddöntő, ötödik mérkőzések:
DVTK JEGESMEDVÉK–FERENCVÁROS 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
Miskolc, 1300
néző. Vezette: Vas, Babic, Soltész, Muzsik
DVTK: Adorján – Vojtko, Tuominen – Leppänen, Láda B. – Gőz, Joe – Bernáth, Szopos – Hajós, Miskolczi, Toulmin – Magosi B., Galanisz, Pavuk – Sági, Johnston, Sakaris – Albert T., Rito, Popovics. Edző: Doug Bradley
FERENCVÁROS: SEVELA – HIETAMÄKI, JABORNÍK 1 – Erdélyi T., Schwindt – Garbacz, Lengyel (1) – Üveges, Németh Á. – Rafaj, Tendler, Dubek – SUMI 1, SZAPPANOS 1 (1), KISS Á. (1) – Farkas L., Shinkaruk, Fliszár – Kovács V., Hardi, Papp Cs. Edző: Greg Lindqvist
Kiállítások: 6, ill. 18 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Ferencváros javára
MESTERMÉRLEG
Doug Bradley:
– Rendkívül csalódott vagyok. Most nagyon gyengén teljesítettünk, túlbonyolítottuk a játékot, ráadásul elveszítettük a párharcokat, és egy gólra sem voltunk képesek. Mást nem tehetünk, készülünk a pénteki, hatodik mérkőzésre.
Greg Lindqvist: – Igazi csapatteljesítményt nyújtottunk, végig nagyon okosan jégkorongoztunk. Produkciónk dicsérete, hogy hatvan percig kontrolláltuk a játékot. Sevela csodálatosan védett, a mezőny legjobbja volt.

MAC BUDAPEST–FEHÉVÁRI TITÁNOK 3–1 (2–0, 1–1, 0–0)
Budapest,
Tüskecsarnok, 1200 néző Vezette: Németh, Kincses, Soós, Váczi
MAC BUDAPEST: Bálizs – Kovács B., Olson (1) – Pozsgai, Mestyán – Ruikka, Vokla – Silló – Nikiforov, BOORAS 1, JUBINVILLE (1) – Somogyi, NAGY G. 1, Nagy K. – Keresztury, Kovács Cs. 1, Könczei – Tebócs (1), Tóth R., Roczanov – Schmál. Edző: Majoross Gergely
FEHÉRVÁR: Rajna – Krogh, Szabó B. – Láday, Imre – Reiter, Szabó D. – Orbán, Kiss P. – Reisz (1), Kocsis, Sárpátki (1) – ERDÉLY 1, Vas J., Kóger (1) – Pillók, Hamvai, Shupe – Sofron Á., Balogh B., Szász. Edző: Kóger István
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–1, a MAC javára
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely:
– A párharc első meccse volt egyoldalú, a következő három találkozó nagyon éles, nagyon szoros volt. Kétszer szerencsére jobban jöttünk ki a nagyon szoros mérkőzésből, míg ez a mai találkozó ismét egyoldalúbb volt, mint amit az eredmény mutat. Talán ennyire élesek és pontosak még nem voltunk a szezon során, ez nagyon jó előjel a következő szériát megelőzően.
Kóger István: – Gratuláltam a srácoknak, összességében nagyon jó sorozatot vívtunk egy nagyon erős csapat ellen. Ezen a mai, ötödik mérkőzésen volt egy kis hiányérzetem, nem volt meg az a tűz a játékunkban, ami kellett volna, talán kissé túlizgultuk a dolgot. Ehhez hozzátartozik, hogy nagyon az elején kaptuk az első gólt, ami igen megfogott bennünket, és csak a harmadik harmadra sikerült úgy felpörögnünk, hogy nagyobb helyzeteket tudjunk kidolgozni. Az egész sorozat tekintetében nagyon sajnálom, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitány-helyettese úgy döntött, hogy a magyar válogatott felét elbúcsúztatja a rájátszástól. Bármelyik csapat esett volna ki, a világbajnokságra készülő keret szinte felét érintette volna ez. Nagyon sajnálom, hogy nem bízott annyira magában, hogy egy későbbi párharc során is ugyanezt az eredményt ellenünk el tudják érni. Nem adta meg a lehetőséget nyolc-tíz potenciális válogatott tagnak, hogy ilyen szintű mérkőzéseket tudjon játszani, mint amilyen a mai volt. Természetesen ő a klub érdekeit vette figyelembe, és gratulálok a MAC-nak, sok sikert kívánok a hátralévő időszakra.

