S. T. J.
2023.08.14 23:04 Frissítve: 2023.08.15 23:09

Zalánki Gergőben még van két olimpia; Nyéki Balázzsal készül a Fradi

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

 

Zalánki Gergő, a magyar vízilabda-válogatott és a Pro Recco 28 éves balkezese Fukuokában világbajnok lett a csapattal, és őt választották meg a torna legértékesebb játékosának. Lapunknak nyilatkozva azt mondta, a siker titka, hogy „mindig egységes volt a csapat, akartunk, küzdöttünk, a végjátékokban higgadtak tudtunk maradni, és főleg a spanyolok ellen jöttek az egyéni villanások”. Az MVP-címről úgy vélekedett, „nem az én tisztem eldönteni, jogos-e az elismerés, de örülök neki így, hogy megnyertük a vébét, ha csak másodikként vagy harmadikként végzünk, nem esett volna ennyire jól”. Pályafutása folytatásáról annyit árult el, hogy „néhány évig maradnék a Reccóban, aztán még nem tudom... Úgy gondolom, két olimpia még lehet bennem.”

A Ferencváros vízilabdacsapatának újdonsült világbajnokai mindössze két hetet pihentek a fukuokai torna után, hétfő délelőtt már ismét edzésre jelentkeztek klubjuknál, és mivel a vb-t megjáró légiósok is csatlakoztak a többiekhez, teljes volt a keret, egy szöget sem lehetett volna leejteni a konditeremben. A foglalkozást már az új vezetőedző, Nyéki Balázs irányította, akinek a munkamoráljáról mindent elmond, hogy miután leszállt a világbajnokokat szállító gép Ferihegyen, másnap már edzést tartott csapatának – mint mondta, szerette volna megtisztelni azokat, akik a torna alatt is a Népligetben dolgoztak.

Élete negyedik maratoni versenyére nem akárhol kerül sor, a budapesti atlétikai világbajnokságon, hazai közönség előtt, ami még akkor is pluszlendületet adhat a 23 éves Szemerei Leventének, ha augusztusban nem lesz ideális futóidő ehhez a távhoz. Sokáig általában az idősebbek váltottak a hosszú távokról a maratonira, de a Szekszárdi Sportközpont atlétájának esete már alkalmazkodik a nemzetközi trendhez, amikor a futók egészen fiatalon kerülnek be a maratoni táv körforgásába. „Néhány évet azért eltöltöttem a pályaatlétikában, hogy legyen némi rálátásom. Az ezerötszáztól az ötezer méterig minden távon kipróbáltam magam” – mondta a Nemzeti Sportnak Szemerei. Szerinte a maratoni futás kilencven százaléka a fejen, tíz százaléka a lábakon múlik.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.12.04 17:21:38

Vízilabda nemzetisport.hu

A Vasas válogatott vízilabdázójának Benedek Tibor örökre a „Mester” marad.

2023.09.25 20:42:36

Vízilabda nemzetisport.hu

A 2023–24-es idény férfi vízilabda ob I-es menetrendje, eredményei, az alapszakasz tabellája.

2023.09.12 19:18:52

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ezen kívül már csak egy dobásunk maradna.