UTE–DUNAÚJVÁROS 4–3 (2–2, 0–1, 2–0)
Budapest, Megyeri út, 700néző.Vezette:Haszonits, Juhász, Kókai, Kis-Király
UTE:
Sila – HUBA(1),Kiss D. – Hegyi Á., Nagy N. – Nagy R., Kovács A. – NEMES1,Pápa, Tóth G.1– Hebar, Benk, ROPRET(1)– SIKORCIN1,Frolik1,Csányi(1)– Dömötör, Dósa, Gröschl. Edző:Szilassy Zoltán
DUNAÚJVÁROS:Duschek – Hruby(1),Ölander1 – Hudec, Ladygin – Lencsés, Hüffner – Lévai, Magosi E. – Azari(1),CSETER1 (1),DANSEREAU(1)– Németh P.1,Borbás, BECZE(1)– Odnoga, Nagy M., Török – Tanka. Edző:Heikki Mälkiä
Kiállítások:8, ill. 4 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:3–2 az Újpest javára
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán:
– A munkát ma is nagyon korrektül elvégeztük, kétszer is egyenlítettünk. Megint többet tettünk ezért a győzelemért, folyamatosan fárasztottuk az ellenfelet, ami eredményesnek is bizonyult. A folytatásban is feszesnek kell lennünk, nem lesz könnyű, a Dunaújvárosnak van egy-két olyan csatára, aki ha egy pillanatra levegőhöz jut, nagy problémát okozhat nekünk.
Heikki Mälkiä:– Vezettünk három-kettőre, aztán egy érthetetlen kapitális egyéni hibát kihasználva egyenlített az Újpest. Majd egy szerencsés góllal megnyerte a meccset. Büszke vagyok a csapatomra, keményen küzdött, megnyerhettük volna ezt a meccset. Nem adjuk föl, le tudjuk győzni az Újpestet.

DEBRECENI HK–CORONA BRASOV (romániai) 6–1 (4–0, 2–0, 0–1)
Debrecen, 600néző.Vezette:Lauff, Jura (szlovákok), Pálkövi, Berger
DEBRECEN:
Gyenes – Berta, Dudas1– Bezrukov(1),Szagyikov – Győrfy, Wéber – Brown1,SCHULTZ1 (4),HÁRI1 (1)– Piszkunov, Koszurov(1),Vaszjunyin1– Vincze, Godó1,Molnár D. Edző:Jason Morgan
BRASSÓ:Tőke (Polc) – Csíki, Imecs – Bors, Clarke – Bíró O., Nagy Cs. – McDonald, McGregor, Klempa – Molnár Zs., Mihály, Gliga – Tranca (1), Zsók, Zabludovszkij1– Nagy I., Fodor, Péter, Bíró M. Edző:Martin Lacroix
Kiállítások:10 perc, illetve 14 perc + 10 perc fegyelmi (Clarke) + 20 perc fegyelmi (Clarke)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Debrecen javára.
MESTERMÉRLEG
Jason Morgan: –
Tegnap érdekes napunk volt. Először is szembesültünk azzal, hogy három meghatározó játékosunk, Hetényi, Varga és Németh nem játszhat, majd magamhoz rendeltem a topjátékosokat. Elbeszélgettünk arról, hogy most már sokkal többet kell nyújtaniuk, nincs már hová tartalékolni. Ennek lett a következménye a mai fölényes győzelem. Megpróbáljuk már Brassóban lezárni a párharcot.
Martin Lacroix: –Minden tekintetben gyengébbek voltunk ma, mint a debreceniek. Rosszul kezdtünk és még rosszabbul folytattuk. Hiányzott az agresszivitás, az akarat, az ötlet a játékunkból. Kikaptunk, de nem esünk kétségbe. Találkozunk még Debrecenben, mert itt leszünk a hetedik, mindent eldöntő összecsapáson. Erre akár mérget is vehetnek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik